Sunday, December 29, 2013

Kurabiye Zamanı../ Cookie Time..

Yulbaşı zamanı zencefilli kurabiye zamanı demek.. İşte nihayet günlerdir süren tembelliğimi bıraktım ve bugün bütün evi mis gibi kurabiye kokuttum..Kavanozlar doldu taştı, çünkü tarifimdeki ölçüler bir orduyu doyuracak cinsten..Aslında kurabiye hamurunun yarısını buzluğa atıp saklayayım diyordum ama buzluğun bozulacağı tuttu..Sonuçta pişirdim de pişirdim..



  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı esmer şeker
  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı zencefil
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçn
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 7 su bardağı un
Sıvı ve katı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş katı malzemeler sıvılara eklenir.. Kulak memesinden biraz sertçe bir hamur elde edilince buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.. Hamur yarım santim kalınlığında açılarak istediğiniz şekilde kesilir..Sonrada 160 derecelik fırına. Ben kurabiyeleri yumuşak sevdiğim için 10-12 dakika arası pişiriyorum..



Yarın bir kutuda ahşap boyama kursundaki arkadaşlarıma götüreceğim..Doğal olarak çok marifetli hanımların bulunduğu bir yere sıradan bir kutuda götürmek istemedim..Hemen iki arada bir derede eski bir teneke kutu boyandı ve peçete dekopajı ile günün anlamına uygun süslendi..


Now its a great time to bake some cookies.. Today I finally made my ginger cookies and filled all the cookie jars at home.Tomorrow I am going to take some to my friends at the atelier. As all the  ladies there are very talented, I didnt dare to put my cookies in an ordinary cup..So in between baking cookies I painted this old tin can and decoupaged some napkins..



13 comments:

  1. enfes gorunuyorlar, afiyet olsun.

    ReplyDelete
  2. Porselen kupalar ve kase çok güzel! Tariften nasıl bir kurabiye olacağını aşağı yukarı anladım. Bir de tam benim sevdiğim gibi az pişiyormuşsun. Ee ben bunu denerim artık :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ben de kupa ve kaselere takıldım:)))
      eeee bizim gibi bleu blanc ve toile manialara da bu yakışır:))))

      Delete
  3. Harikasın!
    Mutlu yıllar dilerim Sahildeki Ev'in tüm canlarına!

    ReplyDelete
  4. ellerine sağlık,ben kurabiye pek sevmem ama yumuşak dedin ya aklımı çeldin:) belki bende yaparım...ve fırsatım olmaz ise; mutlu yıllar şimdiden..seni ve sevgiliyi harika bir yıl beklesin...

    ReplyDelete
  5. Cok nefis gorunuyor, kutu da sahane olmus, kendi facebook sayfamda da paylasdim. Yeni Yiliniz kutlu olsun.

    ReplyDelete
  6. Harika görünüyorlar. Ellerine sağlık.
    Mutlu Yıllar :)

    ReplyDelete
  7. Ayşegül ellerine sağlık..
    Benim de her sene yaptığım buna benzer bir tarif vardı ama bulamıyorum:/ Betül'ün burayı okuduğundan eminim, tarif hoşuna gidecek:)
    Ellerine sağlık ve tarif için teşekkürler.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  8. Bayıldım, ellerinize sağlık

    Yakındaki anne

    ReplyDelete
  9. Cok nefis görünüyor, ellerinize sağlık Ayşegül Hanım.

    ReplyDelete