Sunday, May 25, 2014

Hediye Fotoğraflar

Bazı insanlar ne kadar güzel hediye verir değil mi? Aramızda çok yaş farkı olmasına, yılda bir kaç ay anca görüşebilmemize rağmen komşum Brigitte 'de onlardan biridir.. Bana her verdiği hediyede beni ne kadar iyi tanıdığına şaşar kalırım.. Kimi zaman bizim Hera'nın çerçevelenmiş bir fotoğrafı, kimi zaman özel karışım bir çay, bazen ufacık bir dantel parçası ile beni mest eder. Üstelik öyle belli bir günü ve zamanı da yoktur hediyelerinin. Hiç biride maddi değeri ile ezmez insanı.. Sadece çok çok mutlu eder..

Bir kaç yıldır bende hediye verirken Brigitte gibi davranmaya gayret ediyorum. Mümkünse özellikle tüketilebilir şeyler, el işi ya da kendi yaptığım ufak objeler ve bol bol çiçek vermeyi en çok sevdiğim hediyeler.. Hepsine de kendimden ufak ufak dokunuşlar koymaya çalışıyorum.. Kuruttuğum çiçekleri şık kurdeleler ile bağlıyor, canlı çiçekleri kendi boyadığım kavanozlarda sunuyorum.. 

   


Bu fotoğraflarıda Brigitte için çektim. Her yaz sonu Almanya'ya dönerken çok sevdiği bir kaç çiçeğini bakmam için bana bırakır. Bu mum çiçeği de onlardan biri. Çok zor çiçek açar dediler ama baktım geçen gün ilk çiçeğini açtı.. O gelene kadar belki solar diye bol bol fotoğrafını çektim.. Şimdide bu fotoğrafları kullanarak ufak bir çerçevenin kenarına dekopaj yapmak ve içinde çiçeğinin fotoğrafı ile ona hediye etmek istiyorum..

Hadi bakalım biraz siz anlatın, neler hediye etmeyi, ya da almayı seviyorsunuz. Bazen bana o kadar güzel fikirler veriyorsunuz ki, bayılıyorum...


Some people really know how to give great gifts.. My neighbour Brigitte is one of them. Although we have big age difference and see each other only couple months in a year, she always amazes me with the gifts she gives. Sometimes its a framed photo of my dog, sometimes a special blend of tea, or a piece of  lace.. Everytime I feel how deep she knows me..

She is a great inspiration for me on how to make gifts.. Most of the time I am trying to give consumable products..cookies, jams or a bottle of home made liqour.. Hand made items or small objects I create, dry flowers or  flowers are my all time favorites and I am always trying to add a personal touch on them..


I took these photos for Brigitte. Ever year at the end of the summer when she was leaving for Germany, she leaves some of her favorite plants to my care for winter months..This is one of her favorite and they say that its very rare that it gives flowers.. When I found out her very first flower the other day, I took plenty of photos.. Now I am planning to decoupage some parts of these photos on a small frame to give as a gift to Brigitte..

Tell me your favorite type of gifts.. I love receiving ideas from you..





18 comments:

  1. ben küçükken annemin vardı bu çiçekten,çok severdim
    sonra kurudu :( buruk bir nostalji oldu,teşekkür ederim
    sevgiler

    ReplyDelete
  2. ben küçükken annemin vardı bu çiçekten,çok severdim
    sonra kurudu :( buruk bir nostalji oldu,teşekkür ederim
    sevgiler

    ReplyDelete
  3. Bu çiçeği geçenlerde ilk defa okul müdürümüzün odasında gördüm ve gerçek olup olmadığını anlamam biraz zaman aldı. Yapraklarına dokununca elime bir sıvı ve harika bir koku geldi.şimdi burada görünce ve adının mum çiçeği olduğu öğrenince nedense çok heyecanlandım :) fotoğraflar çok güzel. .

    ReplyDelete
  4. şu fotoğrafları görünce bittiğim andır dedim. Her daim okuyorum blogunuzu sessiz sedasızdım ancak bu çiçeğin fotoğraflarını görünce daha fazla sessiz kalamadım. En sevdiğim çiçektir kendisi, çocukluğumdan kalma hatırası ,etkisi vardır, maşallah ne kadar da güzel açmış aah ah ben bulamadım ki böyle bakayım da açsın güzel güzel :( Fotoğraflar da bir başka harika ellerinize deklanşörünüze sağlık.

    ReplyDelete
  5. ne güzel bir düşünce Ayşegül, eminim çok mutlu olacak

    ReplyDelete
  6. arkadaşına hazırladığın hediye fikri çok güzel ben de gidilip sırf parayla sevginin değeri ölçülebilecekmişçesine alınan hediyeleri sevmiyorum ama beni düşünerek ahşap bir parçayı boyayıp emek veren bir arkadaşım, boncuklardan yapılan bir kolyeyi yıllarca sakladığımı kullandığımı bilmeni isterim.

    ReplyDelete
  7. bu arada unutuyordum bu mum çiçeğinden rahmetli anneannemde daha sonra annem de var annem benim için de yetiştiriyor çok güzel bir iğne oyası gibi değil mi hele kokusunun tarifi yok

    ReplyDelete
  8. çok severim bu tarz hediyeleri, almayı da, vermeyi de. hediye deyince kendimden birşeyler katıp verdiklerim geliyor. ben mutlu oluyorum, verdiklerimi mutlu görünce, değmeyin keyfime:)) sizin hediyeninizde çok zarif olacak, Brigitte mutlu olacak. ne mutlu...
    birde şöyle birşey var küçük şeylerle mutlu olabilmek. bazı insanlar için bu tarz hediyeler hiçbirşey ifade etmez. umarım böyle bir rahatsızlığımız olmaz ve küçücük ama bizler için kıymeti, küçücük şeylerle mutlu olabilelim.
    kucak dolusu sevgiler sahildeki ev ahalisine:))

    ReplyDelete
  9. Hediye anlayışınız çok güzel. Sadece maddiyata dayalı olmayan, kişiye duyulan sevgiyi yansıtan hediyeler. Bende en çok canlı çiçek hediye edilmesinden hoşlanırım. Ya da kişinin kendi el emeğiyle yapılmış şeylerden çok hoşlanırım.

    ReplyDelete
  10. Ayşegül ben de emek verilerek hazırlanmış hediyeleri çok severim..birinin benim için vakit ayırması çok güzel, çok ince bir davranış..
    Arkadaşlarım hazırladığım hediyeleri çok sever, çünkü mutlaka o kişiye uygun hediye seçer ya da hazırlarım.
    Mesela blogta da bahsettiğim şu Kıbrıslı dostum..hiç yemek yapmayı bilmez -soğuk suya makarna atacak kadar berbattır:)))- denediğim, başarılı olan tüm tarifleri güzel ciltli bir deftere el yazım ile yazıp ona hediye etmiştim, defteri yıllarca kullandı, şimdi yenisini istiyor:))
    Tığ işi bilmediğim için bazen anneme bardak altlıkları, kırlentler falan ördürür, hediye ederim..örgü olanları ise kendim hazırlıyorum..
    Son zamanlarda boyadığım ahşaplardan da çok fazla hediye eder oldum.
    Bir dostuma da kutu hazırladım..içine beraber gittiğimiz maçın bileti, okul yıllarından kalan fotoğraflarımız, mektuplarımız,vs..çoğalttım..inanılmaz duygulanmıştı..
    Öyle şeyler işte:)

    ReplyDelete
  11. Özel hediyeler...içten hediyeler en güzeli..
    mesela,
    * eşime 30 yaşına girdiğinde 30 hediye almıştım...1 yaşa emzik 2 yaşa oyuncak araba. 3 4 5..16 yaşa erotik dergi.... 20 yaşa spor şapka.. gibi yaşına dönemine göre hediyeler..ve hepsinin üzerine o yaş için notlar.... çok şaşırmıştı...
    * ellerimle kartpostallar hazırlamak..
    * minnacık birşey bile alsam özenle süslemek ..kurdela.. süslü etiketler kullanmak
    *oğlumun kreşindeki tüm öğretmenlere ve çalışanlara öğretmenler gününde tombala torbası gibi numaralar hazırlayıp o sayı kadar hediyeler alıp ( çok büyük pahalı şeyler değildi bütçem o kadarını kaldırmazdı ama bence hepsi şirin şeylerdi:) ) gönderdim..kura çekip hepsi şansına hediyelerini almış çok mutlu olmuşlarıd.. çoğunu yanımıyordum bile bunu yaptığımda....
    hediye almak ve vermek bir edep bir samimiyet..
    siz şanslısınız ve sizin sevdikleriniz de çok şanslı :)

    ReplyDelete
  12. Ben de kendi el işlerimi hediye ederim, kitap,şal,boyunluk gibi.

    ReplyDelete
  13. Hediyeniz çok güzel..eminim arkadaşınız çok beğenecektir. Mum çiçeği benimde çocukluğumun çiçeğidir..Bende bu yıl aldım evime.İlk başta olacak gibi değildi ama sonradan yapraklandı..Nasıl mutlu oldum..Belki bir gün benimki de bu kadar güzel açar..

    ReplyDelete
  14. o kadar güzel ifade etmişsin ki ancak +1 aynen ben de diyebilirim... hediye vermeyi hediye almaktan çok seven birisi olarak "aman şuna da şunu alayım bitsin gitsin demem", kıvranır dururum nokta atışı için, hediyenin maddi değerinden çok karşımdakini ne kadar mutlu edeceği önceliktir benim için.
    Bence böyle bir arkadaşın olduğu için çok şanslısın, ne kadar samimi ne güzel hediyeler vermiş sana, senin fikrin de çok güzel, bu arada çiçk harika, yapma çiçek zannettim ilk bakışta :)

    ReplyDelete
  15. Merabalar, Çok büyük bir incelik düşüncenizle arkadaşınıza tarifsiz mutluluk kaynağı olmuşsunuzdur eminim. Siz anlatın kısmına gelince çok sevdiğim, dostum, karşı komşum evlilik yıldönümlerinde gittikleri yemek dönüşü kapısına kağıttan süslü gelinlik asmak , yine bebeğine kırkuçurma hediyesi olarak isim ve doğum tarihi işlemeli lavanta keselerini vermek, bir dosta sunumu içten duygularla zenginleştirerek vermenin en güzel yollarından misaller olsa gerek... hediye vermenin almaktan ziyade çok büyük incelik ve erdem olduğunu hisseden, yaşayan ve bunu yaşatan insanların varlığıyla zenginleşen bir dünyamızın olması dileğiyle...

    ReplyDelete
  16. Fotoğrafların güzelliği insanı o kadar etkiliyor ki, ağzımın laf yapabildiğini düşündüğüm -ben- donup kalıyorum. Sizin ki hediye değil başka bir şey. Çok güzel Ayşegül Hanım!

    ReplyDelete
  17. En önemli olanı da gönülden, senin dediğin gibi maddiyatıyla insanı ezmeyen bir anlamı olan hediyeler verebilmek senin hediye fikrinde gerçekten çok güzelmiş hediye konusunda ise en son bir arkadaşımın çocuğuna baş harfinden oluşan kurabiyeler hazırlamıştım .

    ReplyDelete
  18. Merhaba,
    Sanırım yazlık bir yer için uygun olabilecek hediyelerden biri, geldiğinde Brigitte'i karşılayacak bir kapı süsü olabilir. Tasarım konusundaki hayal gücünüze saygısızlık etmeyip, malzeme ve form konusunda öneride bulunmamak en doğrusu sanırım :) Sevgiler...

    ReplyDelete