Monday, October 19, 2015

Renk renk...

Geçenlerde çok radikal bir karar verdim ve 12 kişilik yemek takımımı (artık zamanında hangi akla uyup alındıysa ve hatta yurtdışından taşındıysa) seveceğini düşündüğüm birine verdim.. Uzun zamandır aklımdaydı ama ay ona çok para verildi, ay çok kıymetli bir takım diye diye kıyamıyor ve bana kalabalık etmesine izin veriyordum.. Verdim gitti ya şimdi nasıl mutluyum anlatamam.. Dolaplarımda kocaman bir boşluk açıldı.. Zaten Sevgili ile evlenirken kocaman yemek masasından da vaz geçmiştim. 2 kişilik bir ailenin arada bir misafir gelecek diye koca yemek masasını salonun baş köşesine koyması hiç mantıklı gelmemişti bana..



Şu sıralar artık sadece balkonumda 6 kişilik bir masam var o kadar.. Yemek misafirlerini de 6 kişinin üzerinde çağırmamaya dikkat ediyorum. Mecbur oldum 6 kişiyi geçti, o zamanda açık büfe servis yapıyorum yemekleri.. Ve işin en güzel tarafı artık her şey çok takım olsun diye uğraşmıyorum.. İşte size en sevdiğim sofra tarzlarımdan biri, emayelerim sağ olsun her biri ayrı telden çalıyor.. Renk renk ve çok neşeli değil mi?  




Bir ara emayeleri çok zor bulurduk ama artık her renk ve her şekilde yapan Türk firmaları mevcut.. Ben bu sofrayı Lunart Emaye'nin  renk renk ürünleri ile kurdum.. Hep yazıyorum ya emaye hem çok sağlıklı hemde kullanımı çok keyifli ve neşeli bir ürün.. Onun için derim ki boş verin öyle koca koca yemek takımlarını annenizden, büyüklerinizden eski emayeleri, züccaciyecilerden de yeni emayeleri toplayın söyle gökkuşağının renklerinde sofralar kurun..

Günaydınlar Sahildeki Ev ahalisinden..


As you may already know I love using enamelware in my daily life.. Recently I gave my big porcelain dining set away and I am very happy about it.. I dont know why I ever bought such a large set ( for 12 people) for a family of 2.. Recently I am very happy with my mismatched but very colorful plates and other enamelware.. 

All enamalware I used here are from Lunart..

Have a great day...






14 comments:

  1. Günaydın, en güzeli aslında açık büfe tarzı. Masanın üstüne diz, koy yanına tabakları isteyen istediğini, istediği kadar alsın. Bizim jenerasyonda bu çok yaygın.
    Senin sofrana da yine bayıldım! Bol afiyetle...

    ReplyDelete
  2. Takım kavramı beni de sıkıyor. Emayeleriniz çok güzel. Benim de çeyizimden emaye tencere ve kase seti çıkınca havalara uçmuştum :)

    ReplyDelete
  3. Ben de dün aynı temizliği giysilerim de yaptım. Çok para vermiştim, çok seviyordum diye atamadığım birçok gömlek, pantolon kalabalığı. Hiçbirinin içine sığamamayı bilmek her dolabı açışta; bu bile negatif enerji veriyordu. Emayelerini< tabii ki çok hoş duruyor ama sizin evde zaten hoş durmayan bir şey yok. Aynı emayeleri ben kullansam böyle durmayacağını da biliyorum. Bu arada bu kadar güzel şeyin arasında sofradaki o acı biberlere imrendim. Deli miyim neyim? ::)

    ReplyDelete
  4. Ben de dün aynı temizliği giysilerim de yaptım. Çok para vermiştim, çok seviyordum diye atamadığım birçok gömlek, pantolon kalabalığı. Hiçbirinin içine sığamamayı bilmek her dolabı açışta; bu bile negatif enerji veriyordu. Emayelerini< tabii ki çok hoş duruyor ama sizin evde zaten hoş durmayan bir şey yok. Aynı emayeleri ben kullansam böyle durmayacağını da biliyorum. Bu arada bu kadar güzel şeyin arasında sofradaki o acı biberlere imrendim. Deli miyim neyim? ::)

    ReplyDelete
  5. Kesinlikle çok doğru karar... Ben tabak takımlarından kurtulmuştum zamanında ama salonun yarısını kaplayan ve nadiren kullandığımız koca bir masa ve 8 sandalyesini küçülteye çalışıyorum ama hayalimdeki yuvarlak ve masif masayı bulamadım piyasada, yaptırmam lazım sanırım... Emayelere bayılıyorum ama tabakları dolapta saklarken üst üste koyduğunda birbirine çarparak çatlamıyormu? Sevgiler...

    ReplyDelete
  6. Günlerdir versemmi vermesimmi lazım olurmu olmazmı gel gitlerini yaşıyordum sayenizde gaza geldim :) gercekten gereksiz yere yer kaplıyorlar

    ReplyDelete
  7. Sadece renk değil, mutluluk da taşıyor sofranızdan. keyfiniz huzurunuz bol olsun...

    ReplyDelete
  8. Fotoğraf çekerken, bazen arkadaki nesnelerin de (Yada öndekilerin de) net görüntülenmesi arzu edilir. Fotoğraf çekme tekniği (http://unalgonkesen.blogspot.com) konusu bunu çok güzel anlatıyor formüllü filan. Emaye bir başka keyiftir, sağlıktır, görünüm güzelliğidir. sofranız emaye ile dolsun.

    ReplyDelete
  9. Oh çok iyi yapmışsın Ayşegül... Sofra, emayeler, renkler ve fotoğrafların hepsi bir harika. Hepsi sahildeki eve özgü...

    ReplyDelete
  10. Ayşegül sevmediğimiz, kullanmadığımız eşyalardan kurtulmak lazım..o yüzden bizde 6 ayda bir "at, at günleri" var..ama lafın gelişi tabii, atmıyoruz, severek kullanacak bir başkasına veriyoruz..
    Her anlamda ağırlıklardan kurtulmak insanı daha özgür kılıyor, mutlu yapıyor..
    İyi günlerde keyifle kullanın yeni tabaklarınızı..
    Sevgiler

    ReplyDelete
  11. So many colours on your table! I love it, it looks so fresh and welcoming.
    Hugs

    ReplyDelete
  12. Köklü değişiklikler şart... REnkli tabaklar :) seviyorum renkli masaları. Resmi ziyafetten kurtulup özgür nefis ziyafet bambaşka

    ReplyDelete
  13. Ölmeden önce gelip o evde 1 gün geçiresim var :)))))

    ReplyDelete