Wednesday, December 16, 2015

Peştemal'de bir üst nokta.../ Turkish towels for winter..


Beni bir süredir takip ediyorsanız, tüm dünyada ''Turkish towel'' yani, Türk havlusu olarak bilinen peştemalleri evde kullanmayı ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz.. Yazın renk renk evin orasında burasında serili olurlar.. Kış ayları gelince bir kaçını etrafta bıraksam da çoğunu yaz aylarına kadar üzülerek dolaplara kaldırırım.. Hep bir şekilde bu güzelim dokumalarımızın kullanımı farklı ürünlerle tüm yıla yayılsın istemişimdir .. Son dönemde ilgi ile takip ettiğim iki firma bu güzelim peştemallerimizden gerçekten çok güzel ürünler üretmeye başladılar.. 


Denizli'de üretim yapan Barine Home işte bu firmalardan biri.. Kış için hazırladıkları katalog sanki Sahildeki Ev'in sevdikleri olarak hazırlanmış.. Bu firmanın satışlarını yapan Evim Hayatım internet sitesinden geçenlerde işte bu güzel iki örtüyü sipariş vermiştim.. Kırmızılı olan koltuk üzerlerine örtülebilecek throw yani şal olarak satışa konulmuş.. Burada size fotoğrafını daha iyi çekebilmek açısından bende koltuk şalı olarak kullandım ama normalde üşüdüğümde üzerime alacak bir battaniye olarak kullanmayı çok daha fazla sevdim..




Diğeri ise kışlık peştemal.. Masaların, sehpaların üzerinde harika durduğu gibi kışlık atkı olarakta çok severek kullanacağınızdan eminim.. Her ikisininde yazlık peştemallere göre çok daha kalın, çok daha puf puf, insanı saran, ısıtan bir dokusu var..Kullandıkları gri ve kırmızı tonları ise kış ayları için bence mükemmel seçim.. Ne kadar uzun uzun yazdım değil mi? İşte o kadar çok beğendim bu bir üst noktaya çıkarılmış peştemalleri.. Umarım yolları çok açık olur ve takip ettiğim kadarıyla uluslararası pazarlarda da çok başarılı olabilecek bir potansiyele sahipler.. Ben yabancı yayınlarda bu ürünlerimizi gördükçe çok mutlu oluyorum ve bu daha modernize edilmiş Türk havlularının önümüzdeki dönem daha çok kalp kazanacağına eminim.. 


Bilmem bu yazımı okurlar mı ama umarım önümüzdeki dönem bu kumaşlardan dikilmiş yastıklar, outdoor ya da spor giyime uygun ceketler, büyük çantalar benim beklenti listemde...



 Bu arada eve ne zaman yeni bir örtü gelse bizim kediler mutlaka ilk serdiğim anda gelip test ederler.. Bu seferde öyle oldu.. Hele bizim Ares ve Hestia arasında bir peştemal kavgasını videoya çekmiş ki Sevgili  bayılırsınız.. En kısa zamanda instagram ve facebook ta yayınlamaya çalışacağım..



I love using Turkish towels at my home.. Until now I was only able to use them during summer months.. But not any more.. The throws made from much thicker version of Turkish towel's fabric are perfect for winter months.. It is quite thick and comfy.. I love using the large ones as blankets and smaller ones as shawls.. They are produced by Barine Home and you could purchase them on line from Evim Hayatım..

If you wonder, our cats tested them and gave top marks :))













9 comments:

  1. Sahiden çok güzeller. Benim de ihtiyacım olan türden örtüler. Böylesine şık olanlarını bulabileceğimiz adresleri paylaştığın için teşekkürler.

    ReplyDelete
  2. Sahiden çok güzeller. Benim de ihtiyacım olan türden örtüler. Böylesine şık olanlarını bulabileceğimiz adresleri paylaştığın için teşekkürler.

    ReplyDelete
  3. Ben bildiğin Ares'i kıskanabilirim. :) Aresin yerinde olmak isteyebilirim. Çok güzels,

    ReplyDelete
  4. Bizimkisi gibi evlere en çok lazım olan şey , koltuk şalları zaten.
    Bırak yayılsınlar diyeceğim de sen zaten öyle yapmışsındır :)
    Seviyorum sizin evin tüylü çocuklarını !

    ReplyDelete
  5. Sevgili Ayşegül Hanım,

    Sizden esintiler bulabilir miyim diye Ankara da yeni açılan Tante Roza'ya gittim. Sizin evde sergilenen ürünler katalog ürünüymüş, o nedenle instagram da fotoğrafları bulunan ürünlerin çok azı mağazada, ayrıca AVM çok yeni açıldığı için sizin de isimlerini bildiğiniz bir sürü mağaza daha henüz açılamamış. Digital baskılı bir masa örtüsü ile yatak örtüsünü beğendim. Belki görseniz sizin de beğeneceğinizi umduğum kolalı dantelden fincan zarfı çok güzeldi. Bu demektir ki sizin evde çekilenleri kataloglarında görme imkanımız olacak. Yine de sizden selam söyledim. Ayşegül Hanım, postların içinde yer alan galiba birisi ekmek yoğurma teknesi diğeri de ayaklı ekmek tahtası çok güzel. Acaba sizlerin el emeği ürünler mi merak ettim. Bunların ötesinde, kesinlikle kendi başımıza bilemiyeceğimiz bir sürü ürün konusunda bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz. Dilerim evinizden mutluluk ve sevgi eksik olmasın. Kucak dolusu sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa bende bilmiyordum katalog ürünleri olduğunu.. Umarım yavaş yavaş getirirler hepsinden.. Sorduğunuz ekmek yoğurma teknesini bir eskiciden almıştım.. Diğer ayaklı ekmek tahtası ise şu sıralar Mudo'da satılıyor.. Bende çok beğendim.. Sanırım bir boy büyüğünü de alacağım.. Güzel ve uzun mesajınız içi çok teşekkür ediyorum.. Sevgiler Datça'dan...

      Delete
  6. Yıldızlı peştemali çok beğendim Ayşegül, bayılıyorum yıldızlara..iyi günlerde keyifle kullan..

    ReplyDelete