Wednesday, June 25, 2014

Kitap keyfi..

Bir kaç gündür esen rüzgarlar nedeniyle, deniz suyu bayağı bayağı soğudu.. Şu sıralar deniz beni çağırmıyor anlayacağınız..Ancak püfür püfür esen rüzgarın altında, balkona yayılıp kitap okumanın keyfi hiç bir şeyde  yok.. Hele hele çok sevdiğiniz arkadaşınızın yazdığı ikinci kitap postadan taze taze çıktıysa.. Kelimeler yutulmaz da ne yapılır..

Sevgili arkadaşım Nilgün ile, hemen hemen aynı zamanlarda iş hayatına veda ettik... Yeni yeni bir şeylerin arayışındayken, çok başarılı bir iş hayatının ardından Nilgün,  İspanyolca öğrenmeye heves etti. Dört yıl boyunca yağmur, çamur, güneş, kar, trafik demeden İstanbul'da iki yaka arasında taşındı durdu. Bu sıralarda çıktığı Güney Amerika seyahatleri onu Maya şamanları ile karşılaştırdı, şaman eğitimi adı, şaman oldu. İlk kitabında Maya elyazmalarından kimini Türkçe'ye çevirdi.. Şimdi fırından taze taze çıkan kitabı ile de, yine bu dünyaya harika bir yolculuğa çıktı.. İnsanın böylesine güzel, böylesine ilham veren arkadaşları olması ne kadar büyük bir zenginlik değil mi?

Anlayacağınız şu sıralar ben de bir kitabın sayfaları arasında başka bir dünyaya doğru yolculuğa çıktım.. Sizlere de keyifli günler ve her ne okuyorsanız, keyifli yolculuklar diliyorum.


Sea temprature dropped quite a bit because of the cold winds.. So I stopped going to the beach, but instead enjoying the cool wind at the balcony with books and books..

One of the books came thru mail recently. It is the second book of a dear friend of mine.. A lady of determination and inspiration.. We said good bye to our business lifes more or less the same time and in search of doing something new, Nilgün started to learn Spanish.. After 4 years of intense courses, she mastered the language. On her travels to South America, her path crossed with the Maya shamans.. After working with them, she has initiated as shaman and in her first book translated some of the ancient Mayan codexes to Turkish.. Now in her recent book, this time she is taking the reader to a travel in the world of shamans..


Bu arada gördüğünüz gibi yeni bir ahşap panjur daha buldum.. Yakında sürpriz bir proje ile karşınızda olacağız..




Bu son fotoğrafta Nilgün ile ilk yollarımızın kesiştiği Küba'dan..  Bu arada o sıralar ne kadar zayıf olduğuma kendim de şaştım kaldım.. Şimdiki gürbüz halimle kıyaslanınca, açlıktan ölecekmişim gibi gözüküyorum :)) Gençlik işte..

And here is a photo of me and Nilgün at Cuba where we met years ago... 


10 comments:

  1. Alınacak kitaplar listesine adı yazıldı :)

    ReplyDelete
  2. Fotoğraflar harika Ayşegül Hanım. Her zamanki gibi keyifle okudum yazdıklarınızı. Kitap okumak kadar güzel bir şey yok hayatta...
    Sevgiler Sema:)

    ReplyDelete
  3. Yazın öğleden sonralarının en güzel keyfi, serin bir yerlere uzanıp kitap okumak, bazen uyuyup, uyanıp, kitaba devam etmek..Benim de ramazan planım bu yönde, kitapları istifledim, bekliyorum..

    ReplyDelete
  4. Hiç şikayet etmeyeceğim ama şu kadarını yazayım bu aralar gazete bile okuyamadan akşam oluyor :(
    Çok özendim ,kitap kokusu doldu burnuma ...

    ReplyDelete
  5. Fotoğraflar ne güzeell

    ReplyDelete
  6. ilk fırsatta inceleyeceğim bu kitabı...tam benlik mevzular:)

    ReplyDelete
  7. Ah Ah! şu kilo meselesine kadar ağzım kulaklarındaydı <3 <3 <3

    ReplyDelete
  8. Az önce kendimi Anonymous olarak betimlemiş olmam tevazudan değil, teknik cehalettendir ayşegülcüm ♡

    ReplyDelete
  9. Ayşegül,
    Eşim bu konulara çok meraklı, arkadaşının kitabından bahsedeceğim kendisine..
    Prof. Dr. Fuzuli Bayat'ın Ana Hatlarıyla Türk Şamanlığı adında bir kitabı var, bu konular ilgini çekiyorsa göz atmanı tavsiye ederim..
    Sevgiler

    ReplyDelete