Friday, April 10, 2015

Mini kapı..

Sizin evinizde kaç kapı var bilmiyorum ama geçen sonbahar bizim evdekilere iki küçük kapı daha eklendi..Bahçeli evde yaşayan her köpek sahibi gibi özellikle kış aylarında günümüzün en büyük aktivitesi Hera ve Hestia'ya  sürekli kapı açmak, kapı kapamak oluyordu.. Sonuçta onlara bir kapı yapalım bu sorunu kökten halledelim diye düşündük, ama veterinerimiz köpeğin geçtiği yerden kedi geçmez deyince bir minik kedi kapısı da, Hestia'ya yaptırdık.. Tabii Hestia her işte olduğu gibi, kullanacağı kapı konusunda da Hera'yı taklit edince kendi kapısını hiç kullanmadı.. 


Havalar biraz düzelince Hera'nın kapısını süslemek istiyordum ama bahar bu yıl gelmemeye niyetli olunca yarım yamalakta olsa bir şeyler yaptık.. Aslında becerebilsem etrafına ufak bir sarmaşık çevirmek istiyorum..

Kapıda ismi yazan güzel askılık ise Hatice Teyzesinin Hera'ya bir hediyesi.. Bu arada Hatice Bilakaya Sağlam süper becerikli bir Hanım, ahşaptan harika şeyler yapıyor.. Sitesine buradan mutlaka bir bakın derim.. Hera'da bende kendisine buradan çok çok teşekkürler gönderiyoruz..

Sonuçta bu mini kapı evin tüm canlılarını çok mutlu etti.. Biz günde sayısız kez kapı açmaktan kurtulduk, onlarda istedikleri zaman dışarı çıkma özgürlüklerini kazandılar..




This year we add two new doors to our house. One for the cat and one for the dog.. Our cat Hestia has the tendency to imitate Hera so she never used her cat door.. So as of today we have one very active mini door.. 

As most pet owners know, its a big job to open the door to them countless times in a day.. So with the addition of this door, they are happy, we are very happy..


8 comments:

  1. bu kapı ile ilgili bir yazınız daha vardı, ne çok aradım onu ! yorumlarda da detay vermiştiniz hani....
    şimdi bu ekstrayı görünce hemen heyecanlandım; acaba nerden-kaça alındı, nasıl kuruldu, bu sefer duvarı mı kırdınız, hera yine sucuk rüşveti istedi mi,tavsiye eder misiniz, üf ne çok sorum var... lütfen yazıya bi 'edit' :)
    okuyucularınız arasında benim gibi en az 2 köpeği ve bahçesi olanlar öyle çok ki, eminim çok teşekkür alırsınız...
    teşekkürler ;)
    Not: çok güzel olmuş, hiç bir yerde görmedim böylesini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında doğru bu eklentileri yapmalıyım bloğa.. Biz bu kapıyı buradaki veterinerimizde bulduk.. Başka biri için getirtmiş, onlarda almamışlar, dolayısıyla bize yanılmıyorsam indirimli olarak 100 tl gibi bir şeye vermişti.. Ve evet bunu yerleştirmek için duvarı kırdık.. Köpeklerinize kapı açmaktan yorgun düşüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.. Şu anda onlar mutlu biz her halde çok daha mutluyuz.. Hera tabiiki standartlarından hiç ödün vermedi ve bu fotoğraf çekimleri içinde bol bol sucuk yedi..:))

      Delete
    2. cevap için teşekkürler. Gerçekten fiyatı çok iyi. Duvarı kırmak cesur bir hareket olmuş:) biz hala kapıyı mı kestirsek diye düşünüyoruz.
      bir de; hırsızlar açısından kaygı durumunuz nedir? biz bütün gün çalışan insanlarız :( zaten bu nedenle köpeklerimize bu serbestliği tanımak istiyoruz.. Fakat sokak köpekleri için bıraktığım plastik kovaları toplayıp gidenlerin yaşadığı bir memlekette, köpeklerimi bırakıp gitmek çok düşündürüyor beni... biliyorsunuz bizim insanlarımız ne kadar yaratıcı çözümler (!) bularak istediklerini elde ederler....
      Datça'ya Ankara'dan kucak dolusu sevgiler !

      Delete
    3. Dilimi ısırarak yazayım, biz buralarda güvenlik konusunda hiç bir sorun yaşamadık şimdiye kadar.. Onun için Hera'yı çok rahat dışarıda bırakıp istediğimiz yere gidebiliyoruz.. Dolayısıyla size bu konuda her hangi bir öneride bulunamayacağım. Ama eminim en iyi kararı vereceksinizdir.. Sevgiler..

      Delete
  2. Hera , Hestia çok şanslısınız ve çok tatlısınız😊🐕🐈🐶🐹👍❤

    ReplyDelete