Friday, August 7, 2015

Şeftali Mevsimi

Annemin bahçesinde ufak bir şeftali ağacı var.. Yıllardır boyuna posuna bakmadan öyle çok meyve verir ki inanamazsınız. Yer bereketi işte..  Bu yıl kış uzun sürünce, bahar fırtınalarında çiçeklerini bayağı bir dökmüştü.. Fazla olmaz diyorduk ama yine bizi yanılttı.. Biraz ufak ufak oldular ama öyle çoklar ki anlatamam.. Annem topluyor, konu komşu topluyor, biz topluyoruz yine de banamısın demedi.. Anneme meyve suyu ve marmelat yapmaktan fenalık geldi artık..



Dünde gittik yine koca bir kova daha topladık.. Hem birazını derin dondurucuya kış için koymak istiyorum, hemde aklımda denemek istediğim bir kaç tane şeftalili tarif var.. Güzel olanlarını mutlaka sizle paylaşacağım.. Ama önce tabii bir kaç fotoğraf çekmeden olmaz..


Masamda kullandığım runner, ekmek sepeti ve fırın eldiveni pink&more dan.. Bu sıralarda hepsi indirimde.. Dilerseniz buradan bakabilirsiniz..



The small peach tree in my mother's garden is again giving us incredible amount of peaches.. We were thinking that it will be a bad harvest as the winter season was longer than the usual.. But we were wrong again.. My mother is tired of making botlles and bottles of organic peach juice and jars of marmelade..  So much alsı distrubeted to our neighbours..

Yesterday we also picked a bucket of peach.. I am planning to put some to deep freeze to use in winter time.. I am also planning to try some new recepies.. I will of course share the good ones with you..





7 comments:

  1. Şeftali konulu fotoğraflar bu kadar mı güzel olur. Bayıldım her kareye.

    Afiyetle: )

    ReplyDelete
  2. Şimdi bulunduğum yaylada şeftali ince ince kesilerek kurtuluyor da.Gerçekten güzel oluyor.

    ReplyDelete
  3. Şimdi bulunduğum yaylada şeftali ince ince kesilerek kurtuluyor da.Gerçekten güzel oluyor.

    ReplyDelete
  4. Bu kadar şeftali olunca bir "şeftalili kek" yapmadan olmaz diye düşündüm.
    Sevgilerimle
    Ebru

    ReplyDelete
  5. Dün IG'deki o şeftali dolu kova resmi beni benden aldı. Durdum, 20-30 saniye baktım herhalde. Renkler ve doku inanılmaz cezbedici! Afiyet olsun! :)

    ReplyDelete
  6. My goodness what a load. I froze my white peaches for my new baby grand daughter who just turned 6 months old.

    ReplyDelete
  7. Şeftaliler iştah açıcı görünüyor:)

    ReplyDelete