Wednesday, February 26, 2014

Hestia ile balkonda...


Bu sıralar galiba kışın en soğuk günlerini yaşıyoruz Datça'da.. Hava bir yağıyor, ardından da şıkır şıkır güneş çıkıyor ama soğuk hep yerli yerinde duruyor.. Bu soğuk günlerde, güneş alan üst küçük balkonumuz sıcacık oluyor. Bende genellikle zamanımı orada geçiriyorum. Okuyorum, notlar alıyorum, denizin dalgalanmasına dalıyorum.. Tabii bu sonbaharda vahşi bir sokak kedisi yerine, ev kızı olmaya karar veren Hestia'da hep benimle.. Bebekken Hera böyle kuyruğum gibi evin içinde peşimde dolanırdı, büyüyünce vaz geçti bu işten.. Şimdi yeni bir tüylü çocukla aynı şey yeniden başladı işte..

Hava buz gibi soğuk olsa da, bol bol güneş ışığı yolluyorum size buralardan...


Nowadays we are probably going thru the coldest days of the winter. Its raining and then the sun is shining brightly but the freezing cold is always there.. In these weathers I love to spend time in our small balcony as it is quite warm there..I love to read, take notes and watch the ever changing colors of the sea.. As always Hestia is following me everywhere.. When Hera was a puppy she used to be  my tail but now she all grow up and quit being so attached to me. But now its Hestia's turn..

I am sending you lots of sun shine from here..




9 comments:

  1. Ah bu kuzular öyle iyi biliyorlar ki işlerini :) Soğuk yüzü gördümü hemen bir sırnaşmalar, mırıldanmalar... Sıcakta ise serin köşelerde saklanıp, hiç görünmemeler, hatta elleme beni demeler :)

    ReplyDelete
  2. bu köşe hestianın "yaz köşesi" sanırım, dışarıdaki soğuğa inat!

    ReplyDelete
  3. Ne güzel de kıvrılmışsın sen öyle tam kucağa alıp sevmelik :))
    Keyfiniz daim olsun...

    ReplyDelete
  4. İkinci fotoğraftaki "Bu kuyruk da nereden çıktı?" bakışı çok tatlı.

    ReplyDelete
  5. bir kaç gündür Bodrum da soğudu, ama bizim kediler ısınmak için bizim üzerimizi tercih ediyorlar,sabah kalıp gibi kalkıyorum:)

    ReplyDelete
  6. Bu kedilerin işine akıl sır ermez ki...
    Tagaddi de artık ev kızı olmaya karar verdi nadiren dışarı çıkıyor .
    Haklısın buraları da soğudu,bu gün hava güzel ama dün bırrr !!! buz gibiydi :(

    ReplyDelete
  7. Buralara bahar geldi diye sevindik birkaç gün. Sonra soğumalar başladı. Şimdilerde yine güneşli zamanlardayız ama önümüzde 15 günlük bir yağmur macerası olacakmış. Bahara daha var:) Yine de sizin o aydınlık ve renkli evinizi görünce içimize bahar geliyor ne güzel. Pisiciklerin bu hallerini çok seviyorum. Ben de böyle fotoğraflar görünce acaba Türkiye'deki evimizde pisiciğimiz nerelerde oturacak, uyuyacak, oynayacak diye merak ediyorum. Acaba havasından kokusundan fark edecek mi Türkiye'de olduğunu, sevecek mi yeni evini? Çok yakışmış pamuk koltuklara:) Renkli çiçekler de bir harika. Keyif gerçekten bu olsa gerek! Ben de şu anda böyle bir yerde denize bakıp sıcak bir şeyler yudumlayıp yeni kelimeler doğurmak isterdim doğrusu. Sevgilerimle:)

    ReplyDelete
  8. İnsanın yanında onu seven farklı bir varlığın olması gerçekten anlatılamayacak bir şey. Badem'le bizde kuyruk gibiyiz.
    Bol bol keyiflenmeler size de :))

    ReplyDelete
  9. kuşlu fincan,daha bişey söylemeyeyim

    ReplyDelete