Saturday, December 14, 2013

Küçük dokunuşlar.../ Little touches..



Bir kaç gündür bizi resmen eve hapseden soğuk hava nihayet bugün biraz biraz gitti de, yeniden eski rutinimize döndük..Buradaki hayatımız İstanbul'daki gibi değil. Yaz, kış fark etmez günler bir şekilde bahçe ve balkon etrafında dönüyor.. Şömine yanında bol bol film seyredilerek geçirilen günlerden sonra, bugün nihayet tekrar bahçelerden ufak tefek şeyler toplamak ve balkonu düzenlemak çok iyi geldi bana..

Hep diyorum ya, evde sıcacık bir hava yaratmak için aslında çok fazla şeye gerek yok..Küçük küçük dokunuşlar yeterli..Elmalar ve kozalaklar bir tepsiye dolduruldu, eski kavanozların içine mumlar kondu ve üşümesinler diye boyunlarına kırmızı atkılar sarıldı...Buradaki yazımda bahsettiğim Tchibo'dan aldığım küçük ahşap bebeklerle ördüm kavanozların atkılarını..Bu arada bu örgü tüplerle neler yapabileceğim konusunda bana çok hoş fikirler verdiniz..Bir delilik yapıp kocaman bir şeye başlamak gibi bir fikir var kafamda, bakalım gerçekleştirebilecekmiyim..

Herkese iyi haftasonları diliyorum..



For the past couple days cold weather literally prisoned us at home.. Today its finally a typical Mediterranean winter day and we returned to our routine..Here, our life mostly revolves around the garden and the balconies whatever the season is..On cold days we watched film after film near the fire place..

Today, thanks to the good weather, I made a short walk and picked various stuff from the garden and the beach.. I strongly believe that to create a warm and relaxing atmosphere around the house all we need is some small touches..Nothing big is really necessary..So today I put some apples and pine cones on a tray and light some candles inside old jars..I knitted the little shawls of my jars with my new toys I wrote about  here.

Enjoy your weekend..







13 comments:


  1. Cok şık olmuş minik dokunuslar.. Haftasonunuz mukemmel gecsin :)

    ReplyDelete
  2. Ambiyans dedikleri böyle bir şey olsa gerek. Harika görünüyor! :)

    ReplyDelete
  3. yeni yıl tatlı telaşı bu olsa gerek. ben de kaç posttur böyle paylaşımlar yapıyorum.
    çok zevkli !

    ReplyDelete
  4. Çok keyifli çok güzel olmuşlar:) Datça'ya selam...

    ReplyDelete
  5. yine çok güzel! sizin ev fazla mı şirin ne:) bayılıyorum yaptıklarınıza

    ReplyDelete
  6. Yine çok şirinler,yine çok güzeller...
    Bu sabah ben de bir heves çıktım bahçeye ama bırrr! soğukmuş :)
    Biz de evdeyiz keyifteyiz ...

    ReplyDelete
  7. yeni yıl zamanı yapılan bu küçük hazırlıklara bayılıyorum:)
    ben de ufaktan birşeyler yaptım, çok büyük birşey yok..
    yalnız çevremdeki herkes ağaç kurduğundan, oğlum yapılan ziyaretlerde ağaç yanından ayrılmıyor:) hala net konuşmuyor ama önümüzdeki sene yüksek ihtimalle bizden bir ağaç isteyecek gibi…ne kötü ki ben bu konularda çok tembelim:/
    bunlar çok güzel olmuş Ayşegül, ellerine sağlık..

    ReplyDelete
  8. çok güzel fotolar,mavi minibüs eşimin çocukluğundan kalma bi oyuncak arabasını hatırlattı,bende yapayım bişeyler onunla:)
    çok sevgiler

    ReplyDelete
  9. so charming! I love that little van with its family bringing the "Christmas tree" home . . .

    ReplyDelete
  10. merhaba takipteyim bana da beklerim...

    ReplyDelete
  11. çok güzel olmuşlar, ben de topladım kozalaklarımı, bir mum tabağı hazırlayacağım en kısa zamanda, uygun bir kap arıyorum. Kavanozlar da, kozalaklı elmalı tabak da çok hoşuma gitti. ellerinize sağlık, sevgiler...

    ReplyDelete
  12. Muhteşem olmuşlar,kavanozlara bayıldım :) Elinize sağlık

    ReplyDelete
  13. ANLADIĞIM KADARIYLA FOTOĞRAF ÇEKMEYİ DE ÇOK SEVİYORSUNUZ. AYNI KAREYİ DEFALARCA AYNI AÇILARDAN ÇEKİP YAYINLAMIŞSINIZ. :))

    ReplyDelete