Tuesday, May 20, 2014

Bir yerlerden başlamalı...

Aslında canım hiç bir şey yapmak istemiyor.. Ne fotoğraf çekmek istiyorum, ne yazı yazmak.. Son bir kaç gündür evde yapılması zorunlu işleri yaptıktan sonra oturuyorum bol bol film yada televizyon seyrediyorum ki bir kaç saatliğine de olsa kızgınlığım ve duygularım uyuşsun... Hepiniz gibi bende keyifsizim hem de çok keyifsiz ama bir yerlerden de başlamalı.. Evimin bir köşesini düzenlemek, keyifli anlar yaratmak, sonra hoşuma gitmişse oranın veya o anın fotoğrafını çekip bloğumda paylaşmak benim yaratıcılığımı, hayattan aldığım keyfi körükleyen en önemli şeylerden biri..

Onun için bir yerlerden başlamalı yeniden...

Havalar hala çok serin gitse de, doğa her geçen gün yeni yeni renkler sunmaya devam ediyor. Dün Hayıtbük'e giderken yolun bir kısmında baktım bu pembe çiçekler uzun uzun yolun iki tarafında salınıyorlar..Çıkıp biraz aralarında dolaşmak, bir kaç dal toplamak çok iyi geldi..


Last week's mining accident in Turkey created a huge social trauma. Worst mining accident of the country coupled with political deficiency led to dark desperation on almost everybody.. I wasnt really doing much for the last couple days except watching lots of TV and film..It was an effective way to numb my anger and feelings.. But I have to start doing things that I like and things that fuel my creativity like taking photos..

So while we were driving to a nearby bay yesterday, I found these flowers on the roadside.. Walking among them and picking a bunch gave me so much needed positive energy..And today I photographed them..











10 comments:

  1. Güzel zevkinizden mahrum etmeyin takipçilerinizi... Çok güzel çiçekler, yanılmıyorsam hatmi çiçekleri:)

    ReplyDelete
  2. Ayşegül, üzgünüz, öfkeliyiz ama ne yapsak ne etsek de devam eden bir akışın içindeyiz. Kötülükler ve güzellikler dünyanın başlangıcından beri bir arada..Güzel postlarınızdan mahrum bırakmayın. Bu arada hatmi miymiş bunlar? Ben de yol kenarından koca bir buket toplamıştım geçen hafta, ismini bilmeden. Hem de benim evin aşağısında. Ne güzel dedim İstanbul'da kır çiçekleri boylu boyunca. Ertesi gün balkonumdan bir baktım yerlerinde yeller esiyor. Tren yolu çalışmaları yüzünden hepsini biçmişler.

    ReplyDelete
  3. The accident was horendous! I am so sorry for all those poor people!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  4. hayat bir şekilde devam ediyor malesef yapacak birsey yok keşke olsa

    ReplyDelete
  5. evet ben de face de biraz içimi döktüm yakında face de kapatırlarsa şaşırmam 1 haftadır üzgünüm kızgınım öfkeliyim emeği sömürüp gökdelenderinde keyif yapanlara kızgınım hem de çok kızgınım memleketimin güzel ve iyi yürekli insanlarını sömürmelerinden yoruldum kötü bir şey demiyoruz ki sadece her insan emeğinin karşılığını alsın insan gibi yaşasın neyse çok fazla doluyum sizi de meşgul etmeyeyim bloğunuzu çok beğenerek takip ediyorum beni biraz olsun kızgınlığımdan uzaklaştırıyor güzel fotoğraflarınız teşekkürler

    ReplyDelete
  6. bencede ulkem acıları ıcımıze gömüp bıryerledern başlamalı ..

    ReplyDelete
  7. Ilk resim cok güzel olmuş. Priz görünmese daha iyiymiş.

    ReplyDelete
  8. Fotoğraflara içim gitti...

    ReplyDelete
  9. Ayşegül ben de toparlayamadım kendimi..internete bile çok sık girmiyorum bu ara, içimden gelmiyor..
    Evde yapılacak iş çok ama içimden gelmiyor..sadece bu ara çok film izleyip, örgü ördüm..benim de terapim bu..
    Ama evet hayat devam ediyor, hep böyle depresif, hep mutsuz olamayız, bizi mutlu edecek şeyler bulmak gerekiyor..
    Sevgiler

    ReplyDelete