Tuesday, September 17, 2013

Acilen fikre ihtiyacım var.../ I need ideas..


Sevgili arkadaşlar, öncelikle bir önceki yazımdan sonra bana/bize gönderdiğiniz yorumlarda, dilediğiniz iyi dilekler ve mutluluklar için çok teşekkürler...Bana sorulan soruları hiç atlamadan cevaplamaya çalışsam da, her zaman her yoruma cevap yazamıyorum..Ama işte buradan hepinize kocaman bir TEŞEKKÜR ve her ne dilediyseniz misli misli güzellikle bende size diliyorum...

Bu arada başlıkta da yazdığım gibi acilen fikre ihtiyacım var, çünkü ben bulamıyorum...Datça malum bal memleketi ve geçen baharda yol kenarına atılmış eski kovan parçalarının arasından bu eski kovan kapağını bulmuştum..İçindeki çirişleri temizlemek için bayağı bir uğraştıktan sonra bir süre çiçek saksılarımı koydum içine ama sonra bundan harika bir sehpa yapabilirim dedim..Çünkü rüzgarın , yağmurun ve güneşin oluşturduğu öylesine güzel eski bir dokusu var ki, ahşap boyamacıların piri gelse, o dokuyu oluşturamaz...Fakat orada tıkanıp kaldım işte, ne yapsam uyacak bir ayak bulamadım...

Hazır ayak alıp boyasam, aynı rengi dokuyu tutturmam mümkün değil, metal bir şeyler olsa, üstü gibi paslanmayacak ve sonuçta hiç bir şey bulamayınca eski bir ofis sehpasının üzerine koyup ayaklarını çiçeklerle, lambalarla falan saklamaya çalıştım ama çok da başarılı olmuyor..

Şimdi aramızda ne kadar başarılı DİY fikirleri bulanlar olduğunu hepimiz biliyoruz..Hadi hanımlar ne olur bana bir fikir verin, ne yapabilirim ??



Datca is famous with honey production among other things..So last spring I found this lid of a bee hive among the discarded hives at the side of the road..I cleaned it and used it to display my flower pots for a while but as it has such a great distresed texture thanks to the years of  exposure to  sun, wind and rain, I decided to use it as a small coffee table..

However it was impossible for me to find appropriate legs..The option to buy new legs and paint it, is not an easy solution because I could never get the same color..The same is true for metal legs as they will never look like the surface..Nowadays I put it on an old office table and try to hide its legs behind some pots and candle holders but its not really succesful..

Now we all know that there many DIY divas among us. So ladies please give me some ideas to find some great legs to this bee hive lid..




33 comments:

  1. Sehpa değil de raf olarak kullansanız? Yani yanlarda duvara monte etseniz? (ayak fikri bulamdım da)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vallahi süper işte bu hiç aklıma gelmemişti...Eğer ayak bulamazsam kesin bunu denerim...Teşekkürler ve sevgiler

      Delete
  2. Buldum buldum bence zarif krem rengi üzerine ahşabın üzerindeki o güzel maviden fırça darbeleri ile eskime yapabileceğin ferforje ayaklar olabilir. Nereden bulayım dersen sana bir fikir daha , koçtaşta ferforje krem yada beyazlı sanırım saksılıklar var.böylece dört değil de ortadan açılan üç ayaklı bir görüntü oluşur.şimdiden kolay gelsin.kahverengi bulursan sprey boya ile gayet güzel boyanabilir. Belki maviye bile boyayabilirsin ayaklarını bu da başka bir fikir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayram öncesi İstanbul'a gittiğimizde mutlaka uğranacak yerler listesinde Koçtaş'da var malum Datça'da malzeme bulmak o kadar zor ki bir dolu şeyi stok yapıp geliyoruz..Gittiğimizde bu ferforje ayaklara mutlaka bakacağım, hatta karşı komşumuzun bahçesinde bir tane var, önceden nasıl duruyor diye ona bir bakacağım..Çok teşekkürler fikir için..

      Delete
  3. ben fikir bulamadım ama sizin bulacağınız her fikri sevmeye hazırım :) kolay gelsin

    ReplyDelete
  4. cam fanus gibi bir şey koysanız, hatta onun içine de doğadan parçalar koysanız :/ aklıma sırf fanus geldi, ayak fikri gelmedi üzgünüm :( ki ben zaten bahsettiğiniz başarılı diy fikirleri bulanlardan değilim de yine de çorbada tuzum olsun dedim :) beyin fırtınası saçmasapan fikirler üretilerek yapılır nasılsa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fikir fikiri doğurur Nurser, çok teşekkürler katkın için....

      Delete
  5. bir anda gözümün önünde şu şekilde canlandı; 3 tane aynı boy güğümün (hani babaannelerimizin sobalarının üstünde hep olurdu)üstünde... bekli iki tane bile iş görebilir...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında biraz eskimişlerinden bulsam harika olabilir..Çok teşekkürler fikir için..

      Delete
  6. sanırım ben ahşap ayaklar kestirip kasanın kenarlarında olduğu gibi ayakların kenarlarına metal çaktırırdım :) eskimesi için de ıslatıp bir süre bahçede bırakabilirsiniz sanırım :) ilk aklıma gelen bu. aklıma geldikçe yazarım :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benimde ilk aklıma gelen buna benzer bir şey olmuştu ama hem maviyi tutturmak, hemde metalin eskitmesini nasıl yapabileceğimi bilemedim...Bir dolu şeyi kışın eskisin diye bahçede bıraksam da artık bu kapağın pek doğa'nın müdahalesine hali kalmamış gözüküyor.. Bakalım ne yapabileceğim :))Katkın ve fikirlerin için çok teşekkür ederim..

      Delete
  7. benim aklıma da ferforje mavi boyalı ayaklar geldi, eskitilerek güzel bir çalışma çapılabilir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ferforje deneneceklerin ilk sırasına alındı :)) Teşekkürler

      Delete
  8. Bu gerçekten mükemmel bir şey! Rengi, dokusu, her şeyiyle... Ayşegül, iyi ki kapıp eve getirmişsin. Ben metal uzun ayaklarla yakıştıramadım ama büyük metal tekerleklerle çok güzel endüstriyel/vintage bir sehpaya dönüşebilir. Ya da bir dresuar işlevinde, yüksek kullanılmak isteniyorsa eski dikiş makinelerinin ferforje ayaklarıyla birleştirilebilir. Ama bu durumda bir de ferforje ayaklı eski dikiş makinesi peşine düşmek gerekecek. Aslında ona en çok yakışacak şey ahşap ayaklar. Ama dediğin gibi yaptırılacak ayakları aynı renk ve dokuya getirmek çok zor. Şimdilik bunlar geldi aklıma, ben biraz daha düşüneyim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dikiş makinası ayağı, ne güzel ne yaratıcı bir fikir bu böyle.
      Ben de ufak bir katkıda bulunayım, metal tekerlek yerine at arabası tekerleği gibi ahşap bir tekerlek de güzel olabilir sanki.

      Delete
    2. Annemde harika bir eski dikiş makinesi vardı ama gelinimiz kaptı onu maalesef :)) Şaka bir yana metal tekerlek fikri çok hoşuma gitti. En büyükleri ne kadar acaba o tekerleklerin merak ettim, sehpa olarak kullanmak istediğim için bir şekilde de onu tekerleklerin üzerinde yükseltmek lazım...Beynimdeki tilkiler dönüp durmaya başladı bile :))Çok teşekkürler fikirler için..

      Delete
  9. Benim aklıma iki yandan üçgen olacak şekilde ahşap ayaklar yaptırıp onları alüminyum köşebentle tamamlamak geldi. Ahşap için doğal görünümlü eskitilmiş gibi duracak ya da direkt eski bir ahşaptan kesilebilir. Köşebentlerin eskitmesi de tuz ruhu gibi kimyasallarla yapılabilir diye düşünüyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eğer metal bir şeyler eskitirsem bu tuz ruhu fikrini mutlaka deneyeceğim.. Sen hiç denedin mi nasıl sonuç aldın?? Güzel fikirlerin için çok teşekkürler...

      Delete
  10. Evde başka ferforje obje yoksa kendi başına bir şey ifade etmiyor o nedenle böyle bir ayak önermiyorum. Naçizane önerim duvarda dresuar olarak kullanmanız,montaj için de yere değil da duvara tutturulmuş üçgen biçiminde ahşap kestirip eskitme yapılabilir. Aynı efekti vermeyeceği için de bütünüyle zıt bir renk denenebilir. Örneğin üstündeki objelerden renk konusunda ilham alabilirsiniz. Ama sen ne yaparsan yap zaten güzel olacaktır.
    Kolaylıklar dilerim !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında çok fazla uğraşmadan dresuar olarak kullanmak bana da en güzeli ve kolayı olacak gibi geliyor ama tüm çabam acaba biraz daha hareketli bir şey yapabilirmiyim diye...Fikirlerin ve güvenin için çok teşekkürler :))

      Delete
  11. Ayşegül selam,
    Aslında bunun altına mermer, doğaltaş gibi bir ayak ta güzel olur..ama gıcır gıcır mermer olmayacak, böyle eksitme türünde birşey..
    Bir de ben eskiyle yeniyi birarada görmeyi sevdiğimden, bunun altına pleksiglas malzemeden birşeyler de yapabilirdim. :Mat değil de, şeffaf bir pleksiglas bir kutu mesela bununla birleşince değişik bir yan sehpa haline dönüşebilir...ya da herhangi bir yerde başka bir sehpaya..
    Umarım zevkine uygun güzel birşey bulursun..
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim güzel fikirlerin için ama bunları Datça'da bulmak öyle zor ki, ama bahçede kullandığımız mermer bir blog var hemen ona koyup bakacağım, boyutuda uygun gibi bakalım nasıl olacak..Tekrar çok teşekkürler...

      Delete
  12. Geçenlerde Altınoluk'ta babamla bir ferforjeciye gitmiştik, tam bu kapağın üstü renginde yani ham metal birşeyler yapıyorlardı, hafif kalınca ayaklar ve endüstriyel tekerlekler hoş olabilir, istediğin yere çek dur..
    Tabiki ilk başta ayaklar paslı gibi durmayacak ama bence parıl parıl parlaması da hoş bir hava verebilir, ayy bilemedim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu endüstriyel tekerlek fikri gittikçe daha çok hoşuma gitmeye başladı..İstanbul'a gidince İstanbul kazan ben kepçe büyük boy tekerlek arayacağım artık, zaten İstanbul'a gelmeyi de sırf biraz malzeme stoğu yapayım diye çok istiyorum..Datça bu konularda adeta dağ başındaki köy gibi...

      Delete
  13. toprak çömlek olabilir. plajda oturmak için kullanılan küçük açılıp kapanabilir kumaş taburelerin ayakları gibi olabilir . Anlatabildim mi bilmiyorum bunun gibi http://smp-tr.com/urunlerimiz/124/Katlanabilir-Tabure-M-018
    veya bulabilirseniz kuran okunan rahleler var ya oda olabilir.

    Gülsen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Gülsen, toprak çömlek benimde aklıma geldi ama sen plajda kullanılan ufak tabureler diyince bizim sitenin sahilindeki farklı bir malzemeyi aklıma getirdin..İlk fırsatta fotoğraflayıp bloğa koyacağım, çok teşekkürler...

      Delete
  14. Ayşegül hanım, duvara asın bence üstüne de mutlaka başka ülkelerden aldığınız magnetler vardır, onları koyarsınız.
    sevgiler

    ReplyDelete
  15. bende tekerlek diyecektim. Bauhous da var ayşegül...muhteşem bir şey bu, sakın dokusunu elleme. dediğin gibi, benim diyen ahşap ustası veremez bu güzel dokuyu. Çok doğal.

    ReplyDelete
  16. İyi Günler diyerek başlamak istiyorum. Bloğunuzu uzun zamandır takip ediyorum ve inanın paylaşımlarınız çok güzel bana bu güzellikleri yaşattığınız için öncelikle teşekkürler... Bugün nedesembeğenirsin isimli bloğa bakarken doğal ahşap mobilyalar kısmında ikinci fotoğrafı görür görmez aklıma siz geldiniz. Masanıza böyle bir ayak nasıl olur diye düşündüm. Buraya resim eklenebilseydi inan eklerdim ama bir türlü ekleyemedim. Umarım size yardımcı olur... Sevgiyle kalın...

    ReplyDelete
  17. Aysegil abla diger yorumlari okuyamadim,soylenmistir belki ama bence kesinlikle eski dikis makinesi ayagi bu objeye yakisir...

    ReplyDelete
  18. kesinlikle dediğin gibi bu orjinalliğin bozulmaması gerekiyor.acaba aynısından bir tane daha bulamazmısın kii?? bulduğun aynı görüntüde olmasada aynı kulvarda olacak :)) onu 3 parçaya ayırıp üç bacak yapabilirmisinki acaba:)) yani benim gönlümden geçen bu oldu :)şimdiden merak içinde bekleyeceğim sonucunu öpüyorum :))))

    ReplyDelete
  19. Bir iş kurmak veya işinizi desteklemek için acil bir kredi ister misiniz? Bankalar ve kredi firmalarında hiç yanıt almadan kredi arayışı içindeydiniz? Aramanız artık sizin için güvenilir bir kredi şirketi buldu Güven Fon Kredisi Şirketi, 3000 $ ile 100.000.000 $ arasında değişen herhangi bir miktarı% 3 oranında bize sunuyoruz.
    Yönetmen: ADAMS BALYN
    E-posta: trustfundfinaceservice@gmail.com
    Yanıtınızı bekliyoruz

    ReplyDelete