Tuesday, August 13, 2013

Patlıcan Kulesi / Aubergine Tower



İşte gider ayak size Sahildeki Ev'in mutfağından çıkma tarifsiz tariflerden biri daha...Denenmiş, beğenilmiş, hatta komşulara da denetilmiş onlarında onayını almış, yapımı kolay lezzetli mi lezzetli..

Dediğim gibi Sahildeki Ev'in mutfağında pek öyle ölçülere falan bakılmaz, her şey ağız tadına göre revize edilir..Fotoğraftanda göreceğiniz gibi patlıcanları az yağ'da çok hafif kızarttıktan sonra bir fırın tepsisine alıp bir patlıcan, bir domates, biraz beyaz peynir sırasıyla bir kule yapmak işin aslında neredeyse tamamı...AMA buradaki tüm lezzet patlıcan dilimlerinin üzerine sürülen fesleğen sos...Bir demet fesleğen, biraz limon suyu, 2 diş sarımsak, biraz tuz ve gönlünüze göre zeytinyağını robot da karıştırarak elde edeceğiniz bu sos son dönemlerdeki favorim, özellikle sebze kızartmaları ile nefis oluyor... Ancak eğer Datça civarlarındaysanız fesleğen bulmanız biraz zor olabilir, çünkü her hafta pazardaki neredeyse bütün fesleğenler Sahildeki Ev'in mutfak özürlü aşçısı tarafından özenle toplanıyor, bu sos yapılıyor ve kış için deep freeze e atılıyor...Bilginize...

Bu arada son olarak hazırladığınız bu kuleleri yaklaşık 200 derecedeki fırına 15 dakika kadar atmayı sakın unutmayın ki bütün lezzetler birbirine iyice karışsın..  



Here is another very easy, tested and much loved summer receipe from the kitchen of the house on the beach...As you see from the photos, all you have to do is to make a tower by using slices of aubergine, tomatoes and some cottage cheese, after frying both sides of the aubergine for a couple of minutes...Actually that's almost all BUT all the delicious taste is coming from the  generous amount of basil souce which you have to put on top of every aubergine slice..

For the basil souce I am mixing a bunch of fresh basil, some lemon juice, two garlic cloves, salt and olive oil in the food processor...It's a delicious souce especially for fried vegetables...I even made couple jars for the winter and froze them..

And finally after making couple towers like this, dont forget to put them in the oven for 15 minutes at 200 degress for all the tastes and juices to mix with each other...




18 comments:

  1. Eşimle iki patlıcan delisiyiz, bu tarifi özellikle de sosu denemeliyiz. Tadının güzelliğine şüphe yok da sunum muhteşem. Yaşamı sanata çevirebilen nadir insanlardansınız...

    ReplyDelete
  2. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    ReplyDelete
  3. Mutfak özürlü olduğunuzu söylüyorsunuz fakat fotoğraflarınız hiç de öyle söylemiyor. Çok özenli ve güzel görünüyor. Eminim lezzeti de çok güzeldir. elinize sağlık
    Sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fotoğraflarım ve sunumum fena değildir ama aynı şeyi pek yemeklerim için söyleyemeyeceğim :))

      Delete
  4. Ellerine sağlık Ayşegül cuğum, hemen yapacağım... Esas fesleğen sos ..... ♥

    ReplyDelete
  5. Mutlaka denemeliyim, özellikle de sosu. Fesleğen sever biriyim hemen hemen herşeye katabilirim :) Sosu mu deepfreeze atıyorsunuz yoksa fesleğeni kıyıp da mı koyuyorsunuz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında deep freeze ede gerek yok, eğer zeytinyağı biraz fazla koyarsan buzdolabında da uzun süre bekliyor.., ama hep sos olarak saklıyorum..

      Delete
  6. Off çok lezzetli görünüyor. Hem yapımı da çok zahmetli değilmiş, kesin deneyeceğim ben bunu, hele bir şu ihaleyi atlatıp eve akşam yemeğinden önce girebileyim gerisi kolay:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Özledik seni Ayda, bir ekip kurup sana ihaleler için yardıma mı gelsek ne :))

      Delete
  7. Harika görünüyor. Eminim tadı da nefistir. Hemen denemeli hemen!!!!

    ReplyDelete
  8. Ayşegül selam,
    Köfteli ve kabaklı bir kule yemiştim Barselona'da ama böyle fesleğen soslar falan yoktu, bu nefis görünüyor!
    En kısa zamanda deneyeceğimdir..
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    ReplyDelete
  9. Sunum, damak tadı herşeyiyle enfes görünüyor. Tarif için teşekkürler. O sosu döküp en son bir kaç damla da nar eşkisi gezidirip bir de öyle deneyin tadına doyamayacaksınız :)

    ReplyDelete
  10. Sunum güzel lezzeti de muhteşem olmalı. Bu gün uzun süre sonra yemek ve biz grubundan mail kutuma mail düştü bakayım kim ne yazmış dedim, karşıma siz çıktınız ayşegül hanım, demekki uzun sürediraynı grupta imişiz
    .
    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uzun süredir değil Özlem daha yeni katıldım dolayısıyla bazıları sana ikinci baskı gelebilir...

      Delete
  11. Dün blogunuzu uzun bir süre kurcaladım :) Sonra içimden koşa koşa gidip mutfağa girmek geldi. Hem fesleğenli sosu, hem patlıcan kulesini, hem reyhan şerbetini yaptım. Harika tarifler. Çok pratik, çok lezzetli.

    Hera ve Hestia'ya da kocaman öpücükler.

    Sevgiler

    Zeynep

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beğenmene çok sevindim Zeynep, afiyet olsun...Sevgiler

      Delete
  12. Allahımmm sana geliyorum
    yemeden lezzetini hissettim diyebilirim
    bayılırım patlıcana
    bu sosu kesin deniycem :)

    teşekkürler

    sevgiler

    ReplyDelete