Monday, December 9, 2013

Yıldızlar,yıldızlar....Hepsi de ev yapımı...

Yılbaşı için aklıma bir şeyler geldikçe, kutularından çıkarıp yada yapıp yapı evin orasına burasına koyuyorum..Pek çoğu evde hemen hazırlanacak şeyler..Mesela yıldızlar.. Büyük olanı için bahçeden dallar kesildi..Kırmızıların tarifini Turuncu Oda'dan sevgili Sibel vermiş..Hemen 2-3 renkli kağıtla onlarda yapıldı..İpe asılı olanlar ise, daha önce bir yazımda anlattığım bitmiş tea light kalıplarından...Mumlar peçete dekopajı ile renklendirildi. Ayılar geyikler yılın 11 ayı bekledikleri kutularından çıktılar ve hatta bu yıl ki partiye bir su kabağının bile yolu düştü..

I keep putting and making things here and there for the new year..Most of them, like the stars are very easy DIYs..I made the big one from the branches at the garden..A dear blogger friend Sibel, showed how to make the red stars here and I made the small ones from left over tea light candle holders....I even decoupaged my candles with a red napkin..This year even a gourd is coming to the party along with all our toys..




Ağaç dallarından yaptığım büyük yıldızı pek tarife gerek yok ama, lazım olan malzemeler sadece bu kadar..

How to make star from tree barnches is actually quite self explanatory but here are the materials you need..






Evdeki furyadan bizim kızlarda nasiplerini aldılar..Hestia kırmızı ponponları taktı, yılbaşı havasına girdi bile..Hera'nın ise tasmasında keçeden bir kırmızı kalbi var ama fotoğraf çektirmek istemedi..İkiside bahçelerde koştururken çok şeker oluyorlar..
Bu arada her yer gibi Datça'da çok soğuk. Bulutsuz bir gökyüzü, pırıl pırıl bir güneş ama soğuktan neredeyse burnumuzu dışarı çıkartamıyoruz..Herkese keyifli bir hafta diliyorum...

While busy with my small craft projects, I also made some goodies for the girls..Hestia is proudly showing other cats her new red pompoms...Hera has a red heart made of felt on her collar but definitely refused a photo shoot..
Enjoy your week..


Sibel'in kırmızı kalpleri için / For red hearts :  buraya/here

Tealight yıldızlar için / For tealight stars :  buraya/here

Peçete dekopajı nasıl yapılır? / How to make napkin decoupage : burada/here

11 comments:

  1. I love your star!I am going to make it!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  2. Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık. Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Yıldızlar hem pratik hem de çok şık görünüyorlar. ellerinize sağlık. bu dönemi bende çok seviyorum. soğuğu hissetmemi engelleyen nadir his bu heyecan olsa gerek. eskiye veda edip yeni kucak açmanın hissi.
    keyifli günler dilerim.

    ReplyDelete
  4. ay ben kırmızı yapmamıştım..ne güzel olmuş Ayşegül...bayıldım!! bide o ağaçlardan yaptığına:) ellerine sağlık,nefis görünüyolar burdan:)

    ReplyDelete
  5. kedi ponpona bayıldı sanırım,ben çok beğendim,bayıldım
    çok sevgiler

    ReplyDelete
  6. Your decorations are so beautiful, my friend! Love the natural materials! And of course, Hestia is SOOOO pretty with her bright red pompon! :)
    I also see some evil eye beads on her collar... cute! :)
    You all have a lovely new week! :)

    ReplyDelete
  7. İşte benim komşum budur!
    Ellerine sağlık ,yine harikalar yaratmışsın!
    Hestia 'dan gören Tagaddi de kırmızı ponpon istedi ,kalkıp yapayım bari :)

    Bu arada İzmir'de bu sabah yağmur başladı da soğuk bir parça kırıldı,dağlara bakıyorum kar yok :(

    ReplyDelete
  8. yılın en sevdiğim zamanları bu aralar. yıldızlar şahane, hestiaya da ponpon pek yakışmış;)

    ReplyDelete
  9. Sevgili Ayşegül ,çok hoş görseller bunlar insanı heyecanlandırıyor .

    ReplyDelete
  10. hey! selam Ayşegül hanım :) adınızı öğrendim okurken diğer yorumlardan :)))) hani sizle face sayfanızdan konuşmuştuk "beyaz bavul"um ben :) bu da diğer bloğum sadece ondan yazabiliyorum...ne güzel olmuş yine her zamanki gibi,ellerinize sağlık..çok hoş görünüyor herşey...bana da beklerim bu aradaaa ;) çok sevgiler!

    ReplyDelete