Wednesday, January 1, 2014

Sahildeki Ev'de Yılbaşı..

2013'ün son günü Sahildeki Ev'de masa için çiçek toplanması ile başladı..Bu yıl aksesuarlar kırmızı ağırlıklı olduğu için bahçeler arandı tarandı, bir kaç tane kırmızı gül bulundu..

The last day of 2013 started with picking roses from the garden. As red was the main color of our table, we tried very hard to find couple red roses..


Yılbaşı kutlamalarına biz öğleden sonra saat 3 gibi başladık. Annem bu akşamı briç arkadaşları ile kutlayacağı için bize önceden uğradı..Bir gün önce peçete dekopajı ile yaptığım günün anlam ve önemine uygun tepsi hemen kullanıma açıldı..

We started to celebrate late in the afternoon. As my mother was going to spend the night with her bridge friends, she stopped us earlier. I used my new tray to serve champagne.. Tray is decoupaged with a napkin..



Sonra yavaş yavaş hem masayı hazırladık, hemde mutfakta hafiften yemekleri yapmaya..Bu yıl masa örtüsü yerine, masaya çuval kumaşı serdim.. Oldukça hoş oldu gibi geldi bana..

Then we slowly started to set the table and prepare the dishes..




Akşam saatlerine doğru, çocukların yılbaşı kıyafetlerini giydirip, ailecek resim çekmeye çalıştık..Günün her halde en çok yorulduğum bölümü burası oldu..Hera'yı yakala, Hestia'yı yakala, tripod üzerindeki fotoğraf makinesinin zamanlayıcısına bas, koş yerine otur, poz ver, olmadı aynı şeyleri bir daha, bir daha tekrarla.. Sonuçta 6-7 resimden sadece bir tanesinde fazlaca kıpırdamadan durabilmiş bizim aile..

In early evening hours, girls put their new accesories and we tried to have a photo as a family.. It was probably the toughest time of the day for me.. Catch the dog, catch the cat, start the timer of the camera, run and sit and pose...As it did not come out good repeat the whole procedure again.. At the end we finally have a photo where all the members of our family succeeded in sitting still..




Akşam yemeğini çok erken yiyen bir aile olduğumuz için, rutinimizi bu akşamda değiştirmedik ve ne kadar uzatsakta akşam 7:30 gibi biz yemeğimizi bitirmiş ve sağa sola biz burada yeni yıla girdik bile diye telefonlar etmeye başlamıştık..O saatte büyük şehirde yaşayan arkadaşlarımız daha trafikte gidecekleri yerlere ulaşmaya çalışıyorlardı..

As we eat our dinners in early hours of the night, we did not change our routine so around 7:30 we, finished our new year dinner.. After calling our friends and family and visiting couple neighbours here, we finished the night at the beach with our last drinks..While enjoying the lights of Datca, in the dark beach, we dreamed about 2014..



Gecenin ilerleyen saatlerinde burada kalan bir kaç komşumuzu kapıdan ziyaret edip, topladığımız çiçekleri verdikten sonra, son içkilerimizi alıp, kapkaranlık sahilde uzaktan Datça'nın ışıklarını seyrederek, ve 2014'e dair hayaller kurarak geçirdik..

Hepimize önce sağlık, sonrada diğer istediğimiz tüm şeyleri getirsin yeni yıl...

Wish you a healthy and happy new year..


26 comments:

  1. Fotograflariniz insanin icini isitiyor.. Nice boyle zevk dolu masalar hazirlyacaginiz saglik ve huzur dolu yillar dilegimle..

    ReplyDelete
  2. Çok hoş ,hoş gelmiş 2014 .Nice hoşluklar dilerim.Selam ve sevgiler size ve Datça'ya...

    ReplyDelete
  3. Yeni yılın ilk gününde ziyaret edilecek en sıcak ev sizinkiydi zaten. Yanılmadığımı gördüm bir daha...
    Aile fotoğrafı çekme çalışmalarınız gözümün önünde canlandırınca çok güldüm hatta yazının o kısmını eşime de okudum :)
    Bizim evde de durum pek farklı değildi Nişantaşı kalabalığından zar zor kaçabilen çocuklarla skypeleşerek ,havai fişek gösterilerini terastan izleyerek (hayvanlara ürküntü verdiği için hiç sevmiyoruz bu aktiviteyi ) özel günler için sakladığımız şarabımızı yudumlayarak girdik yeni yıla...

    Seviyorum ben sizin aileyi :) Yeni yılınız kutlu olsun tekrar ...

    ReplyDelete
  4. Siz ne kadar hoş bir ailesiniz böyle? :).Umarım nazar değdirmem çünkü okuduktan sonra ''Ay çok güzel yaaa'' gibi bir tepki verdim.Umarım sizin yaşınıza geldiğimde ben de kariyerimi tamamlamış böyle hoş bir evde böyle hoş kişilerle bir hayat paylaşırım.Mutlu yıllar :))

    ReplyDelete
  5. resmen sımsıccık oldu içim..zaten nezaman bloğunu açsam aynı his doğuyor içimde...yeni yılın yine aynı sıcaklığı getirmesi dileğiyle mrlgrck74.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Ben de bu postu merak ediyordum. Tam tahmin ettiğim gibi her şey harika! Minik patililer çok tatlılar. Güzellikler hiç eksik olmasın yaşamınızdan:))

    ReplyDelete
  7. her şey çok güzel görünüyor... hepinize mutlu yıllarrrr... Yalova'dan sevgiler...

    ReplyDelete
  8. Yine doğal malzemelerle güzel bir sunum, ellerinize sağlık... Mutlu yıllar, sevgiler :)

    ReplyDelete
  9. Bizde yemekte erkenciyiz. 19:30 yedik, kalktık sofradan.
    Masanız süper, hepiniz çok tatlısınız.
    Güzel bir yıl dilerim Ayşegülcüm.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  10. Nice güzel, huzurlu, sağlıklı yıllar dilerim :) Sevgiler

    ReplyDelete
  11. senin sayfana bayılıyorum,daha önce de yazmıştım belki hatırlarsın,ileride sizin gibi olmak istiyoruz diye:)
    eşimle birlikte baktık,sofranın güzelliğine,çocukların şahaneliğine
    çok güzel bi yıl yaşayın ,bolluk içinde tüm ailecek
    çok swevgiler

    ReplyDelete
  12. Renklerin uyumu harika. Gözüm ruhum Bayram etti. Mutluluğunuz,huzurunuz her daim olsun. Sevgiler...

    ReplyDelete
  13. Ayşegül mutlu yıllar!
    Çuval çok iyi fikir, pötikare hakkındaki fikrim malum zaten, bayılıyorum, çuvalla da nefis durmuş..
    Bol el işi öğreneceğimiz, yeteneklerimizi geliştireceğimiz bir yıl diliyorum;)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  14. Happy New Year!!!!!!!!! What a beautiful photo reportage of your last day of the year, and of course I LOVE the family photo!!! (Our pets ARE family members, as we dog and cat moms all know more than well!! ;)) The girls are so pretty in their festive outfits!
    Hugs!

    ReplyDelete
  15. iyi seneler, harika bir sofra, çuval kumaşı çok iyi bir fikir, sıcacık bir hava katmış. Hera'nın fotoğrafına da ayrıca bayıldım, sevgiler...

    ReplyDelete
  16. Renklerinize, konseptlerinize, yarattığınız o güzel dünyaya ve onları başarıyla fotoğraflamanıza; özellikle de " basit " e vurgun biri olarak şaşaadan uzak betimlemelerinize öylesine hayranım ki...Ellerinize sağlık, yine çok güzel her şey Ayşegül hanım...Güzelliklerinize güzellikler katacağınız, müjdelerle dolu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl olsun...İstanbul dan sevgiler...Beyaz Bavul :)

    ReplyDelete
  17. Çok güzel! Size ve güzel ailenize mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yıl dilerim...

    ReplyDelete
  18. hem Datça , hem blog komşum olarak, Datça ve bloglarımız kadar keyifli bir yıl dilerim.. çuval fikri muhteşem, bu masayı sayfamda da paylaştım...

    ReplyDelete
  19. İyi seneler hepimize:) Şu son fotoğrafı az önce işyerindeki bilgisayarımın masaüstü fotoğrafı olarak ayarladım. Öyle güzel ve huzurlu geldi ki..

    ReplyDelete
  20. Ne şık bir masa, ne içten fotoğraflar...
    Yeni yılda her şey gönlünce olsun.

    ReplyDelete
  21. Huzur ve sağlık dolu bir yıl dilerim.Gelen her yeni yıl geçen yılınızı aratmasın Ayşegül Hanım.Masaniz, dekupaj tepsiniz güller...Her ayrıntı yine birbirinden güzeller. .

    ReplyDelete
  22. uzun zamandır takipçinizim paylaşımlarınız ve yaşam tarzın çok hoşuma gidiyor umarım her zaman mutlu ve dilediğiniz gibi bir yaşama devam edersiniz.. Geçte olsa mutlu yıllar dilerim :)

    ReplyDelete
  23. her şey ne kadar güzel görünüyor sizi izlemek büyük keyif istanbul kalabalığından sıkılan biri olarak hayatınıza imreniyorum ve maşallah diyorum mutluluk ve huzurunuz daim olsun.
    mutlu seneler :)

    ReplyDelete
  24. her şey ne kadar güzel görünüyor sizi izlemek büyük keyif istanbul kalabalığından sıkılan biri olarak hayatınıza imreniyorum ve maşallah diyorum mutluluk ve huzurunuz daim olsun.
    mutlu seneler :)

    ReplyDelete
  25. Happy New Year!

    I love all the photos but the family photo is awesome!

    ReplyDelete
  26. çuval giyse yakışır derler ya o hesap olmuş :))) zevkinize sağlık...

    Ünver

    ReplyDelete