Sunday, February 2, 2014

Pazar Keyfi...


Havanın kapalı olup, içeri kapandığımız günler biri artık beni durdurmalı.. Sürekli mutfakta bol kalorili şeyler pişirme peşindeyim.. Bugünkü abur cubur menüsünde de, sıcak şarap, kestane ve  chocolate chip cookie (çukulata parçalı kurabiye ) vardı.. Sıcak şarap tarifimi geçen yıl burada vermiştim.. Bu yıl farklı bir şey yaparak suyu kaynatırken içine birazda meyveli yeşil çay ekliyorum..Çok güzel oluyor, tavsiye ederim... Hadi bir ipucu da kestanelerle ilgili olsun.. Kestaneleri çizdikten sonra yarım saat kadar suda bekletmek sonra çok kolay soymanızı sağlayacaktır.. Beklettiğiniz suya da, biraz pekmez eklerseniz, tadı daha da bir nefis olacaktır..

Kurabiye tarifimi de eğer hepsini bitirmeden bir kaç parça fotoğraf çekebilirsem, en kısa sürede yazacağım.. Laf aramızda tarifim muhteşemdir...

Yeni haftaya keyifle başlamanızı dilerim..



Somebody should stop me from going to kitchen on cold days when we all locked up inside.All I am doing is making things with millions of calories. Today I made glühwine, roasted some chestnuts and baked chocolate chip cookie.. I gave my glühwine receipe last year here.. This year I am adding some green tea with winter fruits while I am boiling the water.. It gives such a good taste.. And here is a tip with chestnuts. After cutting the chestnut with a sharp knife, if you put them to water for half an hour, you will peel them more easily and if you add some grape molasses to the water, you will have a delicious taste..

If I can manage to take some photos before  I finish them, I will give you my chocolate chip receipe very soon..

Enjoy yourself in the coming week..





9 comments:

  1. Kestaneye bayılırım. O misss gibi kokusu yok mu?
    Sıcak şarap da güzeldir ama ben serin beyaz şarabı yazın daha çok severim sanki ama kestaneler misss misss!
    Bu arada ben çok fena diyetteyim kurabiyeli yazını gözümü kapatarak okuyacağım :)))

    ReplyDelete
  2. Yine muhteşem resimlerle beni benden aldınız :) Kestaneler hele ufff :) Bu arada yeni Header'ınız o kadar güzel olmuş ki "tam bu bloğa göre" dedim görür görmez. Kurabiyenin tarifini de bekliyorum ;)

    ReplyDelete
  3. Elimi uzatıp alasım geldi iyi mi :)) Hem çok güzel anlatıyorsunuz hem çok güzel fotoğraflıyorsunuz , teşekkürler Ayşegül hanım :)

    ReplyDelete
  4. artık güne şöyle başlıyorum; önce facebook; sonra sahildeki ev...inanılmaz motive edici, iştah açıcı ve harekete geçirici bir blog yaratıyorsun ellerine sağlık. Şİmdi ben de ellerimde mumlar evin içinde dört dönüyorum; yemek mobilyalarımı yakında beyaza boyatıyorum...Uzun zamandır üzerimde bir miskinlik vardı sayende atıyorum çooook teşekkürler.
    Ünver

    ReplyDelete
  5. amanınnn...burada ziyafet mi var:) Kokuyu aldımda geldim hemen.
    Mis mis...
    Ellerine sağlık.
    Ya amma taktın şu kilo işini?
    Hiç birşeyin yok, harikasın hatta.
    Bahara doğru at kendini sabah akşam datçamın serin sularına. Zaten su kuşusun sen, inceciksin birde,
    verirsin, aldım dediklerini, istediğin kiloya inersin. keyfini çıkar kışın:)
    Tarifini bekliyorum sabırsızlıkla.
    Sevgilerim en derinden...

    ReplyDelete
  6. kestane soyamayan biri olarak bu bilgi süper oldu :)
    sevgiler

    ReplyDelete
  7. ah bu kestane neden bu kadar kaloriliki sanki..çok severim bende,ama bilmezdim şu ipucunu..iyi oldu söylediğin..kurabiye çukulatalı oldugu için ilgimi çekti ama diyetin bitmesine 2 kilo kaldı,azcık daha bekliycek:)

    ReplyDelete
  8. I love roasted chestnuts!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete