Friday, May 10, 2013

Her Eve Lazım...




Bir kedi her eve lazım ama bugünkü yazının konusu Hestia değil, aşağıdaki sandık..Aslında bir kaç ay önce yaptığım bir çalışma ama nedense fotoğraflamayı ihmal ettim durdum..Sandık pazardan bulunan bir limon sandığı..Önce elektrikli zımpara ile iyice zımparalandı, sonra bu evin hali malum, beyaza boyandı..Sonra geniş iki tarafına transfer yaptım ve sevgilide altına dört tane tekerlek monte ederek mobil hale getirdi..Sonrada bir türlü paylaşamaz olduk..Önce ben dergilerimi koydum, sonra sevgili onları boşalttı dosyalarını yükledi..Bir ara evdeki içecek şişeleri çoğalınca, onlara ev sahipliği yaptı...Şimdide yatak odasında battaniye ve yastıkları taşıyor...
Aslında yukarıda saydığım tüm işler için birer tane olsa hiç fena olmaz ama her evin bahçesinde bir limon ağacı olan Datça'da limon sandığı bulmak bayağı zor bir iş...Aslında daha doğrusu Türkiye'de doğru dürüst sandık bulmak ne kadar zor değil mi? Intenette yabancı bloglarda dolaşırken, şarap ya da peynir sandıklarından yaptıkları çeşit çeşit şeye bayılıyorum, ama bizde maalesef...Hatta geçenlerde bir İsveç bloğunda Türkiye'den ihraç edilen kuru incir sandıklarını kullanılarak yapılmış harika çiçeklikler gördüm...Her neyse aman bir yerlerde sağlam sandıklara rastlarsanız bana haber verin olur mu??

Bu arada bunu ve diğer pek çok resmi bulduğum Graphics Fairy sitesini ziyaret etmeyi unutmayın..




It would be lovely if every house have a cat but today's post is not about Hestia but the crate above..Necessary for every house..It is a lemon crate I found from a lemon seller..Then its been sanded and painted to white as it is the custom in our house. Later I applied a transfer medium and put this lovely figure on both sides of the crate..Then hubby added the four little wheels and it became mobile..It became such a useful piece that we couldnt share it. First I put my magazines, later hubby used it for his dossiers.. When there were so many drink bottles, we put the bottles and now it is serving in the bedroom..
Actually it would be very good if we have couple more around the house but its very difficult to find good quality crates in Turkey..It was a bit lucky for me that I found this lemon crate in Datça where almost all the houses have a lemon tree of their own..

I got this image from Graphics Fairy where could also find tons of other lovely images..



 Bu arada sandığın resimlerini çektim çektim ama nedense hep bir şeyler eksik gibi geldi..Fotoğrafçılar,stilistler iç mekan çekerken sahneye çiçek, evcil hayvan gibi ,hep canlı bir şey koymayı tavsiye ederler ya, bende balkonda derin derin uyuyan Hestia'yı aldım sandalyenin üzerine koydum... Önce biraz bıraktığım yerde uyuklamaya devem etse de, sonra eski yerine kaçtı, ama onunla fotoğraflar daha hoş olmamış mı???

I took many photos of the crate but somehow always felt that something is missing..Then I remember the very useful tip, interior design photographers and stylist give about having something alive like flowers or pets..So I brought Hestia in, who was in deep sleep at the balcony..Somehow she continued to sleep for a while and I think the photos with her are much better...


21 comments:

  1. harika olmuş.ben de bu sandıklardan arıyorum ama dediğiniz gibi zor.bulduklarımda çok hafif bir malzemeden.sağlam değil yani.benim de niyetim orta sehpa ve balkona renkli renkli erzak sandığı yapmaktı.transfer harika olmuş.fotoğraflar desen ferah.baktıkça bakası geliyor insanın.

    ReplyDelete
  2. Gerçekten harika olmuş. Paylaşılamaması doğal. :)

    ReplyDelete
  3. çok güzelll..resimler de öyle sandık da.bu siteden ben de yararlanıyorum sevgiler

    ReplyDelete
  4. Süper olmuş, tam yazlık ev sandığı. Aydınlık ve ferah. Fotoğraflar Hestia ile daha güzel o kabul ama onsuz da harika çekiyorsun bence.

    ReplyDelete
  5. Şahane! Hestia olur da o fotoğraf güzel olmaz mı?
    Sandığın da fotoğrafçının da hakkını yemeyelim ama,ellerin dert görmesin,çok güzel !
    Fotoğrafçıklığına diyecek yok zaten de ahşap boyamada da çok güzel işler yapıyorsun,tarzın da tam yazlık eve uygun!
    Bence de birkaç tane boyamalısın. Sandık işi zor hakikaten ben de yabancı bloglarda gördüğüm ahşap süt taşıma sandıkları (adı ne bilemedim şimdi) istiyorum,boyayacağım ama bulamıyorum :(

    ReplyDelete
  6. Lovely work! But of course, what caught my attention was beautiful Hestia :) She looks so sweet and relaxed on that chair, and her presence makes your beautiful home shine!!!

    ReplyDelete
  7. şahane görünüyor her alan da işlevsel :)

    ReplyDelete
  8. Çok hoş olmuş.Tekerlek takmak da harika bir fikir olmuş.Benim de gözüm çoğunlukla marketlerin önüne atılan sandıklara takılır ama çoğu çürük kırık,tahtası ince oluyor.Bu sandık derinmiş baya.Güle güle kullanın..

    ReplyDelete
  9. Evet, her eve bir tane lazım. Yalnızlık çekmesin diyorsanız iki de olabilir:) Ben kedi falan bulmadım aslında, onlar beni buldular ve iyi ki de bulmuşlar.

    Beyaza boyanmış limon kasası harika bir mobilyaya dönüşmüş. Tekerlekler çok iyi düşünülmüş. Geçen yıl bulabildiğim meyve kasalarını pastel renklere boyayıp bahçe dekorasyonunda kullanmıştım. Gerçekten de kasa bulmak mesele. Artık plastik kitch kasalar var her yerde. Doğadan uzaklaşıldıkça estetik de kayboluyor. bir de dokununca itici geliyor plastik objeler. Keşke böyle ahşap kasalar bulabilsek..

    ReplyDelete
  10. Sahil hayatina yeterince imrenerek bakiyordum birde ustune kedi, birde ustune bu guzel detaylar! Zevkle okudum yine ve zevkle inceledim fotograflari, ellerinize saglik :)

    ReplyDelete
  11. I love your design! Looks very good! I am new from southern charm! I would love for you to check out my blog and follow me back! Nicole

    ReplyDelete
  12. Very attractive. It makes me smile to think of a mundane American sign as decor in Turkey.

    ReplyDelete
  13. Sandığa bayıldım..ne kadar güzel dönüştürmüşsünüz, ellerinize sağlık!
    Üstelik fonksiyonel mobilyaları seviyorum, bu kasayı heryerde kullanabilirsiniz!

    ReplyDelete
  14. yok artıkk yaaaa,süpersiniz maşşallah:)harika olmuş evede uyumu süper tüm karedeki dekor hepsinden süper:)ellerinize sağlık:)

    ReplyDelete
  15. hemen markete gittim limon sandığı varmı dedim adam tuhaf tuhaf baktı:) sonra yani gelen sandıkları ne yapıyorsunuz dedim geri gönderiyoruz dedi z
    :(( teşekkürler dedim bir tane vereyim ama size dedi . nasıl sevindim kaptım sandığı ir kaç adım attımki gözlüğümü düşürdüğümü anladım:((
    sandığamı sevineyim gözlüğemi üzüleyim :((
    neyse bunlar dün oldu bugün sandığı iyice yıkadım elektrikli zımparam yok artık nasıl olur bilemem ama birşeyler yapmaya çalışıcam
    kopya olacak özür:))
    ben bu sandığa sandıkdan çok kedinize bayıldım
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yapar yapmaz hemen yayınla çok merak ettim şimdi :))

      Delete
    2. hiç kurs almışlığım yok yakınımdaki kurs sezonu yarıladık demişti yeni sezon eylül:)) bende bi komidini beyaza boyadım tecrübem bundan ibaret:)) sene başında emekli oldum ne yapsam diye etrafa saldırıken blogunu buldum yazdıkların çok yakın geldi :) bizde ne yapsak diye düşünüyoruz istanbulda kalmakda istemiyoruz ama cesaretlide değiliz

      sandığı beyaza boyucam o kesinde peçetemi yapıştırsam bilmiyorum neyse çok birşey bekleme benden:) sonuçda aceminin acemisiyim

      bu arada bloguna bayılıyorum resimler anlatım o kadar güzelki kaç kere baştan sona bakmışımdır kimbilir çalışırken hayalim olan bir ev bir düzen içersindesin sağlıklı ve mutlu güzel günlerin olsun

      Delete
  16. Your very useful crate is charming. I'm also enjoying your blog because I lived in Izmir when I was a child. Love snorkeling in Turkey and the fresh fruits and vegetables are the best anywhere. And, of course, ekmek warm from the bakery is heaven on earth!

    ReplyDelete
  17. blogunuzu çok beğendim ve zevkinize hayran kaldım! bende sandık meraklısıyım, o limon sandığını bulmak çok zor:) güle güle kullanın. sevgilerimle..

    ReplyDelete
  18. Ne kadar öğretici ve vericisiniz. Huzur veriyorsunuz hepimize, hep huzur saçacak kadar mutlu olun siz. Şahane işler yapın biz de öğrenelim.

    ReplyDelete