Friday, April 4, 2014

Emaye Aşkına../ Enamel Love..

Hani diyelim bir gün milli piyangodan en büyük ikramiye size çıktı, ya da ne yapacağınızı bilemediğiniz kadar çok paranız oldu ve beni sevindirmeye karar verdiniz.. Ve yine diyelim ki 3-4 karatlık tek taş bir pırlanta ile kapıma geldiniz.. Bekliyorsunuz ki ben sevinçten zıp zıp zıplayacağım falan.. Vallahi alacağınız sahte bir ay çok teşekkür ederim, niye zahmet ettinizzzz... olacaktır, o kadar.. 

Ama mesela bir de şöyle eski bir emaye tabakla gelin.. Sizi 108 kere kucaklar, 1008 kere öper ve her halde seviçten bir de zafer dansı falan yaparım.. Bu tabağı bulup aldığımda da işte öyle sevindim ve hemen size göstermesem çatlardım..

Şimdiden hepinize iyi haftasonları diliyorum..


I love, love and love vintage enamel kitchenware.. So I have to share my new find with you.. Isnt she just wonderful?

Wish all of you a great weekend..



17 comments:

  1. Vallahi nereden buldunuz bu güzel şeyi?

    ReplyDelete
  2. emaye diyince benim aklıma hep o soğuk espri geliyo yaa :)
    tabak güzelmiş ama
    nadir bulunuyo galiba öyle mi?

    ReplyDelete
  3. Ben anneannemin evindekilere göz diktim bile. Çok hoşuma gidiyor benim de bu tür eşyalar. Hele eskilerse.. Bu tabak da harika, renkleri çok hoş.

    ReplyDelete
  4. 80'ler falan galiba. Rahmetli anneannem sofraya bu tabağa koyduğu karpuzları getiriyor. Deseni falan da aynı galiba. Yiyoruz soğuk soğuk... Hey gidi günler hey.

    ReplyDelete
  5. Bende de var bir benzeri, kahve sunumu için harika tepsi oluyor, emaye aşkı bir başka :) sevgiler

    ReplyDelete
  6. Her türlü dekorasyona uyan bir malzeme değil emaye.Modern bir mutfakta emanet kalır.Ama,sizin evin dekorasyonunda akıp gitmiş...

    ReplyDelete
  7. aynı heyecan bende de var; çok seviyorum; emaye ne varsa topluyorum tabi nadiren bulunuyor artık; eskici püskücü dolaşmak lazım; yurtdışında daha çok bulunabiliyor. Seninkine ise bayıldım. Güle güle kullan.
    Ünver

    ReplyDelete
  8. ee birgün yolum datçaya düşerse sana ne hediye edeceğimi biliyorum artık ;)

    ReplyDelete
  9. Emaye sevipte bir tek emayesi olmayan bir ben varım heralde ,güzelmiş rafada çok yakışmış,sevgiler.

    ReplyDelete
  10. bugün can arkadaşımla konuşuyorduk,yıllar önce ayıla bayıla ve de kendimi zorlayarak aldığım takı setimin benim için ne kadar anlamsız olduğunu!
    o'da bana dedi ki toprak sana daha güzel geliyor çünkü!
    ne güzel bi olgunluk değil mi?
    seni beğeniyorum ben.çok
    sevgiler

    ReplyDelete
  11. Adres veriyorum ;Kızlarağası hanı 2. kat :)
    Haydi çık gel İzmir'e birlikte talan edelim :)))

    ReplyDelete
  12. Arayıp bulunamayan emaye ler ah ah.

    ReplyDelete
  13. Bu tabak gerçekten de zafer dansını hak eder :)) sevgiler...

    ReplyDelete
  14. :)))))))))))))))))
    güle güle kullan....
    annen bu zevklerini hiç anlamıyordur sanırım... hatta benim kız azıcık deli gözüyle bakıyor ama kırılmayasın diye gözündeki o garip bakışla susuyordur çoğu zaman ... benimki öyle de :))))

    ReplyDelete
  15. Yazı başlığını görür görmez koşturdum geldim... Emaye olan kap, kacak her şeyi bende çok seviyorum. Bilmiyorum sen de öylemisin ama ben yeni modern çizgideki emayelere de bayılıyorum... Bu eski tabak ise muhteşem, iyi ki bulmuşsun, almışsın...

    ReplyDelete
  16. Ben de geçenlerde bir arkadaşımın anneannesinden istedim bir emaye sütlük. Mutfak duvarımdaki askıyı süslüyor şu an. 27 yaşındayım ve mutfakla ilişki kurmaya başladığımda emaye diye bir şey yoktu. Ama emaye kap kacak, ofis tipi bir mutfağa bile şömineli, ahşap bir dağ evi etkisi veriyor. Zaten hepimizin de hasta olduğu şey, o sıcak yuva hissi değil mi? Country dekorasyona düşkünlüğümüzün temelinde de bu yatmıyor mu? Belki halihazırda biliyorsundur ama bilmiyor olma ihtimaline karşın, ufak bir tavsiye. https://www.ibeking.com/index.php?do=catalog/results&q=emaye

    ReplyDelete