Yulbaşı zamanı zencefilli kurabiye zamanı demek.. İşte nihayet günlerdir süren tembelliğimi bıraktım ve bugün bütün evi mis gibi kurabiye kokuttum..Kavanozlar doldu taştı, çünkü tarifimdeki ölçüler bir orduyu doyuracak cinsten..Aslında kurabiye hamurunun yarısını buzluğa atıp saklayayım diyordum ama buzluğun bozulacağı tuttu..Sonuçta pişirdim de pişirdim..
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı esmer şeker
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 2 tatlı kaşığı zencefil
- 1,5 tatlı kaşığı tarçn
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilyalı puding
- 7 su bardağı un
Sıvı ve katı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırdıktan sonra, yavaş yavaş katı malzemeler sıvılara eklenir.. Kulak memesinden biraz sertçe bir hamur elde edilince buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.. Hamur yarım santim kalınlığında açılarak istediğiniz şekilde kesilir..Sonrada 160 derecelik fırına. Ben kurabiyeleri yumuşak sevdiğim için 10-12 dakika arası pişiriyorum..
Yarın bir kutuda ahşap boyama kursundaki arkadaşlarıma götüreceğim..Doğal olarak çok marifetli hanımların bulunduğu bir yere sıradan bir kutuda götürmek istemedim..Hemen iki arada bir derede eski bir teneke kutu boyandı ve peçete dekopajı ile günün anlamına uygun süslendi..
Now its a great time to bake some cookies.. Today I finally made my ginger cookies and filled all the cookie jars at home.Tomorrow I am going to take some to my friends at the atelier. As all the ladies there are very talented, I didnt dare to put my cookies in an ordinary cup..So in between baking cookies I painted this old tin can and decoupaged some napkins..
Ellerine sağlık :)
ReplyDeleteenfes gorunuyorlar, afiyet olsun.
ReplyDeleteHarika! Ellerinize sağlık!
ReplyDeletePorselen kupalar ve kase çok güzel! Tariften nasıl bir kurabiye olacağını aşağı yukarı anladım. Bir de tam benim sevdiğim gibi az pişiyormuşsun. Ee ben bunu denerim artık :)
ReplyDeleteben de kupa ve kaselere takıldım:)))
Deleteeeee bizim gibi bleu blanc ve toile manialara da bu yakışır:))))
Harikasın!
ReplyDeleteMutlu yıllar dilerim Sahildeki Ev'in tüm canlarına!
nefis görünüyor:)
ReplyDeleteellerine sağlık,ben kurabiye pek sevmem ama yumuşak dedin ya aklımı çeldin:) belki bende yaparım...ve fırsatım olmaz ise; mutlu yıllar şimdiden..seni ve sevgiliyi harika bir yıl beklesin...
ReplyDeleteCok nefis gorunuyor, kutu da sahane olmus, kendi facebook sayfamda da paylasdim. Yeni Yiliniz kutlu olsun.
ReplyDeleteHarika görünüyorlar. Ellerine sağlık.
ReplyDeleteMutlu Yıllar :)
Ayşegül ellerine sağlık..
ReplyDeleteBenim de her sene yaptığım buna benzer bir tarif vardı ama bulamıyorum:/ Betül'ün burayı okuduğundan eminim, tarif hoşuna gidecek:)
Ellerine sağlık ve tarif için teşekkürler.
Sevgiler
Bayıldım, ellerinize sağlık
ReplyDeleteYakındaki anne
Cok nefis görünüyor, ellerinize sağlık Ayşegül Hanım.
ReplyDelete