'Ama bunlar çok dağınık olmuş,' dedi Sevgili fırından çıkan hallerini görünce. 'Onlar scone, öyle olacaklar tabiki' dedim, yıllardır scone pişiren birinin edası ile.. Halbuki bende farkındaydım çok dağınık olduklarının, fotoğrafını beğendiğim tarifte de dağınıktılar ama daha bir artistik dağıtmışlardı kendilerini.. Neyse tadı muhteşem oldu, hele fırından çıktıktan sonraki o ılık ılık halleri rüya gibiydi..
Dün baktım evdeki taze çilek stoğu neredeyse bir kasayı aşıyor, süreklide alıp duruyorum. Önce hemen biraz çilek sosu yaptım. Yoğurdun, sütlü tatlıların üzerine koymayı çok seviyorum. Taze çilekle biraz pudra şekerini rondo da iki çevirdiniz mi oldu size harika bir çilek sosu..
Sonra da İskoç'ların ünlü tatlısı scone denedim.. Yukarıda da yazdığım gibi şekilleri biraz fazla dağınık olsa da tadı nefis oldu..
1 bardak kesilmiş taze çilek
3 çorba kaşığı toz şeker
2 bardak un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
85 gr tereyağ
2/3 bardak krema
piştikten sonra üzerine serpmek için 1 çorba kaşığı daha toz şeker
Çilekleri doğradıktan sonra üzerine yarım çorba kaşığı şeker ekleyip biraz sulanmaları için bekleyin..
Kuru malzemeleri ve hafif yumuşamış küp şeklinde kesilen tereyağı bir kapta yoğurun
Çilek ve kremayı da ekledikten sonra biraz daha yoğurun..
200 derecede önceden ısıttığınız fırına, pişirme kağıdının üzerine dondurma kaşığı ile hamur parçalarını yerleştirin.
15 dakika pişirdikten sonra, üzerlerine toz şeker ekip bir 5-10 dakika daha fırında tutun..
orijinal tarif buradan..
orijinal tarif buradan..
When I realize that I have accumulated so much fresh strawberry at home, I had to do something to finish them.. First I made my so easy fresh syrawberry sauce by mixing freshstrawberry and sugar powder at the food processor... I love ısing it with yogurt and milk deserts..
Then I tried to make some scones.. Although hubby found them misshaped, they tasted so good..
1 cup fresh strawberry, chopped
3 tablespoons sugar
2 cups flour
2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
85 gr. butter in cubes slightly softened
2/3 cup cream
1 extra tablespoon sugar on top..
Add half a tablespoon of sugar on chopped strawberries and let them wait couple minutes..
Combine dry ingredients with butter in a bowl and then add strawberry and cream..
Use ice cream scoop to put them on cooking paper..
Bake them 15 minutes in the preheated oven at 200 degrees..
süperrrrr
ReplyDeleteŞahane olmuş ellerinize sağlık..
ReplyDeleteŞöyle bir hayal ettim de tadını , amman tanrım :) Hemen deneyeceğim .
ReplyDeleteenfesss olmalı mutlaka,ellerinize sağlık :)
ReplyDeletesevgiler
Kesinlikle deneyeceğim :)
ReplyDeletehay allah! hem çilek , hem tatlı, hem rüya gibi bir lezzet boşver dağınık olsun Ayşegül. :)
ReplyDeleteBen dağınık severim :))) gayet güzel ve lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık..
ReplyDeleteElinize sağlık.Güzel görünüyor.Tadı kimbilir nasıl güzeldir,
ReplyDeleteÇok güzel görünüyor! Hem sconelar hem fotoğraflar :) Bu arada bence bunlar da artistik dağınık olmuşlar.
ReplyDeleteDün türkmax gurmede natali yapmıştı kuru meyvelisini, yapılası diye not almıştım :)
ReplyDeleteÇileklisi de enfes görünüyor yalnız.. ellerine sağlık.
Tadını bilmem ama fotoğrafları oldukça heyecan verici sevgili Ayşegül Hanım...
ReplyDeleteiçim kıpır kıpır oldu inanın, denemek için sabırsızlanıyorum...
size ve güzel evinize sevgiler...
bir de şu yukardaki şık bardağa...;)
Evde krema olsaydı şu an mutfaktaydım :)
ReplyDeletenefis olmuş eline sağlık
ReplyDeleteGörünüş bence muhteşem tadını bilemem ama:))
ReplyDeletesevgiler
Güzel görünüyor eline sağlık.
ReplyDeleteDağınık diyorsun ama albenisi yeter. Birer tane de bizim için at ağzına.
ReplyDeleteAyşegül hanım gündüz okudum bloğunuzda akşam eve geldiğimde yapmak için sabırsızlandım,ve şuan yudumluyorum harika bir lezzet sizinde ellerinize sağlık paylaşımınız için vee bizi lezzetli tariflerinizle buluşturduğunuz için, sevgiler...
ReplyDeletemerhabalar...sahildeki evin sahibesi:)))))
ReplyDeleteuzun zamandir boyle hos,,keyif veren bir tarif gormedim
en kisa zamanda yapmaliyim....
merakla nasil olucagini bekliyorum:)))))))))sevgiler
Siz dağılmış falan demişsiniz ama görüntü süper, İnsanın elini uzatıp, ağzını atı veresi geliyor.. Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık..
ReplyDeleteMutlaka deneyeceğim..
çileği dondursak olur mu?,kışın yapalım diye?
ReplyDeleteÇilek hiç dondurmadım. Sanki olmaz çözülünce çok sulanırmış gibi geliyor ama belkide don halde kullanırsan olabilirde :)) Ufak bir paket atıp denemek lazım. Ama yazdan şeftali donduruyorum, onlar bir harika oluyor, bilgine..
DeleteMutfak konusunda kendimi geliştirsem iyi olacak! Bakmakla yetinmemek için :)
ReplyDeleteAfiyet olsun! :)
Ben şeftaliyi dilimleyip kavanoza bi güzel dolduruyorum ama estetiklerini bozmadan tabi. Sonra üzerlerine bir yemek kaşığı kadar toz şeker atıyorum. Sonra birazcık da su ilave edip şöyle bi güzel çalkalıyıveriyorum. Kapat kavanozun kapağını, döndür tencerede kaynayan suyun içine. Kapaklar tutana kadar kaynasın. Soğut kaldır. Kışın canın istedikçe aç aç ye. Harika vallahi. Bilgilerinize......
ReplyDeleteŞahane olmuş ellerinize sağlık.. Teşekkürler
ReplyDeleteİskoçların Scone ını sayenizde denedim. Değişik bir tat. Yalnız üzerlerine şeker serptiğimde şeker durmadı üzerlerinde. Bende pudra şekeri serptim. 15 dakikada üzeri ve altı gayet güzel pişti fakat içi biraz çiğ kaldı. Ben biraz daha fazla pişirdim. Bu seferde çileklerin o güzelim kırmızı rengi söndü ve karardı.
ReplyDeleteSonuçta ortaya az şekerli, çok hafif, çilek kokulu, yumuşak kurabiyeler çıktı. Tarif için teşekkürler.