Wednesday, June 5, 2013

Demokrasi Araçları


Sahildeki Ev'in bloğunu karartmama, aktif tutma çalışmaları devam ediyor..
Demokrasilerde halk sesini duyurmak için bir kaç yılda bir sandığa gider..Aralarda da gerekirse tencere tava çalar.İşte bizim evdeki provakotör cezve ve tepsi ikilisi..
Sevgili her akşam 9'da fırlıyor ben tencere çalacağım diye. Zor tutuyorum yapmasın diye..Etrafta kimseler yok, kedi köpek, börtü böcek korkudan sağa sola kaçışacak. Yan komşumuz Fahrettin Bey geldi.Yaşlı adam , evde tek başına, mazallah kalp krizinden gidecek...Allahtan şu ana kadar ki tüm eylem çabalarını geri püskürttüm, bakalım bu akşam ne yapacağız...


 Voting box is an important tool in democracies as well as banging pots and pans in case of Turkey..Nowadays every night at 9 pm people all over the country banging pots and pans and shouted their discontent with the pro-İslamic ruling party and their support for the protestors from the windows..
And here are the tools of democracy in our house... If you wonder what's going on in Turkey nowadays please check the article below







4 comments:

  1. Yaklaşımınız harika..
    Burada olmasanız da..
    Çalamasanız da...
    Bu düşünce de halkınızla beraber olduğunuzu biliyorum :)
    4-5 gündür ilk defa gülümseten siz oldunuz teşekkürler :)

    ReplyDelete
  2. ahahahahah olsun canımın içi olsun,börtü böcekde kaçsa evde bir direniş bir haykırış olsun ...olsunkiii meydanlarda boş yere işkence gören ve ölen kardeşlerimiz adına birazcıkda olsa vicdanımız rahat olsun:) yürekten kutluyorum seni ve bir kat daha sevgiyle izliyorum bloğunu...hayırlı kandiller:)

    ReplyDelete
  3. züccaciyeler bayram edecek bu günlerde.kuzularım 2 tenceremi haklamışlar hele urfadan gelen cezvem sizlere ömür:))direnişe devam ama Fahrettin beyede yazık:)
    kandiliniz mübarek olsun.sevgiler..

    ReplyDelete
  4. E, bırakın çalsın.
    Ankara dan ben duyarım, lakin diğerleri duyar mı işte onu bilemem :)

    ReplyDelete