Monday, August 3, 2015

Sabah Karatay, akşam şinanay..

Sıcaklardan fenalık bastığı için sadece sabahın erken saatlerinde fotoğraf çekebilen bir blogcu olarak bu sıralar bol bol kahvaltı yayını yapacağım gibime geliyor..

İşte bu sabah yine en sevdiğim kahvaltıyı hazırlamıştım.. Aslında Karatay diyetinin kahvaltısı.. Ben bu tarz bol yeşillikli kahvaltı yapmayı çok seviyorum. Yanında yumurta ve ekmek yerine badem ceviz falan yiyince hakikaten çok uzun süre tok tutuyor..

 Aslında Karatay diyetini burada annem ve komşularımız dönem dönem uyguluyorlar ve son derece başarılı kilo verdiler.. Zaten Karatay diyetinin başarı hikayesi Okan Çağlar'da eski komşularımızdan.. Eski kilolu hali ile, yeni halini yakından bilen biri olarak kocaman bir helal olsun dememek mümkün değil... Bu işlere meraklıysanız Okan Bey'in facebook taki Sağlıklı Yaşıyoruz isimli hesabını mutlaka takibe alın derim. Çok güzel bilgiler veriyor..


Aslında Karatay dieti benim beslenme alışkanlıklarıma çok uygun.. İşin tatlı ve alkol kısmını çıkartırsanız aslında hiç düşünmeden uyguluyorum diyebilirim.. Ama tatlı en zayıf tarafım, keyifli akşam yemeklerinde de bir iki kadeh şarap içmek büyük keyiflerimden.. İşte ondandır sabah Karatay, akşam şinanay tam benlik bir durum..


Bu arada çok soğuk bir kış geçirdiğimiz için fotoğrafta dizi dizi poz veren Datça'nın ünlü nurlu bademinin kilosu 100 TL ye kadar çıktı pazarda.. Ama bu mevsimde tazesinin tadına da doyum olmaz, hele şöyle o kabuklarını soyup soyup sonrada bala batırıp yemesi yok mu... Buyrunuz tabii Karatay diyeti kahvaltıda da böyle bozulur işte..:))

Sıcak mıcak keyifle geçsin günleriniz...


It's the hottest season in Datca.. I can only function properly in the cooler hours of the morning.. In the afternoon a very long siesta waits us every day.. So I can only take some decent photos in the morning and because of that you can see many brakfast posts in the coming days..

Eating lots of greens, eggs, olives and replacing bread with various nuts is a breakfast type that I enjoy very much plus it is very healty..



Bu kahvaltı soframı, çoğu sabahlar olduğu gibi, son dönemde ürünlerini çok severek kullandığım BC Home ürünleri ile hazırladım.. Yastıklarla bir örnek Amerikan Servisim ve kahvaltı takımım hepsi oradan.. Dilerseniz bir buraya bakıverin..

..

5 comments:

  1. haha sabah karatay akşam şinanay bana da çok uygun bir cümle olmuş.))
    fotoğraflar iç açıcı yine,
    keyfiniz yerinde, haftanız şahane geçsin sizin de..

    ReplyDelete
  2. Başlığa çok güldüm valla :) hangisi uyarsa diyet odur. Fotolar harika, iyi haftalar..

    ReplyDelete
  3. Canan Hoca görseydi: Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın, derdi.

    ReplyDelete
  4. Sabah Karatay, akşam şinanay sözüne çok güldüm. Yazlık yerlerde diyet çok zor. Ama açıkcaı Datça bademinde aklım kaldı. Size serin ve bol eğlenceli bir yaz diliyorum.

    ReplyDelete
  5. sevgili sahildeki ev tekrar blog açmak ve sizi takip etmek bana çok iyi geldi paylaşımlarınız içimi açıyor iyi ki varsınız.Evinize,köpeğinize,kedinize ve ufacık dokunuşlarınız ile yaptığınız değişimlerinize bayılıyorum.O küçücük değişimleri izleyerek bende yapmaya çalışıyorum.Emeğinize yüreğinize bizle yaptığınız paylaşımlara sağlık yürekten teşekkürler yeni paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum.

    ReplyDelete