Tuesday, September 1, 2015

Eylül ayında neler yapmalı...

Bu yazın son 1,5 ayı o kadar sıcak oldu ki, başlığı atar atmaz Eylül ayında yapılacak olarak ilk aklıma gelen şey, inşallah yakında serinleyecek havaların bol bol tadını çıkartmak oldu..

Evet bugün Eylül'ün ilk günü ama hala gece ve gündüz çok sıcak.. Neyse bu durum bir tarafa Eylül ayı benim en sevdiğim aylardan biridir.. Ne kadar güzel olsa da tatil ayları bitmiştir, sıcaklar azalmış, bizim buralarda kalabalıklar şehirlere dönmeye başlamıştır.. Şimdi işte o tembel yaz aylarında kafada dönüp dolaşan binbir projeyi yavaş yavaş hayata geçirmeye başlama zamanıdır.. Serinleyen havalarla dinçleşme zamanıdır.. Eylül'de neler yapmalı derseniz..



  • Yazı ailecek kocaman bir parti ile uğurlamalı.. en sevilen yaz yiyecek ve içeceklerini hazırlayıp bir piknik, yada kalabalık bir haftasonu yemeği yapmalı..
  • Balkonlarda bahçelerde geçen güzel zamanlardan sonra yavaş yavaş içerilere taşınma hazırlığı yapmalı.. Evi temizlemeli hafiften aksesuar değişikliklerine gitmeli..
  • Sıcak geçen yaz aylarından sonra, erken kalkıp serin sabahların tadını çıkartmalı..





  • Eğer hala tatile gitmeyen varsa, bir fırsatını bulup Akdeniz'e kaçmalı, Akdeniz'in en güzel mevsimini yaşamalı..
  • Bu ay içinde okulların açılmasını fırsat bilip, çocuklara okul alışverişi yaparken, fırsattan yararlanıp kendi kırtasiye alışverişimizi de yapmalı.. Bayılıyorum ben şahsen okullar açılmadan kırtasiyecileri dolaşıp alışveriş yapmaya..
  • Gündüzler hala bir süre yazı aratmayacak olsa da, serinleyen akşamlar için hafiften ince kazakları, kapalı ayakkabıları gün yüzüne çıkartmalı..




  • Artık iyice serinlemeye başlayacak akşamlarda sevgili ile elele tutuşup ayışığı altında yürümeli..
  • Sararıp yere düşmeye başlayan o güzel sonbahar yapraklarından toplamalı, en güzellerini evde bir panoya asmalı..
  • Yaz aylarında kafada dönüp dolaşan diy projelerini yavaş yavaş hayata geçirmeye başlamalı,, Mesela geçen Eylül ayında hafiften boyalarımı çıkartıp bunu ve bunları yapmışım



  • Yağan ilk Eylül yağmurlarıyla, şemsiyeyi kapıp sokaklara çıkmalı, uzun uzun dolanmalı..
  • Kuru çiçeklerden, kuru yapraklardan, mevsim meyvelerinden düzenlemeler yapmalı, sonbahara hoş geldin demeli..
  • Zaman zaman kendi içimize dönüp, önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında yapmayı planladıklarımızı, yapmamız gerekenleri netleştirmeli, yavaş yavaş takvimimizin sayfalarına dökmeli..




  • Akdeniz ve Ege sahillerinde yaşayanlar hiç bir fırsatı kaçırmadan denizi ve güneşi ile bu en güzel zamanı doyasıya yaşamalı..
  • Yaz aylarında pazarlardan, köylülerden aldığımız yada tarlalardan topladığımız bitki çaylarının tam zamanı.. Demleyip demleyip bol bol içmeli..
  • Yavaş yavaş yazlıkları kaldırırken eskiyen, küçülen yada bir kaç yazdır giyilmeyen kıyafetleri ayıklayıp öyle kaldırmalı..




  • Yeni mevsim için vitrinlere bakmalı, alınacakları kafaya yazmalı.. Sonra eve gidip o kafaya yazılanlara bir daha bakmalı, ihtiyaç olmayanları listeden atmalı..
  • Yaz boyunca tatillerimizde topladığımız, aldığımız ufak tefek şeylerden kış bıyu içimizi ısıtacak bir yaz köşesi hazırlamalı..
  • Domates salçaları, biber salçaları hazırlamalı, derin dondurucuları yazın son güzelleri ile doldurmalı..




Bu yazımda hepsini geçen yıl Eylül ayında çektiğim fotoğrafları kullandım.. Bakalım bu Eylül bu bloğun sayfalarına ne güzellikler getirecek.. Ben de merakla bekliyorum..

Geçen yıl yazdığım sonbahar yazılarından bir demet okumak isterseniz..
Balkonda son günler için buraya
Sonbahara doğru için buraya ve
bu güzeller buzdolabına için buraya bakabilirsiniz..

Her zaman olduğu gibi keyifle sağlıkla geçirelim bu güzel ayı..


8 comments:

  1. Ne kadar iç açıcı bir yazı, çok teşekkürler :)

    ReplyDelete
  2. Eylül ayı geldi diye sevinenlerdenim bende zira yaz tatilinden hiç bir şey anlamadım liste ise çok işe yarayacak kendi adıma notlar aldım bile sevgiler.

    ReplyDelete
  3. Biz güneyde yaşayanlar sonbaharı daha çok seviyoruz galiba :) Güzel yazı, harika fotoğraflar... Eylülünüz güzel geçsin

    ReplyDelete
  4. Sizi İnstagram'dan da takip ediyorum ve şu koşuşturmalı günlerde içimi açıyor güzel renkleriniz. Bu arada Eylül'ün gelmesine pek seviniyorum ben, oraların kışı da ayrı güzel olur...

    ReplyDelete
  5. en sevdiğim aydır, işe gidiyor olmak bile yaratıcılığımı bu ayda baltalamıyor:) Mesela haziran ve temmuz çok miskin oluyorum, tatil havasına giriyor bünye tabi. Kış uykusu diye bir şey varsa kuyruklu dostlar aleminde, yaz uykusu diye birşey de olmalı insan alemi için:)
    Bu ay için ev ile ilgili bir sürü şey var kafamda, en azından yünler, şişler tığlar piyasaya çıkacak ve inşallah çok güzel bir sonbahar daha başlayacak.
    Sevgiler Ayşegül

    ReplyDelete
  6. İnanılmaz keyif alıyorum blogunuzu kurcalarken. Harika paylaşımlarınız için teşekkürler.

    ReplyDelete
  7. Ne güzel bir yazı eylül en sevdiğim ay, yapılacaklar listeme bir çok şeyi ekledim bakalım inşallah diyelim :)

    ReplyDelete
  8. Sevgili Ayşegül Hanım,

    Eylül listenize bakınca çok çalışmak lazım çok. Siz değil B.C. Home yemek takımları (kıskanmıyor değilim) masaya ne koyarsanız koyun bir başka güzel oluyor .Papağanlı yastık ile üzümlere bayıldım. Datça da meyveler daha mı güzel yoksa çekimleriniz mi ?. Doğallığınıza , sadeliğinize, mavilere, turkuazlara ve de en önemlisi sunumlarınıza hayranım. Bilmem inanır mısınız postlarınız insana huzur veriyor. Kocaman sevgiler.

    ReplyDelete