Thursday, November 5, 2015

Sonbaharı yakalamak..


Kafamda yılbaşı için hazırlayacağım projeler, dışarıda da yazı aratmayan bir hava olunca evde sonbahar ruhu biraz güme gitti gibi şu sıralar..

Aslında uzun zamandır kafamda şöyle şık bir sonbahar sofrası kurmak vardı.. Şimdiye kadar gördüğüm en şık, en orjinal sofranın bir benzerini kurmaya çalışacaktım ama pek beceremedim.. 

Sanırım 10 yıl kadar oluyor... Mimar arkadaşım Mahmut, bir akşam bizleri Beyoğlu'nda bulunan ofisine yemeğe çağırmıştı.. Ofiste ne olur ki, her halde ayak üstü bir şeyler yiyeceğiz diye düşünürken muhteşem bir sofra ile karşılaşmıştık..Menü'yü açıkcası hiç hatırlamıyorum ama sofra düzeni, o akşam çalınan müzikler hepsi hala aklımda.. 


Mevsimlerden sonbahardı ve Mahmut büyükcene bir çalışma masasını ortaya çekip üzerine parktan topladığı sarının, kırmızının, kahverenginin tonları ile bezeli yaprakları masa örtüsü gibi yaymıştı.. Tabaklar  bu muhteşem renk cümbüşünü bastırmayacak nötr renklerdeydi.. Bardakların, tabakların araları ise ufak narlar, kozalaklar, cevizler ile süslenmişti.. Ve tabii böyle bir masanın olmazsa olmazı mumlar..

İşte böyle bir masanın benzerini kurmak istiyordum ama öncelikle gel de Datça'da sonbahar yaprakları bul.. Neredeyse etraftaki her şey hala yeşil.. Sabah uzun uzun yürüdüm, bahçelerde dolaştım ama tek bulabildiğim 10 gün önceki fırtınada yanmış asma yaprakları oldu.. Onlarda böyle eğri büğrüydü ve beyaz masanın üzerine koyduğumda ne yaparsam yapayım alttan çiğ beyazlar göründü durdu.. Mahmut'un yaprakları hem dümdüzdü hemde alttaki masa ahşap tonunda olduğu için yapraklar adeta doğal bir masa örtüsü olmuştu... 


Sonuçta olmadı, olmadı anlayacağınız.. Ama bu kadar yaprak toplamışken de tekrar hepsini atmak istemedim.. Bir kısmı ile böyle bir sonbahar köşesi hazırladım.. Bronz ve turkuaz şamdanlarda ayrı bir güzel gözüktü bu köşede bence.. 

Şamdanlar her mevsimin en güzel aksesuarlarından.. Bu şamdanlara ve diğer pek çok çeşidine bakmak isterseniz Dekorazon sitesini ziyaret edebilirsiniz..

Keyifle geçsin bu akşamınız..



I feel like I am missing the autumn this year.. On the one hand I have lots of projects on my mind for the new year and on the other hand the weather outside is still resembles summer.. So in order to get the autumn spirit I decided to set an autumn table today..

Years ago, a friend of mine set a table by using the colorful autumn leaves as a table cloth.. He decorated the table with small pomagranates, pine cones, nuts and candles.. It was just a beautifıl table setting I still remember vividly..

However my attempts to recreate that was a big failure.. First of all I couldnt find any autumn leaves around as almost everything is still green.. All I could find were storm burned leaves of a grapevine.. And I was not succesful to cover my all white table with these crumbled leaves.. So I set them aside and put these candle holders on them just to get a very weak glimpse of that table on my mind..

You can find these candle holders from Dekorazon..  

Enjoy your night...


4 comments:

  1. ayşegul yapraklari, dergilerin, kitaplarin arasina koy duzelmesi icin. birde yanliş hatirlamiyorsam senin agac desenli bir masaortun vardi, zeminde onu kullanabilirsin:))) anlattigin masayi hayal ettimde...:) şahane bir fikir...

    ReplyDelete
  2. Ayşegül, bana göre harika olmuş...ellerine sağlık. ben iple bağlanmış dal parçalarını çok begendim....ncl

    ReplyDelete
  3. Bence yinede harika bi görüntü ortaya çıkmış :)

    ReplyDelete
  4. Bence yinede harika bi görüntü ortaya çıkmış :)

    ReplyDelete