Wednesday, September 2, 2015

Serin akşamlar..


Dün öğleyin bu fotoğrafları çekerken, sıcaktan şıpır şıpır terliyordum, ama fotoğrafları düzenlediğim ve yazımı yazdığım sabahın bu erken saatlerinde ise balkonda kalınca bir peştemala sarınıp oturuyorum ve bir taraftan da sıcacık adaçayımı yudumluyorum  inanırmısınız.. İşte Eylül-Ekim'de bizim buraların bu havasını seviyorum.. Hem sonbaharı yaşıyoruz, hemde hala yazın doya doya tadını çıkartıyoruz..


Geçen Şubat ayında bilmem hatırlarmısınız kısa bir Tunus seyahati yapmıştık.. Tunus'ta en çok bizim peştemallardan yapılan çift kişilik yatak örtülerine, pikelere bayılmıştım.. Oradan aldığım yatak örtüsünü buradan görebilirsiniz.. Buraya döner dönmezde özellikle ilk bahar aylarında acaba bizde de varmı diye araştırmaya başlamıştım.. 

Ancak ne yazık ki sadece tek kişiliklerini bulabilmiştim..




Geçen hafta baktım ki peştemallarını da severek kullandığım Denizli Concept te çift kişilik pikelerde var.. Tabiki bir adet turkuaz renklisi hemen kargoya bindi ve Sahildeki Ev'e sonbaharın serin gecelerine yetişti.. Fotoğraflardan siz tam dokusunu göremeyebilirsiniz ama kalın dokunmuş puf puf kullanması çok keyifli.. O normal pikelerin sertliği yok.. Tunus'tan aldığımın renklerini de çok beğenmiştim ama kumaşı çok hoşuma gitmediği için pike olarak pek kullanamamıştık.. Yalnız bizim gibi tüylü çocuklarınız varsa pek üzerine çıkartmayın çünkü tırnakları ile iplik çekebiliyorlar..

Bu yaz bilmem fark ettiniz mi peştemallarda ne kadar güzel renkler ve yeni yeni desenler piyasaya çıktı.. Şimdi önümüzdeki yaz için beklentim aynı renklerin, aynı desenlerin bu yatak örtülerine - pikelere uygulanması..

Sesimi duyuyorsunuz değil mi Denizli tarafı :))
Keyifle geçsin bu gününüz..


I am kind of addicted to Turkish towels with all their beautiful colors, stripes, designs and textures.. I use them at the beach and at home as table cloth, throw or as wraps on cooler days.. But I always wanted much bigger ones to use as bed cover on summer days..  Smaller ones for single beds were available for a while but I finally found the ones for double beds.. They were so good to use, much better than the usual bed covers and they are available at Denizli Concept..

I hope they will produce them in diffrent designs for the coming summer..




5 comments:

  1. günaydın sevgili komşum, ben hala eylül serinliğini hissedemedim. yazı serin yaylalarda geçirip birden sıcak iklime dönmek, adapte olmakta zorlanıyorum. datça bana çok sıcak. turkuaz çok yakışmış bu odaya. sevgilerimle.

    ReplyDelete
  2. O serinliği bir de biz hissedebilsek:)) Fotoğraflar güzel. Turkuaz beyaz kombini benim de favorim.

    ReplyDelete
  3. Turkuazı senin evinde ayrı seviyorum ben. :) Yatak başının üstündekiler yeni geldi sanırım. Miss gibi...

    ReplyDelete
  4. merhaba Denizli Concept internet mağazası var mı?

    ReplyDelete
  5. Denizli Concept in websitesi var mi?
    Saygilarim ile Hülya

    ReplyDelete