Saturday, July 11, 2015

Şimdi tam balkon zamanı..

Bu balkonumuz öğleden sonraları  güneş aldığından çok sıcak olsa da akşamları çok keyifli oluyor.. Datça'nın akşamları esen o püfür püfür rüzgarı, yanan mumlarımız, kandiller, fonda da hafif bir müzik değmeyin keyfimize...

With the arrival of summer, its the perfect time to spend lots of time at the balcony.. Ours is usually very hot in the afternoons but its wonderful during nights.. With lots of candles and oil lamps and some music at the background, its the place to enjoy long dinners..


Her yaz balkonun önündeki çiçekliklere mevsimlik çiçekler ekerdim ama bu yıl sardunya tercih ettim..Hemde kırmızı.. Şöyle hepsi salkım saçak büyüyüp çiçeklere bürünse çok güzel olur diye düşündüm.. Aslında düşündüğüm şey doğruymuş ama denemeden insan bazı negatif noktaları da bulamıyormuş.. 

Biliyorsunuz geçen sonbahar bu balkonun zeminini beyaz ahşap parke yaptık.. Ama şimdi rüzgarla içeri doluşan sardunyanın kırmızı yaprakları, beyazın üzerinde inanılmaz leke yapıyor.. Sinir bir durum anlayacağınız ama güzeli seven dikenine katlanırmış..

This summer I plant red geraniums in front of my balcony,, They look very good but there is a down size. As the floor of the balcony is white painted wood, red leaves of geraniums leave ugly stains on them.. 




Bloğumdaki ilk yazılarımdan birinde, özel yaptırdığımız bu ahşap çiçekliklerden bahsetmiştim ama üzerinden çok zaman geçti, belki tekrar bahsedersem birilerine bir fikir verebilir.. Plastik saksıları hiç ama hiç sevmediğim için bir kaç yıl önce farklı bir arayış içindeydim.. Sonunda çözüm buradaki marangozumuz Ali Usta'dan geldi.. Önce bu çiçeklikleri istediğimiz boyutlarda yaptı, sonrada içini teknecilerde fiber ile kaplattı.. Sanırım bu yıl dördüncü yazımız ve çok memnunum.. Tavsiye ederim..

Bu arada dikkat ettiyseniz balkonun önündeki küçük kayrak taşı döşeli alanı, Yunan adalarından esinlenerek biraz beyazlattık.. Kayrak taşının arasındaki çimento döşeli kısımları beyaz dış cephe boyası ile boyadık.. Eğer bahçenizde, yazlığınızda böyle bir alan varsa kesinlikle sizde deneyin derim.. Çok şık olacaktır.. 

My plant holders are also made from wood.. In order to prevent water leekage, inside of them covered with boat fiber.. Its a very effective system, we are using them for the last four years and I am very happy with them.. Its an extremly good alternative for those ugly plastic holders..









Bu arada Sahildeki Ev'e yeni bir can katıldı.. İnstagaram da ve facebook ta çok sık bahsettim ama bloğa yazmamışım.. Bu minik oğlanın adı Ares ve ramazanın ilk günü annesi onu bizim evin önüne getirip bırakmış.. Bir süre gelip alsın diye bekledik, sonra biz tekrar annesinin yanına bıraktık ama olmadı bir türlü..  O zaman bizde kapımızı açtık bu minik oğlana.. Çok sağlıklı, çok yaramaz bir yavru kedi.. Anne diğer yavrularına hala baktığı için, kadını her halde yaramazlığı ile bezdirdi de onun için bıraktı diye dalga geçiyorum Ares'le..

Well, last but not the least we have a new addition to our family.. Ares is our new baby boy.. I have shared many pictures of him on my instagaram and facebook accounts.. He is a little darling.. Its a pity that his mother abondened him at our garden while he is very young..But we are very happy that he is ours now..


6 comments:

  1. Ayşegül kayrak taşların arasını boyamak ne güzel fikirmiş. Biz çim ektik aralarına yer yer kurudu , dur bakayım iyice kurursa ben de çimento döktüreyim hatta beyaz boyayla karıştırıp döktüreyim .
    Ares'e hayranız ailecek de Hestia'nın kulağına gider diye pek dillendirmiyoruz.
    Mutlu hafta sonları !

    ReplyDelete
  2. Love geraniums and what a beautiful cat. Hope Hera likes him.

    ReplyDelete
  3. Kırmızı Sakız sardunyaları çok yakışmış balkonunuza. Beyazla harika bir kontrast oluşturmuş. Hera'nın yeri, taşların beyazla kontürlenmesi, her şey ama her şey çok hoş olmuş. Kedicik çok sevimli❤ Tüm minik patililerinizi sevgi ile kucaklıyorum. Keyifle geçsin günleriniz.

    ReplyDelete
  4. Hepsi çok güzel ama Ares ayrı güzel:)

    ReplyDelete
  5. resimler harika...fenere bayıldım...

    ReplyDelete
  6. Merhaba blogunuzu takip etmek adeta bir terapi... Her obje özenle planlanmış ve konduğu yeri beğenmiş duruyor. Daha çok resim ve ilham almak dileğiyle:) sevgiler

    ReplyDelete