Monday, February 24, 2014

Sahildeki Ev'in Mutfağı...


Bir önceki yazımda verdiğim çukulata parçalı kurabiye tarifinden sonra, sevgili Didem nerede pişiyor bu kurabiyeler diye sormuştu..  Onun sorusundan sonra, fark ettim ki Sahildeki Ev'in mutfağından hiç resim yayınlamamışım.. Sürekli evin en dağınık yeri olduğundan olsa gerek :))  

Bu arada kafamızdaki önemli bir projeyi de paylaşayım sizlerle.. Önümüzdeki günlerde mutfağın fayanslarını beyaza boyayacağız.. Bayağı malzeme falan araştırdık, sanki olacak gibi.. Tabii sonuçtan ilk önce sizlerin haberi olacak..

Keyifli bir hafta diliyorum hepinize..


After my last post about the receipe of my favorite chocolate chip cookie, Didem asked about our kitchen.. After her question, I realized that I did not post any photo from our kitchen.. Probably due to the fact that it is always the messiest place at home :))

We also have a plan to paint the tiles here to white.. We checked couple products and it looks like it is going to be fine.. 

Have a nice week..





Konu mutfak olunca, Datça'dan sevgili arkadaşım Handan Hanım'ın eski kotlardan diktiği bir mutfak önlüğünü de göstermek istedim size.. Cepleriyle falan çok kullanışlı bir şey.. Ancak o sırada başka model bulamadığım için kendim giymek zorunda kaldım.. O kötü kötü bakışta size değil, ne yapıyor bu diye kameraya :))

While I am in the kitchen, I  also wanted to show you the apron that a friend of mine is sewing from old bluejeans..Its very practical with all the pockets..As I couldnt find a model at the time, I  had to come in front of the camera and that mean look is not for you but for the camera :))



34 comments:

  1. Mutfakta bır güzel mutfak kadar güzel😍çok ferah mis gibi, sen gibi mutfağın😘çok beğendim

    ReplyDelete
  2. Merhaba, cok guzel bir mutfak gercekten. Fotograflardan anladigim kadariyla ikea bekvam tabureyi boyamissiniz. Ben de benimkini boyamak istiyorum. Nasil bir boya kullandiginizi soyleyebilir misiniz?

    Basak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben bu tip şeyleri boyarken su bazlı boyalar kullanıyorum Başak.. Tinerle falan uğraşmadan kullanması daha kolayıma geliyor ama sentetik bazlı selülozik boyalar kadar dayanıklı olmuyor...

      Delete
    2. Tesekkurler. Su bazli akrilik bir boyayla deneyeyim o zaman. Sari dusunuyorum bakalim nasil olacak. :)

      Delete
  3. Mutfak güzel mutfaktaki Ayşegül daha güzel :)
    Bence bırak fayanslar gri kalsınnn!!!
    Sabah kahven de afiyetler olsun!

    ReplyDelete
  4. Ben en çok sahibesini beğendim :)
    Süper bir mutfak. Daha ne olacaktı ki!

    ReplyDelete
  5. Ben en çok sahibesini beğendim :)
    Süper bir mutfak. Daha ne olacaktı ki!

    ReplyDelete
  6. mutfak harika sahildeki eve de böyle bir mutfak yakışır
    ferah ferah beyaz beyaz...

    ReplyDelete
  7. Mutfağın aydınlık ve ferah olması benim için de çoook önemli. Kahveniz keyifli olsun.
    Mutlu haftalar dilerim...

    ReplyDelete
  8. oh oh..fayans bıyanacakmış :)) böylece bende bunun araştırmasından kurtulmuş olacağım:)merakla hevesle bekliycem Ayşegül...

    mutfağı da çok beğendim bu arada..ne güzelmiş..ferah,aydınlık..

    ReplyDelete
  9. Fayansların beyaz olması mutfağınızı daha da güzelleştirecek eminim. Kolay gelsin diyorum sevgiler...

    ReplyDelete
  10. Bu mutfağın diğer yarısı nerede?

    ReplyDelete
  11. bence bu fayanslarlada çok hoş ,sevgiler

    ReplyDelete
  12. merakla bekliyorum, fayans nasıl boyanır diye:) mutfak çok şeker:)

    ReplyDelete
  13. Ahh ne güzel bol ışıklı bir mutfak. Fayanslar da beyaz olduğunda keyfin doruklarına ulaşılır bu mutfakta bir şeyler pişirilirken:)

    ReplyDelete
  14. sevgili Ayşegülcüm,bugünki postta adımı görünce çok heyecanlandım veçoooook sevindim ve hemen eşimi aradım,yaşasın Ayşegül benim yorumumu okuyup post yayınlamiş,aç hemen diye .sanki telefonla konuşmuş ve hatta datçaya gelip tanışmışız gibi sevindim .çünkü gerçekten böyle birinin varolduğunu bilmek bile beni çok sevindiriyor.oğlum hüseyin bu sene üniversite sınavlarına hazırlandığı için sürekli evdeyim ve 2blog beni çok mutlu ediyor biri sahildeki ev diğeri all good things.ikinizide çok seviyorum .sevgiler ve teşekkürler didem.

    ReplyDelete
  15. Bence de gri kalsin dicem ama siz bos duramazsiniz ki))simdiden kolay gelsin

    ReplyDelete
  16. Çoook güzel ve bir o kadar da sevimli bir mutfağınız varmış:) İyi ki gösterdiniz bize fotoğrafları. Ben de açıkçası o şahane kurabiyelerin yemeklerin nerede piştiğini merak ediyordum. Fayansları yenileyecekmişsiniz ama aslında bu hali ile de çok güzeller. Beyaz olması da ayrıca güzelleştirir elbette. Keyifli pişirmeler diliyorum çok sevgiler:)

    ReplyDelete
  17. Ne güzel ferah ferah, aydınlık bir mutfak :) Gri de olur beyaz da ;) Kolay gelsin....

    ReplyDelete
  18. evinizin her köşesi olduğu gibi, mutfakta çok cici ve iç açıcı. Naçizane fikrim gri de gayet güzel, hatta turkuaz da çok güzel olabilir...

    ReplyDelete
  19. mutfak güzel,siz güzel,kedi güzel veee tezgahtaki yabani kuşkonmazlar da çok güzel:))

    ReplyDelete
  20. kesinlikle turkuaz :) ama yerlerde değil çç tezgahla dolaplar arasına harika olur...
    benim kendi evimle ilgili projemdi..
    bu fayanslar yerine bir çift cam şişeri boyayıp sonra onları kırıp cam mozaik yapmışlardı ve harika görünüyordu..
    yerler beyaz güzel olur ve turkuaz cam mozaikler mutfağa acayip yakışır

    ReplyDelete
  21. seni zevkle izliyorum,önlüğüne ve mutfaktaki havana bayıldım,kararın hayırlı olsun,yenilenmek güzel şey,gri herşeye yakışır ama senin rengin mavi bence:)

    ReplyDelete
  22. Sahildeki evi yavaş yavaş keşfediyoruz ne güzel.Salon yatak odası derken merdiven ve şimdi de mutfak.Nedense tam hayal ettiğim gibi çıktı.Aydınlık ve tabi ki beyaz.Hele fayanslar da boyansın tadından yenmez yani:)Her köşesi güzel bu evin.Ne diyeyim iyi günlerde sağlıkla ve daima aşk ile oturun bu güzel evde.Bize de harika kareler ile mest olmak kalsın.

    ReplyDelete
  23. Ayşegül ne güzel senin de bol ışık alan bir mutfağın var, çok şanslıyız bu konuda!:)
    Fayansları beyaza boyarsan kulpları da mavi yap bence, bir anda havası değişir…ben o Ikea tabureyi hala boyamadım ama leş gibi artık, yeni başlayan ahşap boyama sevdamı bu taburede uygulamam gerekiyor artık:))
    Önlük sana çok yakışmış, çok tatlı görünüyorsun:)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  24. bembeyaz ne kadar ferah ic acici guzel bir mutfak, devaminida gormek isterim dogrusu :))

    ReplyDelete
  25. Mutfağınız, diliniz, gönlünüz, siz ve olduğunuz her yer güzel... Sizi tanımak güzel ;)

    ReplyDelete
  26. merhabalar, nette dolaşırken tesadüfen buldum bloğunuzu. didik didik ettim her bir köşesini merakla ve birazcık, cok azcık da kıskanarak :) hep hayalim olan seyi gerçeklestirmissiniz. ben de bir an önce kurtulmak istiyorum su istanbul dan. ama iş güç yakamı bırakmıyor. nasıl olupta basaracağım gitmeyi buralardan bilmiyorum. ölümüne istiyorum bir sahil kasabında, sessiz, sakin, münzevi bir hayat sürmeyi. kus sesleriyle uyanıp, pırıl pırıl gökyüzünün altında, ekip, bictiğim, çiçeklerle bezediğim bahcemin, saçlarımı savuran meltem rüzgarlarıyla ve ona eslik eden cırcır böceği senfonisinde, önümde uzan masmavi denizin seyrine dalarak, sabah kahvemi yudumlamayı ağııır, ağır. öyle çok öyle çok istiyorum ki...

    ReplyDelete
  27. Merhaba Ayşegül hanım,
    Keyifle ve sessizce izliyorum sizi. Bazı insanlar çevrelerine ışık saçıyor. Siz de onlardansınız, ne güzel..Ben şu fayans boyama işini n'aptığınızı merak ettim. Kendim de uzun zamandır düşünüyordum bu işi. Deneyimlediyseniz lütfen bizimle de paylaşın..
    Sevgiler! feyza

    ReplyDelete
  28. Merhaba, bir suredir sitenizi izliyorum. Dekorasyonda kullandiginiz malzemeler Iskandinav tarzina benziyor, acaba oralarda yasadiniz mi merak ettim. selamlar Nisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiç yaşamadım ama özellikle en çok takip ettiğim bloglar oralardan, ve hepsinden bir şeyler kaptım her halde...

      Delete
    2. Bir soru daha sorayim. Evde kopekleriniz var sanirim, tuy olayi ile nasil basa cikiyorsunuz? Her yer piril piril gözukuyor resimlerde. Bizim sadece bir köpegimiz var ama evde iz birakmadigi köse yok :-) Bu isin sirri dekorasyonda acik renk kullanmak mi acaba? Nisan

      Delete
    3. Artık tüy sorununu aştım galiba :)) Burada asıl sorun Hera'nın denizden eve taşıdığı kumlar.. Beterin beteri var anlayacağınız.. Artık biraz boş vermeyi öğrendim, hele bahçeli evde yaşayınca bu biraz zorunluluk oluyor..

      Delete