Wednesday, June 19, 2013

Dolabımda Kuşlar.../ Birds on my Chest..

Daha iki gün öncesine kadar geceleri battaniyeye sarılıp yatarken, Datça'ya yaz son hızıyla geldi...Sıcaktan bayılmak üzereyiz...Bugün akşam üzeri, geçen haftalarda tamamladığım şu dolabın resmini çekeyim diye yatak odasına çıktım..Sıcak bir taraftan,makine ve tripod ile boğuşmak diğer taraftan perişan oldum. Yarım saatin sonunda saunadan çıkmış gibiydim...

Aşina olanlarınız bilir İKEA'nın en uygun fiyatlı komodinlerinden biridir Rast....Yeğenimin odası için alınmış, kırmızıya boyanmıştı, daha sonra ki hayatında da  benim elime düştüğü için  beyaza boyanmıştı....Açıkcası evde kalan boyaları karıştırıp boyadığım için son derece başarısız bir çalışma olmuştu...Artık bunu atsak mı ki diye düşünürken, son bir şans daha vermeye karar verdim..Sıkı bir zımpara ile alttan hafif kırmızıları çıktı, oldukça hoş bir görünüm kazandı..Sonra sevgili ahşap boyama hocam Ruth dalların ana hatlarını çizerek bana yardım etti,  ve dalları akrilik boya ile boyadım.. Kuşlar ise daha kolay oldu çünkü dekopajlar... Sonuçta da bence ortaya son derece sevimli bir şey çıktı..Bilmem siz de beğendiniz mi??

Kuş motifleri bu siteden: www.thegraphicsfairy.com..




Until 2 days ago, we were sleeping pacefully at nights covering ourselves with blankets...But suddenly summer came to Datca without any prior notice and  nowadays its really really so hot... Today I went upstairs in the early evening hours to take the photos of this chest I have completed couple weeks ago... While struggling with my camera and tripod under intense heat I thought that I was gonna faint...

Well, some of you might recognize İKEA's famous Rast chest....This one has been bought years ago for my niece's room and painted to red at that time...When it came to me after a while, color naturally changed to white.. But to tell you the truth as I mixed left over paints at that time it was a very poor job....While we were discussing to throw it out or not, I decided to give it another chance...First I distressed it  with lots of elbow grease, and the lovely red color started to apper...Later my craft teacher Ruth helped me to draw the branches.. I painted them with acrilic paint...Birds were much easier to made as I decoupaged them...  At the end I like the outcome a lot..So what do you think??

I found the bird images in this site: www.thegraphicsfairy.com

Link parties I joined...
,http://myuncommonsliceofsuburbia.com/tuesdays-treasures-140/







33 comments:

  1. Komodin, dolap falan değil, düpedüz sanat eseri olmuş bu, bayıldım, ellerinize sağlık

    ReplyDelete
  2. Kesinlikle çok güzel olmuş,üzerine budaklama mı yaptınız Ayşegül abla?Çok beğendim.Kuşlar da el boyama gibi duruyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok Rabia'cım, dolabın kendisinde varmış bu budaklar, zımparalayınca ortaya çıktı...Beğendiğine çok sevindim..Pek umudum yoktu ama ortaya çıkan şey benimde çok hoşuma gitti...

      Delete
  3. Ahşap boyama gıpta ile baktığım, şimdilik de bulaşmamaya karar verdiğim bir konu. Çünkü son derece materyal bağımlı bir hobi olduğunu biliyorum. Afyon bu bakımdan biraz kısır. Hadi oraya buraya gidince malzeme toplayayım desem, zaman ayırmak şimdilik zor. Bir de yeni öğrendiğim bir şeyde hemen level atlamak ihtiyacı duyan biriyim. İstidatlıyım da haaa, kendime laf söyletmem. E bana onca leveli atlatacak hocayı nerden arayıp bulayım değil mi? Evet çokça da tembelim uzun zamandır. Nasipse emekliliğe artık:) Neyse, bendeniz iş bilmez ama çok bilmiş biri için zevkli bir paylaşımdı. Çok hoş olmuş, ellerinize sağlık.
    Bu arada kitaplar kaç baskısı, merak ettim doğrusu. Ekrandan içeri girmek, elime alıp koklamak ihtiyacı duydum desem:) Çok severim kitap, defter, kurşun kalem, silgi yani kırtasiye kokusunu. Hele de fotoğraftaki gibi eski kitapları. Ayrı bir sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar gibi gelir bana. Adı da eski: Harp ve Sulh:)) Paylaşım için teşekkürler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şimdi gidip baktım, Harp ve Sulh 1958 basımıymış..Annemle, Babamın kütüphanesinden bana kalan hazineler...Kitap,defter, kırtasiye malzemeleri hakikaten benimde vaz geçilmezlerim, bayılıyorum onlara...Bu arada ahşap boyama konusunda haklısın hakikaten malzeme ve hoca çok önemli...Benim Datça'da en büyük şansım Ruth ile tanışmak oldu..Yıllar önce Türkiye'ye yerleşmiş bir Alman Hanım...İstanbul yıllarında, şu anda Türkiye'de bu işi en iyi biliyorum diye dolanan pek çok hanımında hocası olmuş..Datça'da da şu anda pek çok farklı şey öğrettiği kocaman bir atölyesi var...Malzemeleri tanıdıktan sonra, kendi tarzımda istediğim şeyleri yapmak çok keyifli oldu ve ne yapmayı istediğimi ve tarzımı belirledikten sonra aslında malzeme bağımlılığıda göreceli olarak azaldı..

      Delete
  4. Çok güzel olmuş, güle güle kullanın.

    ReplyDelete
  5. Sanat eseri olmus. Yazilarinizi ilgiyle Amerika'dan okuyorum. Eylul ayinda Datca'da olacagim, Ruth'un hobby dukkani ne tarafda? Mutlaka ugrayacagim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tansaş'ın karşı sırasında kocaman bir dükkan...Kaçırmanız mümkün değil :))Sevgiler

      Delete
  6. Ne kadar güzel bir çalışma olmuş. Bayıldım görüntüsüne. Güle güle kullanın.

    ReplyDelete
  7. harika olmuş, ellerinize sağlık:))

    ReplyDelete
  8. Çok da güzel olmuş. İyi ki atmamışsın. Güzel günlerde kullan ;)

    ReplyDelete
  9. It's very beautiful, I love birds too and have some on another type of Ikea chest!But they are stickers.AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  10. çok güzel olmuş, bende birazdan arkadaşa götüreceğim boyaması için dikiş kutumu.

    ReplyDelete
  11. OMG! Martha Stewart teyzemiz görse alır dergiye koyardı, o kadar şahane!
    Yetenek işte...

    ReplyDelete
  12. I think it's really beautiful. Great job!

    ReplyDelete
  13. Muuuuhteşem olmuş... görmeyeli ne güzellikler çıkmış gene elinden :)

    ReplyDelete
  14. That looks fantastic! Were the birds' legs difficult to cut out?
    Kimberly - USA

    ReplyDelete
  15. Just beautiful!

    Wonderful to have you be a part of Seasonal Sundays.

    - The Tablescaper

    ReplyDelete
  16. çok güzel bir değerlendirme olmuş, ellerinize sağlık :)

    ReplyDelete
  17. So, so beautiful! I absolutely love the golden bird who is sitting on the drawer knob! So nice!

    ReplyDelete
  18. Very nice, what a transformation! I love birds.

    ReplyDelete
  19. Bu kadar hoş ve güzel bir komodini gördükten sonra benim komodinde atılmaktan kurtlup böyle güzel boyanabilir dedim çok çok beğendim zira çok güzel olmuş
    Ellerinize sağlık

    ReplyDelete
  20. ayy harika olmuş yaahuuu
    iyiki atmamışsınızz

    ReplyDelete
  21. Çok özgün bir dolap olmuş.Ne güzel bir blog burası :)
    Beyaz renklerle huzurlu,güzel fotoğraflarla dolu.

    ReplyDelete
  22. begenmek ne demek harıka bır eser cıkmıs ortaya,çok çok güzel

    ReplyDelete
  23. I like it this blog information, thanks for sharing

    ReplyDelete
  24. Ellerinize sağlık, hakikaten harika olmuş.
    ilginizi çekerse Annie Sloan Chalk Paint ürünlerini nihayet Türkiye'ye getiriyoruz. Çok güzel stencil ve renkler sunuyoruz.
    ilginizi çekerse bizi facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Haziran 2015 te başlıyoruz. Sizinki gibi ellerden harikalar çıkıyor.
    www.facebook.com/pages/Dama-Paint-Annie-Sloan-Chalk-Paint-Mobilya-Boyası/774511695996842
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  25. sanat eseri olmuş gerçekten çok üst düzey bir çalışma

    ReplyDelete