Friday, December 5, 2014

Tanıştırayım: Bekri Balık ve Geyik Niyazi...



Bu haftam biraz inişlerle, çıkışlarla geçiyor.. Daha anlık paylaşımlar yaptığım için instagram'da ve facebook ta yazdım ama buraya anca sıra geldi.. Salı günü ufak bir operasyon geçirdim, Çarşamba günü ise 50. yaşımı evde dinlenerek  kutladım.. Gerçi gece yarısına doğru yağmurluklarımızı giydik, fırtınaya aldırmadan deniz kenarına indik ve son kadeh içkilerimizi bitirdikten sonra, ikinci 50 de şans ve sağlık getirmesi için denize attık ama o da dinlenmenin bir parçası sayılabilir her halde değil mi?  

Beni sorarsanız şu anda gayet iyiyim.. İnşallah haftaya sonuçlarımda iyi gelecek ve çok daha iyi olacağım..


Bu arada bu hafta iki güzel hayvan daha sahildeki evde yerlerini buldular.. Ben onlara Bekri Balık ve Geyik Niyaz, adlarını taktım.. 

Bekri Balık çok daha profesyonel ellerden çıkma.. Sayın Murat Bildirici bu balıklardan renk renk desen desen üretiyor ve onlara inanılmaz hoş karakterler katıyor.. İşte bu balıklardan Bekri Balık da bundan sonra Datça'da yaşamaya başlayacak... Kendisine Sahildeki Ev ahalisi olarak çok çok teşekkür ederiz.. Bu arada İstanbul'da yaşayanlar, Murat Bey'in atölye çalışmaları da var, bilginize...  


Geyik Niyazi ise ortak bir çalışma sonucu çıktı.. Ben kestim, biçtim sonra baktım ki ortaya bulmaca gibi bir şey çıktı birleştiremiyorum, bu işlerin uzmanı Sevgili'ye gittim.. O hepsini bir araya toparladı ve yine bir takım cin fikirlerle duvara astı.. Doğrusunu istiyorsanız bu yılbaşı için bir geyik kafası arıyordum. Tabi ki gerçeğini değil :)) Ahşaptan yapılmış bir iki tane buldum feci pahalıydı.. Tchibo yurt dışında benim yaptığımın çok daha derli toplusunu satışa sundu ama nedense Türkiye'ye getirmedi, tabii bir kere aklıma koydum ya, baktım olacak gibi değil oturdum kendim yaptım..

Internette biraz aratınca şablonları buldum.. Benim doğru dürüst maket bıçağım falan olmadığı için kartonları kesmek biraz zor oldu ama yine de bence ortaya çok hoş bir şey çıktı.. Sizde bir geyik kafası isterseniz şablonlara burada ulaşabilirsiniz..



We have two new animal figures at home.. First one is a beautifully carved and painted fish from Mr. Murat Bildirici.. He is a very talented artist and we feel very lucky to give a home to his lovely fish.. Thank you very much for this very nice gift sir...

Second one is a paper deer head made by me.. As I dont have the appropriate paper cutting tools it took me a while to finish it, but I think it turned out quite well.. I found the free templates from here..


Şu sıralar bol bol kırmızılansak da, daha tam şöyle yılbaşı havasına giremedim.. Ama geyiğim, balığım ve biz, yani Sahildeki Ev'in iki ayaklıları ve dört ayaklıları biraz daha süslenmeye hazırız...

Şimdiden hepinize harika bir haftasonu diliyorum..





16 comments:

  1. Datça evi hayallerim senin güzel balkonunu gördükçe dahada depreşiyor:) her ikiside çok yakışmış ,Murat beyinde sizinde ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  2. Geçmiş olsun diyor şifa diliyorum.

    ReplyDelete
  3. Geçmiş olsun.. Acil şifalar dileri.
    Yeni yaşınız size öncelikle 'her daim' sağlık, mutluluk ve bol şans getirsin..
    'Geyik Niyazi' duvara damgasını vurmuş:) çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
    Güzel bir hafta sonu dilerim..

    ReplyDelete
  4. Çok beğendim ben bu geyik Niyazi'yi. IG de gördüm önce paylaşımınızı sonra buraya ışınlandım... Fikir güzel, uygulanmış hali daha bir güzel. Öğrencilik zamanlarımda mimarlık fakültesinin vazgeçilmez maket malzemesi oluklu mukavva! Hem ekonomik hem hafif hem pratik ;)

    ReplyDelete
  5. uzun zamandır hayranınım,bunu kerelerce dile getirdim hatırlarsın belki,
    yaptığın şeyleri ve tarzını çok beğeniyorum.ben de benim sevgiliyi sıkıştırıyorum,nereye kadar istanbul kaçalım diye.:)
    çok çok geçmiş olsun,iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum,çok güzel elli yaş olsun,umarım
    çok sevgiler

    ReplyDelete
  6. Bende yapmıştım şu geyikten :) Biraz kullandım, ancak istediğim randımanı alamayınca kullanım dışı oldu.
    Geyik başları, acayip uçuk bende takmıştım bir ara, sonra iş başa düşmüştü malum. :)
    Ama seninki çok daha güzel ve profesyonel görünüyor. Benim aklımda şimdi, bu şablonlardan yararlanarak ahşaptan yapmak var.
    Daha dayanıklı olabilir zannımca. Bu arada çok geçmiş olsun, doğum gününü de en içten dileklerimle kutluyorum.
    Sevgiler sana. :)

    ReplyDelete
  7. harika olmuş:) geçmiş olsun bu arada, umarım önemli bir şey değildir

    ReplyDelete
  8. bekri mustafa hikayesini babacığım çok anlatırdı rahmetli, bekri balık'ta adına yakışır süper olmuş. Geyik kafasını mudo getirmiş ama dediğin gibi çok pahalı, seninki hepsine 10 basar olmuş.
    sağlıkla, güzel günleriniz olsun, nice yaşlara tekrar.

    ReplyDelete
  9. en çok sabrına hayran kaldım sevgili Ayşegül; o geyiği ben başlasam 2. dk da bırakırdım elimden sanırım...Her şey çok güzel olmuş keyifli görünüyor ellerine ve zevkine sağlık. Ünver

    ReplyDelete
  10. Çok geçmiş olsun. yeni yıl size ve hepimize önce sağlık sonra mutluluk getirsin inşallah...
    Balık duvar süsüne bayıldım.
    Sevgilerimle
    Ebru

    ReplyDelete
  11. Lütfen yukarıdakı postu yayınlamayın....mail adresim var. NECLA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bir önceli yorumunuzu sildim ama mail afresinizde silindi.. Bana atastaban@yahoo.com dan ulaşabilirsiniz.. Sevgiler..

      Delete
  12. Ben geçmiş olsun diyene kadar oh geçmiş gitmiş bile, en güzel yeni yıl hediyesini almışsın :) Bekri Balık da ve Geyik Niyazi de çok güzel, hele ki Niyazi'yi yapmak sabır ister. Ama ben en çok isimlere bittim :) Bilge Karasu hikayelerinden fırlamış hayvan karakterleri gibiler...

    ReplyDelete
  13. Çok geçmiş olsun.Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

    ReplyDelete
  14. Hangi birini söyleyeyim bilemedim, geyik kafası istemem ama misal o kırımızı-çiçekli kupa mest etti beni, bir de o balık da pek çok şahane :)
    Yastıklar desen on numara, yani sizin ev girmiş bence yılbaşı havasına çoktan :)
    Bi de ne diyeceğim, hayatta inanmam 50'ye girdiğine??? 40 olmasın o sakın ;) Nice güzel yaşlara...
    Sonuçlar güpgüzel gelsin, bir daha da sonuç beklemeye hiiiç gerek kalmasın ;)
    Bir de o geyiğe göz koyan birileri var sanki, nasıl güzel bir poz o öyle yahu! ;)
    Sevgiler Ayşegül :)

    ReplyDelete