Saturday, January 3, 2015

Baksan kış ama bahar dışarlarda bir yerde...


Galiba Datça'ya taşındığımızdan beri en soğuk kış günlerini geçiriyoruz.. Bugün sabahtan pazara inerken baktım elimde eldivenler, kafamda bere, ayağımda kalın botlar, yün çoraplar, hani sanırsın Uludağ'a çıkıyorum.. Dona dona dolaşırken baktım pazar tezgahlarının birinde ufak bir yoğurt kovasına mis kokulu nergisleri koymuşlar.. Kim bilir bizim küçük yarımadanın hangi kuytu köşesinde kendi baharını yarattı bu güzeller diye düşündüm.. Küçücük bir demet alıp bizim eve de taşıdım o baharı...




Bu arada kış aylarında bizim buralara posta, kurye falan her gün uğramaz.. Normal programlarına baksan haftada birdir ama genellikle biriktirip biriktirip getirmeyi tercih ederler..Tam yılbaşı öncesi de öyle oldu.. Hem benim siparişlerim, hemde Sahildeki Ev'in çok zarif  misafirlerinden gelen hediyelerle, kargo arabası Noel babanın hediye dağıtan kızağı gibi geldi desem yeridir..

Öylesine hoş, öylesine ruhuma ve evimize uygun hediyeler geldi ki şaşırdım kaldım.. Hepsini büyük bir keyifle, zevkle ve gönderenleri anarak kullanmaya başladım.. Şimdi söyleyin bakalım Ta Adana'dan sevgili Burcu Demirel'in yolladığı kahve fincanları ve fener tam da Sahildeki Ev lik değil mi? Çok çok teşekkür ederim sevgili Burcu, nasıl mutlu oldum anlatamam.. ( instagram: @bshomeconcept)




We are probably living the coldest winter since we moved to Datca.. Today it was freezing cold when we went to the weekly market.. In one stall I saw these pretty flowers and couldnt believe that spring has already arrived to some corner of our small peninsula.. Of course a little bunch of spring came to home with us..

These pretty blue Turkish coffee cups and the lantern are ney year's gift from a dear reader of my blog.. I loved to add them to my already large blue mugs and lanterns collection.. Thank you very much dear Burcu..


5 comments:

  1. Bayıldığım Sahildeki Ev, harika karelerle yine bana moral verdi:) Teşekkürler. Minik patilileri öpüyorum. Sevgiler selamlar Begonvilli Ev'den.

    ReplyDelete
  2. İzmir de benim anımsayabildiğim en soğuk kışını yaşıyor , bizim evin kış bahçesi sağolsun benden beş beter kedisever oğlum sayesinde kedi barınağına döndü .
    Senin eve uğrayınca kış falan gelmedi gözümün önüne hani yazmasan Datçada her mevsim bahar her mevsim yaz diyeceğim ☺️

    ReplyDelete
  3. I clicked on your blog on my sidebar as I haven't seen a post for such a long time. On your blog, I clicked on this post and see this is where you have been. I have so missed hearing about your part of the world and now will click on this site.

    ReplyDelete
  4. ço güzeller gerçekten güzel günlerde kullan :))

    ReplyDelete
  5. Nergisler bana hep İzmir'i anımsatıyor Ayşegül, her köşebaşında nergis satılır oralarda..Antalya'da da geçen hafta yavaştan gelmeye başlamış, çiçekçi amca daha çok getireceğini söyledi..nasıl güzel kokarlar..
    Fincanlar tam sizin eve uygun, harikalar..iyi günlerde, keyifle kullan.
    Sevgiler

    ReplyDelete