Sunday, June 8, 2014

Emaye aşkı son hız..



Bir zamanlar evime kocaman bir kırmızı koltuk almışlığım varsa da, kırmızı hiç bir zaman için benim rengim olmadı..Eve aldığım 3-5 kırmızılı şey ise renginden dolayı değil, başka başka özelliklerinden dolayı alındı. Tıpkı bu emayeler gibi.. Benim ne kadar emaye sevdiğimi biliyorsunuz, dolayısıyla Refika Birgül yeni açtığı dükkanında bu kırmızı emayelerden satmaya başlayınca, almam kaçınılmaz oldu.. Mavili olsalardı kesin her boyunu alırdım ama kırmızı olunca 4 yemek, 1 de servis tabağı ile yetindim..Şu sıralar pek seviyoruz kendilerini, sürekli onlarla yemek yiyoruz..

Bu arada ,Refika'nın mutfağı - Cooking in İstanbul Style hem kendime aldığım 1-2 yemek kitabından biridir, hemde yemek pişirmeyi seven yabancı dostlarıma armağan etmeyi çok sevdiğim bir kitap..Kitabı bir fırsat bulduğunuzda mutlaka inceleyin . Bu arada benim bir sonraki alışveriş hedefim fırıncı kürekleri, hem de mavililer.. Bu yeni ve harika dükkana buradan mutlaka bir bakın derim.. Ben internet üzerinden yaptığım alışverişte hiç bir sorunla karşılaşmadım ve çok memnun kaldım..


Although I bought myself a red couch once upon a time, red has never been my color. Couple red accessories are bought not because of the color but for other characteristics, just like these enamel plates.. If you read this blog you probably know that I love enamel and when I see these enamel plates in the new shop of Refika, I have to have them eventhough they are red..

Refika Birgül is my favorite Turkish chef and her book Cooking in İstanbul style is a gift that I like to give to my English speaking friends who love cooking and Turkey. You could check her store from here..  




9 comments:

  1. Siteden haberim vardı ama inceleme fırsatım olmamıştı; kürekler çok güzel gerçekten de. Mavi konusunda sana katılıyorum; kırmızı dışında farklı renkleri olsa süper olurmuş ben de kendimi zor tutuyorum almamak için :)) Bu arada masan harika olmuş; orada yaşasaydım da bi koşu gelseydim :)) iyi pazarlar sevgiler. Ünver

    ReplyDelete
  2. Emayeler tekrardan göz önüne çıktı artık. Hepsi çok şekerler. Kırmızı çok yakışıyor ama emayeye. Bir de mavi. özgürlük mavisi...

    ReplyDelete
  3. Ben de mutfak disinda baska bir yerde kirmizi kullanamayanlardanim , siteden sayenizde haberim oldu tesekkurler:)

    ReplyDelete
  4. Evet ya, eskiden kenarları mavi olan beyaz emayeler vardı.
    İçi çiçek desenli olan tabaklar, tepsiler,..
    Bilmiyordum ben siteyi, sayenizde öğrendim;)

    ReplyDelete
  5. Ben d e ordaki baharatlığa takmıştım hani deney tüpü gibi olanlar..ama pahalı gelmişti..

    ReplyDelete
  6. Bu yazını dün instagramda gördüm ama yazamadım. Kemeraltı'nda bir yer bana köylerden emaye kap kacak toplayıp getiriyor. Kızlar Ağası'nda da bir yer buldum ama orada fiyatlar çok yüksek . Benim aldıklarım el boyaması ve Bulgar bir ara blogda paylaşacağım ama önce sana yazmak istedim. Zaman bulabilirsen İzmir'e geldiğinde haberleşelim sana da adres vereyim,belki hoşuna giden bir şeyler bulursun. Bir de yine Kemeraltı'nda ısmarlama şimşir ( et yemeği için ) servis tahtası yaptıracağım ,daha tam netleşmedi ,onu da sana yazarım. Uzak da olsak gönüller zevkler bir öyle değil mi komşucuğum?
    Güzel bir hafta dilerim...

    ReplyDelete
  7. Emaye güzeldir,yıllar önce züccaiye dükkanımızda satarken günün birinde arayıp bulunamayacak kadar değerli olabileceği hiç aklıma gelmemişki bir tek bile emayem yok.Annem ,anneannem olanları da atmış.Elinden düşürmeye yada bir yere çarpmaya gör hemen sırrı atardı,sonrada çöpü boylardı.
    Güle güle kullanın çok hoşlar,eskiler hatırlattı bana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eski emaye cicekli tepsiler kenarlari lacivert emaye tabaklar ,bakraclar ve daha bi cok urunu inci emaye markasi ile bulabilirsiniz inci emaye sitesi var sevgiler

      Delete
  8. You can certainly see your enthusiasm in the article
    you write. The sector hopes for even more passionate writers like you
    who are not afraid to say how they believe. At all times go after your hear

    ReplyDelete