Tuesday, September 17, 2013

Datça'da Gün Doğumu.../ Sun Rise

Datça'da güneş Ege'den doğar, Akdeniz'den batar...Yürüyüş yapmak için günün en güzel saatleridir gün doğumu zamanı. Hele Eylül ayıda ilk yarıda bizden esirgediği o muhteşem Akdeniz sonbaharını, ikinci yarıda vereceğinin sinyallerini vermişse...

Sun rises from Aegean Sea and sets from Mediterranean in our small peninsula..Early morning hours are the best time of the day to walk at the seaside, and if it is a glorious Mediterranean autumn day like today it is much more enjoyable..




Çıkmadan çayın altını yakar ocağa koyarım, sonra da renkler kızıldan maviye dönerken, sahil kenarında git gel 3,5 km tutan bir güzergahımız var orada yürüyüşümüzü yaparız..Eee dönünce biraz terlemiş oluruz tabii, en uysal halinde, en kıpırtısız denize cup diye atlar biraz yüzer, duşumuzu alır eve döneriz..Çay da demlenmiştir artık ve Sahildeki Ev'de yavaş yavaş gün başlar..

Every morning before we leave for our walk, I put the tea kettle on and while colors change from red to blue we enjoy a silent walk in the nature...We normally walk around 3,5 km and when we come back we jump to the sea for a delicious swim and cool down a bit..After a quick shower at the beach when we come home tea is ready as well as us to start for a brand new day..

Fotoğraflar bu sabahtan....
All photos are from this morning..





13 comments:

  1. Ne güzel fotoğraflar, günün en güzel saatlerini çok iyi değerlendiriyorsunuz. Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Datça'nın benim için özel bir yeri vardır. Şimdi orada olmak isterdim, ne mutlu size

    ReplyDelete
  3. İşte hayat... Gel emeklilik gel:))

    ReplyDelete
  4. Bu saatlerde yürümek çok keyifli! Ben de çok severim ama son zamanlarda fazla yalnız kaldığımdan gidemiyorum artık, mecburen spor salonuna:/
    Fotoğraflar yine nefis, ellerine sağlık Ayşegül.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  5. I just found where your town is!If I ever visit Kos island I 'll come over!What a beautiful place!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are definitely most welcomed my friend but if you ever come to Symi, we might even wave hands to eachother with binoculars :))

      Delete
    2. That would be great!AriadnefromGreece!

      Delete
  6. Galiba facebookta arkadaşız bloğunu tesadüfen gezinirken buldum ve takipçin oldum. Datça benim de çok sevdiğim ama hak ettiği ilgiyi bulamamış bir tatil beldemiz. Dolanbaçlı yolu bir sebebi olabilir belki am şimdi deniz ulaşımı da var. Fotograflar nefis.

    ReplyDelete
  7. Galiba facebookta arkadaşız bloğunu tesadüfen gezinirken buldum ve takipçin oldum. Datça benim de çok sevdiğim ama hak ettiği ilgiyi bulamamış bir tatil beldemiz. Dolanbaçlı yolu bir sebebi olabilir belki am şimdi deniz ulaşımı da var. Fotograflar nefis.

    ReplyDelete
  8. Nasil özendim ve nasil kizdim tembelliklerime...

    ReplyDelete
  9. Ahh ahh ne kadar da güzel oralar. Böyle fotoğrafları görünce bilgisayarın içine girip o anda almak istiyorum soluğu bende. İsterse denizin rüzgarın sesini bile duyabiliyor ya insan, ahh ne büyük özlem, nasıl bir özlemektir bu böyle..
    Ellerinize sağlık. Sevgiler

    ReplyDelete
  10. Datça dan bir ev aldıracaksın sonunda, harç borç bana:)
    Ne güzel anlatmışsın.
    Çayı koy, geldim:)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  11. Ben de Datca da bir ev aldım.. Çok az gidebiliyorum ve her sabah sizin yaptığınız programı yapıyorum. Muhtesem. Özledim. Ama eşim orada bir türlü gelemiyor Istanbul a. Az kaldı..

    ReplyDelete