Saturday, October 4, 2014

İyi Bayramlar../ Happy Eid..


.İyi Bayramlar hepinize.. Datça'da yaşamaya başladıktan sonra klasik bayram ziyaretlerinden, aile ile yenen büyük bayram yemeklerinden ayrı kaldık biraz. Bir de bu civarda yaşayanlar arasında yaş olarak hala en küçük biz olduğumuz için ziyaretçimizde pek olmuyor. Ama yine de komşularımızla, buradaki ailelerimizle bayramlaşıyoruz tabii.. Dün de öğleyin bütün komşularla havuz başında toplandık, yedik, içtik söyledik. Sonra annemdi, teyzemdi derken sıkı sıkı bir şeker komasına girdim.. Sonra da eve gelince bu böyle olmayacak diye hafif bir bayramlık şekerli içecek hazırladım.. Aslında tam uydurma ama hoş oldu.. Buz gibi soğuk sodanın içine bu konserve yeşil kirazların baharatlı ve şekerli suyundan bir parça ekledim ve ikide kiraz attım.. Önce buz gibi suyunu iç, sonra da şekerli kirazları ye.. Sahildeki Ev'in bayramlığı da bu oldu işte..

Sevdiklerinizle, keyifle geçsin kalan bayram ve tatil günleriniz..


Happy Eid.. Since we started living in Datca, we are mostly missing the big celebratory eid dinners and visits with our families and loved ones but still manage to celebrate this religious holiday.. Yesterday there was a small party at the pool with our neighbours..

Its traditional to serve sweets and sweet drinks to your visitors.. As it is still hot around here, I decided to serve this cool and sweet drink I prepared with cold soda, and white cherries soaked in sugar and herbs.. Its very easy to make and I think very delicious..





2 comments:

  1. Muhteşem görünüyor eminim tadı da öyledir..tazelik hissi yayıldı bu bayram oradan buraya , iyi bayramlar:)

    ReplyDelete
  2. Bence de harika görünüyor! Şekerli yeşil kirazın tadını merak ettim doğrusu. Bayramınızın böyle güzel, ferah ve lezzetli şekilde devam etmesini dilerim! :)

    ReplyDelete