Thursday, April 2, 2015

Artık dayanamadım...



Artık dayanamadım ve dün balkonu açtım.. Bahar gene hafiften nazlanıyor ama dışarılarda olmayı o kadar çok özlemişiz ki, tüm aile neredeyse bütün gün orada oturduk, yedik, içtik,okuduk.. Bu arada bu yıl bu balkonuma ufacık bir sedir yaptırdım. Onun resmi açılışını da yaptık.. Sedir ytong bloklardan yapıldı ve üzeri sıvandı.. Sedirleri hep çok severim ama böylesine ufak bir mekana yarattığı işlevselliği de bayıldım.. Ufak balkon ve bahçeleriniz için sedir fikrini aklınızda tutun derim. Oldukça uygun bir fiyata da çıkıyor..



Bahar aylarında en büyük hayalim kırlardan topladığım çiçeklerle boy boy çelenkler yapıp oraya buraya asmak, ama bu işi bir türlü beceremiyorum.. Bu seferkinde Jotun dış cephe boyası kutularından yardım aldım.. Kapağını kilitlemek için metal bir çember var, evin tadilatının bitiminde onları saklamıştım.. Aslında çiçekleri tututurmak için çiçekçi teli kullanmak lazımmış ama bende tabii öyle bir şey olmadığı için iple bağladım..


Balkonumda hala çiçekler eksik.. En kısa sürede yaz aylarında şıkır şıkır açacak çiçekler ekmem ve var olanların bakımını yapmam lazım. Hele birde begonvilim açmaya başladı mı, değmeyin keyfime.. Yakında şöyle bol çiçeklenmiş bir halini de yayınlarım size... 




This year spring is too reluctant to come, but as I am fed up seeing too much rainy and gray days at the Mediterranean coast, I openned our balcony as soon as April is here.. 

I still have to plant lots of flowers for summer months but it make me very happy to be in the open place again..

This year I have a new seating place which is made out of couple Ytong blocks.. I am very happy with the result... It is a very good option for small spaces in gardens or balcony..






8 comments:

  1. Sizin evde balkon bitmez desene? :) Çok güzel olmuş sedirde, daha önce de paylaşmıştın sanırım? O zamanda çok beğenmiştim. :)

    Sevgiler en içten!

    ReplyDelete
  2. öyle güzel yakışmışki oraya , güzel günlerde oturun inşallah , sevgilerimle

    ReplyDelete
  3. Güle güle kullanın çok güzel olmuş sedir. İyi balkon keyifleri.

    ReplyDelete
  4. valla yaz gelmiş gibi hissettirdi bu fotograflar bana :) bu balkonda keyif apayrı bir güzel olacaktır.sedir fikri şahane tesekkurler

    ReplyDelete
  5. Şu sedire kıvrılıversem, bir yanda da Kayahan Çalsa.. anılara gömülüp uyuklasam!

    Harika görünüyor eliniz değdiği herşey...

    ReplyDelete
  6. Sedir cok sik olmus .puantiyeli kiliflara bayildim

    ReplyDelete
  7. Sedir cok sik olmus .puantiyeli kiliflara bayildim

    ReplyDelete
  8. Çelenge haksızlık etme Ayşegül, gayet iyi olmuş...geçtiğimiz yıllarda benim yaptıklarımı görseydin "ben hakikaten kıvırıyormuşum bu işi" derdin..fena beceriksizim:)))

    ReplyDelete