Thursday, March 10, 2016

Tabak yenileme..

Yine süper kolay bir yenileme projesi ile merhabalar.. Malum önümüz yaz ve masalarda balık formlu tabaklar kullanmak çok moda.. Bende bir süredir turkuaz renkli tabaklar arıyordum.. Bir kaç tane buldum ama istediğim büyüklükte bir türlü bulamamıştım.. Sonra annemin bu balık tabakları aklıma geldi.. Yanlış hatırlamıyorsam 30- 35 yıl önce Kıbrıs'tan getirip satarlardı bunları, dolayısıyla benzerleri sizin çevrenizde birilerinde de olabilir.. Olmazsa başka düz cam tabakları da istediğiniz renklere boyayabilirsiniz.. Hatta dekopaj yapıp istediğiniz desende tabaklara da sahip olabilirsiniz.. 


Kullandığım boya Folkart'ın enamel boyalarından.. Bu boyanın özelliği 21 gün sonra ya da 175 derece de 30 dakika fırınlandığında sabitleşmesi.. Daha önce bardak boyamıştım ve boya sabitleştikten sonra bulaşık makinesinin üst gözünde rahatlıkla yıkanabiliyor.. 

Tabağın altına pon pon süngerle sadece iki kat boya sürdüm ve işte hep istediğim turkuaz balık formlu tabaklarım hazır.. Ayrıca sadece alt kısmını boyadığım için gıda ile hiç teması olmayacak ve kullanımında her hangi bir tehlike de yok..


Another very easy diy project.. I was looking for turquoise colored fish shaped plates for a while but couldnt succeed.. So I painted this old glass plates with enamel paint.. Enamel paint is quite good on glass as the paint get fixed if you wait 21 days or bake for 30 minutes in the oven at 175 degrees.. As I only painted under the plate, its also quite safe to use it with food..

14 comments:

  1. Basit olduğu kadar güzel de Ayşegül Abla.Eline sağlık tam sizin eve göre olmuş cidden.

    ReplyDelete
  2. Harika bir fikir daha :) elinize sağlık

    ReplyDelete
  3. Çok hoş olmuş, neşeli sofralarınıza eşlik etsin...

    ReplyDelete
  4. Çok sevdim, bahar aylarında bayılıyorum böyle yenileme işlerine :))

    ReplyDelete
  5. Great idea! You are so creative, everytime!

    ReplyDelete
  6. Mest olarak baktım tam yaz renkleri .

    ReplyDelete
  7. Amanınn süper fikir :) Benim de pyrex cam tabaklarım var evde, sıkılmıştım kendilerinden, ilk fırsatta boyanacaklar :)

    ReplyDelete
  8. Çok güzel, ellerinize sağlık!

    ReplyDelete
  9. Çok beğendim, ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  10. Sevgili Ayşegül Hanım,

    İyi akşamlar. Boyadığınız tabaklar çok güzel olmuş. Bizim evde de 4 adet var, yaş almış gözlerimle gördüğüm kadar, boyadığınız renk Folkart'ın calypso sky galiba, ellerinize sağlık. Bizimle paylaştığınız evinizdeki eşyalar, objeler hepsi de benim sevdiklerim. Bir şeyi belirtmekten geçemeyeceğim, en çok hayran olduğum kişiliğiniz ve bozulmayan çizginiz. Lütfen hep böyle kalın. Yağmurlu ve gri renkli Ankara'dan kocaman sevgiler.

    ReplyDelete
  11. Çok teşekkür ederim ayrıca siteme buyrun http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    ReplyDelete