Monday, May 4, 2015

Küçücük bir masacık...

Galiba son iki kışı bizim sitenin bahçıvanının bahçesinde geçirdi.. Ara sıra mangal yaparken üzerine mangalı falan koyarlardı.. Bu tip eski masalarda olduğu gibi üstü eskiyince, sökülmüş yerine üzeri plastik kaplı bir kontrplak konmuştu.. Ama ayakları sapasağlam, hemde katlanıyordu.. Bize bir sehpa lazım olunca ilk aklıma gelen o oldu..  İyice bir temizlik yaptıktan sonra ayaklarına hiç dokunmamaya karar verdim.. Üstünü beyaza boyarıp eskitirim diyordum ama son anda beyaz yerine buz beyazına karar verdim.. Açık mint yeşili gibi bir renk oldu..


Temizliğiydi, boyamasıydı derken hepi topu 2 saat sonra bizim masanın sokaklardaki hayatı bitti, kendine bir ev buldu.. Pek mutluyuz şu aralar kendileriyle de fazla ihmal etmeden sizlerle paylaşayım dedim..

Bu arada masamın üstündeki ebru motifi, Sahildeki Ev'in instagram arkadaşlarından @feslegen9 un becerikli ellerinden çıkma.. Buradan bir kez daha kendisine çok çok teşekkür ederim.. 

Keyifle geçsin bu haftanız..



When we needed a small side table, I found this little one who was spending the last two winters in our gardener's garden.. The top was in an awful  condition, probably the original was replaced with a plastic covered board but the legs and the frame were in great position.. So with a little bit of ice white paint and some distressing I saved this small beauty from the streets and gave her a new home..

I am very happy with the outcome..





10 comments:

  1. maşallah elinize sağlık rengi de tam yazlık işi olmuş yaa :)

    ReplyDelete
  2. Güle güle kullanın. Ayaklar öyle mi kalacak? Beyaza boyansa sanki daha iyi mi olacak??

    ReplyDelete
  3. Zevkler tartışılmaz ama çok döküntü duruyor sanki....bilemedim :)

    ReplyDelete
  4. Kahvemi icerken üzerine fincanimi koydugumu hayal ettim,eskiyi,eskileri hep cok sevdim

    ReplyDelete
  5. Kahvemi icerken üzerine fincanimi koydugumu hayal ettim,eskiyi,eskileri hep cok sevdim

    ReplyDelete
  6. Harika:) O kadar seviyorum ki evinizi,sizi ve zevkinizi iyi ki varsınız:)
    Sevgiler size ve güzel masanıza:)

    ReplyDelete
  7. Ayşegül çok güzel bir şey bu! Sizin sitede ancak sen onu eve alıp, doğallığını bozmadan yeniden elden geçirip, beyazlar içindeki balkonunda eskimiş güzelliğini böyle öne çıkartırdın! İyi ki üst tablası uçuk mu uçuk minte boyanmış, eskitilmiş ve iyi ki o ayaklar öyle ham kalmış. Böyle döküntülere can kurban :)

    ReplyDelete
  8. Birinin çöpü, bır başkasının hazinesi olabiliyor. Eşyaların ruhuna inanırım. Bu masa seni buldu. Güle güle kullan sevgili komşum.

    ReplyDelete
  9. Sizde çok güzel hayat bulmuş , harika bir köşe . Yaşanmışlıklar değerlidir benim için , çok da severim . 🌹🌹🌹

    ReplyDelete
  10. Çoook güzel! Süper güzel! Aşırı güzel!❤❤❤ Bir de ebru!!!

    ReplyDelete