Tuesday, February 18, 2014

İdeal Evcil Hayvan..

Bu yıl için önemli projelerimden biride bizim tüylü çocuklara yeni yataklar yapmaktı.. Fotoğraftaki sepeti 2 hafta kadar önce, her yıl buralara göçebe olarak gelen ve sepet örüp satan bir adama özel olarak yaptırdım ve tabii beyaza boyadım.İçine evin konseptine uygun mavili puf puf bir yastık nefis oldu, hani sığsam ben içinden çıkmayacağım.. Peki hiç yattı mı bizim kedi Hestia hanım? Denemedi bile..

Hera'ya  ise internetten sipariş vermiştik. Hata biraz bizde, hem çok büyük boyutta vermişiz hemde tahminimden çok daha yumuşak bir şey geldi.. Tabii bizimki orasından burasından çekiştirdi, içindeki yastığı dışarı attı falan falan derken, şimdi bizim yatak odasında ne yapacağımı bilmediğim kocaman bir yer yatağı  oldu. Çocukcağız kah üstünde yatıyor, kah çok düzlendiği için yerde... Sonuçta ikiside kendi kafasına göre takılmaya başladı. Hera artık çöpe atılması gereken eski yatağında yatıyor, Hestia'da ne zaman boş bulsa Hera'nın yatağında, diğer zamanlarda da evdeki bütün koltuklar zaten onun..

Durum böyle olunca ideal evcil hayvanımı da kendim buldum.. Gördüğünüz gibi keyifle yeni yatakta yatıp balkon keyfi yapıyor.. Boynunda ise Hera'ya takamadığımız güzel bir deri tasma.. Çünkü ne zaman taksak kah denize girip, kah çamura bulanıp perişan ediyor.. Plastik market tasmaları yetiyor da artıyor bile ona ona.. 

İşte bizim evde durumlar böyle.. Herkese bol bol güneş yolluyorum Datça'dan..


One of my important projects for this year was to change the beds of our pets.. This basket was custom made for our cat.. A nomad basket weaver comes to Datca every year for couple months. I ordered this basket to him and then painted to white.. Then a very comfortable cushion added to it. So now tell me did she ever try it? Never....

For beagle Hera it was an internet order.. It was partly our fault we ordered a very big one. A Great Dane could easily fit into it, and it was too soft as a dog bed.. So with an intensive work Hera actually flatten it and throw the cushion inside out and opted to sleep in her old bed which was suppose to go to garbage bin.

So under these circumstances, I found my ideal pet.. She is enjoying the balcony in her new bed, wearing an expensive leather collor.. After some trial and error our Hera is destined to use cheap plastic collors as she is constantly either in mud or in the sea..

I am sending you lots of sunshine from Datca..


8 comments:

  1. merhaba ayşegül hanım .fotolarda gördüm,frezyalar açmış ne mutlu size keşke bize onların kokusunuda gönderebilseniz.teşekkürler.didem

    ReplyDelete
  2. Benim kızımda ona aldığım ya da hazırladığım hiç bir yatakta yatmadı. Şimdi canı nasıl isterse o şekilde takılıyor :) Herkes nasıl alıştırıyor yatağa anlayamıyorum :/

    ReplyDelete
  3. Hiç şaşırmadım nedense :)
    Madem yatmayacaklar bari bana yolla da benim bahçedekiler yatsın. Onların hiç kaprisi yok .

    ReplyDelete
  4. yatak kuyruklu, kuyruksuz farketmiyormuş onu anladım ben bu yazıdan:) Ben kuyruksuz olarak, yatağıma dokundurmam:) Yatağım değişti mi huzursuz olurum. Eski olsun benim olsun:)
    Anneme gittiğimde de yatapımı yorganımı ararım.
    Alışkanlıklar hepimizde aynı sanırım üç aşağı beş yukarı.

    ReplyDelete
  5. hahaha ayni dertten muzdaripmisiz :) Oglum Pati icin aldigim kopek yataginin yuzune bile bakmadi Pasa Bey, sonra ben inadima devam ettim Kedim Mia icin kedi evi aldim Mia beyde evi begenmedi. Sonra aptalligima doymayan bey bunu begenmediler en iyisi baska bir malzemeden kendim yapayim diye eski bir kazaktan yatak yaptim ne olgum Pati ne kizim Findik girdi icine bende anneme verdim sokak hayvanlari icin yaptigimiz kulube var onun icine koysun diye. bir karton kutu buldum atacaktim eski pusku berbat bisey her tarafini bantladim sadece bir yerinden kare bir kesik yaptim Simdi Mia beyle Juju beyin en sevdigi yatak o oldu, evde bu yuzden kavgalar var :) Findikla Pati ise yatakta yatmakta hala israr ediyorlar :)

    ReplyDelete
  6. Sanırım saatlerdir sizdeyim. Bu arada kızlarım uyudu, koccam uyukladı, uyandı, uyudu. Ben hala denizinin ve sıcak şarabının tarçınının kokusu, pişirdiklerinin lezzeti, fotoğraflarının tadı, el emeğinin ve renkleri kullanışının, yaratıcılığının kıskançlığı içerisinde oradan oraya keyifle savruluyorum. Gönülden tebrikler, sıcacık ağırlama için teşekkürler.
    Kovan kapağının son durumunu bilemiyorum ama, ben gözümde şöyle canlandırdım: Ayaksız. Mümkünse yıpranmış, kalınca bir urgan (Belki bir tekneden çıkma, deniz kokanından hani...), kovan kapağının tutma yerlerinden geçmiş, tavana ya da duvara asılmışlar birlikte. Duvara şöyle asılabilir belki: Görüntüde kovan kapağını urgan taşıyacak ama aslında kapak alttan duvara sabitlenecek. Bilmem anlatabildim mi? Ya da salıncak gibi tavana asılacak. Hele bir de tavanı eğimli bir yer varsa çatıdan ya da merdivenden kaynaklanan...
    Umarım bu bir fikir verir de böyle güzel bir ağırlamaya karşı küçücük bir teşekkürüm olur.
    Bu arada evinize denizin sesi de geliyor mu...
    Nehir Temizel
    (kızlaranası)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzel yorumun ve harika fikrin için çok teşekkürler Nehir. Aklımın bir köşesine yazdım... Bu arada denizin sesi tabiki geliyor bize, çünkü denize çok yakınız...Sevgiler

      Delete