Saturday, November 29, 2014

Tanıştırayım: Tomatillo olur kendileri..


Burada bizim gibi yaz kış yaşayan bir ressam komşumuz var.. Bize çok yakın olan evlerinin dışında bahçe içinde, kocaman bir meşe ağacının altında çok güzel bir atölyeleri de var. İşte o bahçede aklınıza ne geliyorsa yetiştiriyorlar.. Baktım geçen gün ,geçerken altın çileğe benzer koca bir tabak yeni bir mahsul bıraktılar.. Tomatillo imiş adı.. Ne yapacağım ben bunla dedim, çok güzel salsa sosu olur dediler..


Salsa yapmışlığım varsa da, salsa sosu yapmışlığım hiç yoktur.. Sağ olsun google hemen önüme bir dolu salsa sosu tarifi verdi. Aklıma ilk yatanı yaptım bu yeşil domatese hem benzeyen hemde hiç benzemeyen ufaklıklardan.. Nasıl nefis bir şey çıktı ortaya anlatamam.. İlk yaptığım gün şansa evde patates salatası vardı.. Bol bol ekledik üzerine, 40 yıllık patates salatası bambaşka bir şey oldu çıktı..

Bizde bulunması zor olduğu için uzun uzun tarifini yazmayacağım ama olurda günün birinde rastlarsanız, ya da bahçenizde yetiştirmeye kalkarsanız, green salsa sauce diye aratıverin internette..


Cumartesi günleri Datça'ya taşındığımızdan beri bizim için öğleyin bira, akşam da tavuk kanatı gecesidir.. Öğleye doğru Datça'ya iner, pazara gider, sonrada markete uğrar haftalık alışverişimizi yaparız.. Eve gelip alışverişi yerleştirdikten sonra biraz nachos yaparım, yanında buz gibi bira ile keyif yaparız.. Bugün nachos yapmadım kalan son salsa sosumu kullandım.. Biraz sulu olduğu için olgun bir avokado ekledim, nefis bir dip sos oluverdi..  


Couple days ago, one of our neighbours brought us a big plate of tomatillos.. This is the first time I am seeing them in Turkey, so after some google search, I made green salsa sauce with them.. We really loved the outcome, it was just delicious.. Especially we loved adding it to potato salad..

And today I made some dipping sauce by adding a ripe avocado to the mixture.. On a hot winter day it went so well with a glass of cold beer..



7 comments:

  1. Güzel görünüyor! Yeni tatları deneme hastası olan ben pek merak ettim tadını şimdi...Avokadoya benziyor mu azıcık acaba? Yoksa rengi mi yanıltıyor beni ;) Afiyet olsun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avokado ile pek bir ilgisi yok aslında.. Çok lezzetli bir yeşil domatese benziyor sanki...

      Delete
  2. Bende de acayip merak oldu. Fazlasıyla leziz görünüyorlar. :) Afiyet olsun.

    ReplyDelete
  3. çok güzel görünüyor, afiyetler olsun :))

    ReplyDelete
  4. Nefis görünüyorlar gerçekten eline sağlık bu arada umarım iyisindir önemli bir şey yoktur umarım çok geçmiş olsun.

    ReplyDelete
  5. Tomatilloyu Los Angeleste tanımış ekşi tadlara merakımdan pek beğenmiştim. Burada da yetişebildiğine sevindim. yakında marketlere gelir o da inşaallah.

    ReplyDelete