Saturday, November 23, 2013

Kesip kesip yıldız yapalım...



Yabancı blogları takip ediyorsanız, şu sıralar neredeyse hepsinin Noel hazırlığından yıkıldığının farkındasınızdır..Her ne kadar bu bizim bayramımız değil falan dense de, hepimiz yılbaşı için evimize ufak tefek bir şeyler yapmayı seviyoruz, şıkır şıkır süslenmiş dükkanlara, sokaklara bayılıyoruz..

Biz yılbaşı gecesini Sevgili ile mutlaka evde geçiririz..Güzel ve özel bir sofra hazırlar ( geçen yıl ki soframa buradan bakabilirsiniz) yeni yılla ilgili hayaller kurarız..Aralık ayının başından beride özellikle yılbaşı için demeyeceğim ama bizim evin kış halini daha keyifli kılmak için oraya buraya süslemeler yapmaya başlarım..

İşte bugün size çok kolay bir yıldız yapımı..Nasrettin Hoca'nın eski ayları kırpıp kırpıp yıldız yapması misali bende kullanılmış tealight mum kalıplarını kesip kesip yıldız yapıyorum..Özellikle bahçedeki ya da balkondaki ağaçlarda çok rahat kullanabilirsiniz..


Nowadays almost all foreign blogs I follow are full of Christmas decorations..Although we dont celebrate Christmas, I enjoy the decorations a lot..Most Turks like to do some kind of decoration for the celebration of the coming New Year..Hubby and I like to celebrate the new year at home with a special dinner. ( You could check my last year's table from here..)

Although not specifically for new year celebrations, I like to put some deceorations in our house to create a much cozy and joyful surroundings for the winter months we mostly spend inside..Here are some stars I made from finished tealight candle holders..They are especially very convenient to use outside..



İhtiyacınız olanlar ise makas, kurdele ve boş tealight kalıpları.. 

All you need is a scissor, ribbons and some  empty tealight candleholders..


13 comments:

  1. What a great idea!!! I had always been thinking about a nice way to recycle those empty tealight holders... Thank you for sharing! :)
    And enjoy your beautiful, cozy home! Hope the storms and rains haven't hit you as bad as in Rhodes...

    ReplyDelete
  2. Bir yıldız sever-delisi olarak bu konuya bodoslama dalmam gerekli:)
    Çok iyi fikir bu.
    Ayşegülcüm, ellerine sağlık, makasına, tealightına, kurdelene hastayım:)))
    İyi haftasonları

    ReplyDelete
  3. ne güzel fikir!! hay aklınla bin yaşa Ayşegül:)

    ReplyDelete
  4. Supersinnnnnnn ne harika bir fikir teşekkürler :) bıraktığın yorumda beni ayrıca mutlu etti geçmiş Bayram kutlaması gibi olsada yeniden teşekkürler :)

    ReplyDelete
  5. hemen elime makası ve bir tealightı aldım,durur muyum bu bayıldığım fikri uygulamaya:)
    çok sevgiler

    ReplyDelete
  6. Çok şirinler fikrinize sağlık ;)

    ReplyDelete
  7. Ben de yılbaşını evde karşılamayı sevenlerdenim. Kimin bayramı olursa olsun benim için anlamlı ve güzel bir gecedir yılbaşı gecesi. Yılbaşı konseptine uygun süslemelere de bayılırım. Yıldızlar çok cici. Ellerimdeki rahatsızlıktan dolayı makas kullanma becerim sınırlı. Keşke yapabilseydim:(

    ReplyDelete
  8. aaa ne hoş fikir yaaa.
    bakıyim.
    :)

    ReplyDelete
  9. harika, nasıl da yaratıcı, ellerinize sağlık:)

    ReplyDelete
  10. Biz de yılbaşı gecesini yıllardır evde geçiririz ama bu sene uzun zaman sonra ilk kez İzmir'de ailemle geçireceğim..
    Evet belki Noel bizim bayramımız değil ama Yılbaşı için neden hazırlanmasın bu güzel şeyler? Gelecek olan yılı güzel karşılamak, iyi düşünmek bence iyilikleri de beraberinde getirir..
    Ben her Yılbaşı öncesi mutlaka yeni yıl ya da kışla ilgili birşeyler mutlaka alırım..bu bir melek te olabilir, bir geyik biblosu da, kırmızı bir masa örtüsü de..herşey olabilir, beğenmem yeterli..
    Tealight kabından yıldız fikri ise harika, çok beğendim, ellerine sağlık Ayşegül

    ReplyDelete