Saturday, September 21, 2013

Nar Çiçekleri../ Pomegranate Flowers

Dün Pazar'dan bu yılın ilk narlarını aldım..Çekirdeklerinden dolayı yemesi beni biraz zorlasa da, suyunu içmeye bayılıyorum..Sonra aklıma bahar aylarında çektiğim nar çiçekleri fotoğrafları geldi...Siz nasıl düzenliyorsunuz bilmiyorum ama benim çektiğim fotoğraflar bilgisayarımda biraz karışık vaziyette..Sürekli fotoğraf çektiğim için, beğendiklerimi ayırdıktan sonra onları ay ay belli başlı konulara göre ayırmaya çalışıyorum..Zaten çok başarılı olmayan bir sistemde, bir de yanlış yere dosyaladıysam sonra ara da bul..Bu fotoğrafları da çok eski bir dosya ya atıp, sonrada harici bellek'e kaydedip, bilgisayardan kaldırmışım bile..Her neyse biraz arama sonrası buldum..Bu fotoğrafları çektiğim sırada, fotoğraf makinasında beyaz dengesi ( white balance) ayarlamayı bilmiyordum, onun için renkleri bana çok iyi gelmemişti, dolayısıyla yayınlamamıştım ama şimdi sonbahar gelince, ilkbahar'ın bu güzel  çiçekleri gözüme bir hoş gözüktü.. 

Çiçekleri koyduğum alet kutusu ise yine yaz öncesi yaptığım ahşap boyama çalışmalarından..Eskimiş/paslanmış metal görünümü veren bu çalışmayı o zaman çok sevmiştim ama nedense sonra başka bir parçada uygulamadım..Ama şimdi tembel yaz aylarının hızla sonuna geliyoruz, enerjinin tavan yaptığı kış aylarında belki başka bir parça boyarım ve aşama aşama nasıl yapıldığını sizlerle de paylaşırım.. O zamana kadar bol bol nar suyu içmeye devam..


Yesterday I bought the first pomegranates of the season from the market..Although I dont like to eat them because of their little seeds, I love pomegranate juice..Then I remember some photos of pomegranate flowers I took last spring..As I did not know how to adjust white balance on my camera at that time, I was not particularly happy with the outcome.. But when the autumn is almost here, all the spring flowers started to look so good to me...

I also painted this wood box last spring..By using special blends of acrylic paint, and some sponge techniques it is possible to get this distressed metal look on wood.. Although I loved it a lot at that time, I never worked it on another piece..Blame it to summer laziness..But now winter is coming and I might prepare a tutorial on how to achieve this look...But until that keep drinking pomegranate juice..






4 comments:

  1. Günaydın Ayşegül,
    Ben de nar suyuna bayılırım, bilhassa kışın portakal ile karıştırmayı çok seviyorum.
    Cuma günü oğlumun kreşinin karşısında bir nar ağacı gördük, epey nar vermiş, çiçekleri de dalındaydı, harika görünüyordu..Fotoğrafını çekip instagramda paylaşmak istedim ama o anda ağacın bulunduğu kaldırımın önüne bir araba parketti, vazgeçtim.
    Narın kendisi de çiçeği de çok güzel..aslında doğanın kendi güzel..bir de biz bozmasak..
    Mutlu Pazarlar

    ReplyDelete
  2. Şu fotoğraf düzenleme işi gerçekten çok gıcık. Ben ilk önce yıl, sonra ay, ayın altında da konularına göre ayırıyorum:)) Gömüyorum yani..
    Ama picasa'da bilgisayardaki tüm fotoğrafları tarih sırasına göre görmek mümkün, o yüzden aşağılara indikçe eski çektiklerimi görüyorum. Umudumu kaybettiklerimi de hard diske kaybediyorum:) Sonra onları ne zaman silerim bilimmez, ayy ne iş ne iş.. Neyseki son zamanlarda işlerin yoğunluğundan eskisi kadar çok fotoğraf makinasını elime alamıyorum da bilgisayarcık biraz nefes aldı:)
    Bu arada narı hiç para verip almadım ben, sanki nar sokaktan toplanılacak ve sokakta yenilecek birşeymiş gibi geliyor bana:) çocukluğumun geçtiği evin etrafında nar ağaçları doluydu, annem de çok titiz olduğundan eve nar sokmazdı, sokakta döke batıra yerdik (leş gibi olurduk o ayrı).
    Şimdide yazlığın bahçesinde var,çiçeklerine ayrı hastayım, kendisine ayrı... Kurban bayramında gittiğimde tüm ağacı yerim artık..
    Ohh amma yazdım haa sabah sabah..
    Aa unutmadan, alet kutusu harika olmuş hele bu çiçeklerle, nasıl yapıldığı ile ilgili postları heyecanla bekleyeceğim:)

    ReplyDelete
  3. Ah bir defa daha yapsan, yaparken de anlatsan, hep birlikte bu kışa yeni bir şeylerle girsek? Hıı? Olmaz mı ki?

    ReplyDelete
  4. Nar! benimde en sevdiğim meyve. Bu yaz Muğla-marmaris yolunda, alabildiğince uzun Nar tarlaları dikkatimi çekti. Taçlı nar dediklerindenmiş, daha yeşil di ama bolca meyve vardı üzerlerinde. Durup bir iki tane koparıp istanbula getirmişliğim vardır:)
    Dün Marette rastladım ama daha tatlanmamışlar. Geçen kış ne yedik ne yedik sorma:) Tanelerini ayıklayıp ayıklayıp koydum Alp in önüne.

    ReplyDelete