Sunday, March 8, 2015

Denizden gelen lamba ( DİY) / Driftwood lamp

Aslında bu lambamı hepiniz daha önceki fotoğraflarımda mutlaka bir kaç kez görmüşsünüzdür. Yanlış hatırlamıyorsam, nasıl yapılacağınıda yazacağım diye söz vermiştim.. İşte Sahildeki Ev'in denizden gelen lambasının fotoğraflarla yapım aşaması..

Buradaki tek ve aslında da önemli bir sorun her zaman olduğu gibi bu projeyi ilk kez yapılırken fotoğraflamamam, dolayısıyla en önemli aşamalardan biri olan tahtaların delinmesi kısmı eksik. Matkapta tahta delmek için kullanılan özel uçlar kullanıldı. Ahşabın çatlamaması için önce ince, daha sonra kalın uçla delme işlemi yapıldı.. Aslında bu işi ilk kez deneyen Sevgili, bir kaç tane tahtayı her halde parçalarım diye başlamıştı işe ama tahtayı sabitleyip, matkabı da kontrollü olarak yavaş yavaş çalıştırınca ilk seferde bu işi becerdi..  Sonrası elektrik aksamını yerleştirmek ve beğendiğiniz bir abajur kafasını üzerine takmaktan ibaret.. Aslında yapımı son derece kolay, sonucu ise harika olan bir proje..

Beğendiyseniz, bu yaz tatilinde denizin kıyıya attığı tahtalara şöyle bir bakın derim.. Kimbilir ortaya hiç biri birbirine benzemeyen, her biri size özel ne harika parçalar bulacaksınızdır..




You have probably seen our driftwood lamp in some of my previous pictures.. We made it with the driftwoods we found from our beach.. But as usual, I didnt photographed this project while Hubby was doing it initially.. So probably the most important part - drilling is missing in this post..

In order not to crack the driftwoods he used two types of drills designed for wood drilling.. First a small size one than a larger one to obtain a large hole.. By working very slowly with the drilling machine, he actually succeded in his very first attemp.. As you can see from the photos the rest is all about putting the electric system.. 

If you like it, dont forget to look for unique driftwood pieces in your beach vacations..












Tabiki denizden gelen şişeler koleksiyonum da, lambaya eşlik ediyor bugün.. Bu şişelerin yapımını da burada bulabilirsiniz...

My beach glass look bottles are enjoying the friendship of the new lamp.. If you want to learn how I painted them please check here..



11 comments:

  1. sizin bu denizden gelen güzelliklere bayılıyorum bu son lamba çok süper olmuş sanki bir deniz kızı saçları dalgalı bir kayanın üzerinde oturmuş gibi

    ReplyDelete
  2. We are on the same wavelength I think. I was just thinking I needed a piece of driftwood and here it is on your blog. So far from the beach where I live. It made a beautiful lamp.

    ReplyDelete
  3. ne güzel bir proje olmuş Ayşegül...çok sevdim...ikinizinde ellerine sağlık...

    ReplyDelete
  4. vallahi ellerinize sağlık:))

    ReplyDelete
  5. Harika olmuş, ellerinize sağlık. Hayalgücünüze ve yaratıcılığınıza hayran kaldım. Sevgiler

    ReplyDelete
  6. Alışıldığın dışında ve ne kadar da bulunduğu yere ait görünen bir şey yapmışsınız..kişilikli mi denir..farklı ve çok sevdim.
    Ellerinize sağlık

    ReplyDelete
  7. Yaratıcılık , tasarım, @sahildekiev 'in özgün güzel işlerinden 😊👍

    ReplyDelete
  8. Çok güzel :) Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  9. Doğadan gelen, her bakışta doğayı hatırlatan, farklı, hiç kimsede benzeri olmayan harika bir lamba olmuş. İnsanın kendisin yaptığı, ürettiği her şey çok kıymetli ve daha değerli.
    Sevgilerimle,
    Ebru...

    ReplyDelete
  10. Bu post yayınlandığında ben burada yoktum sanırım, çünkü görememiş olmam imkansız!
    O kadar, o kadar çok beğendim ki! Gerçekten daha güzeli olamazdı, o ahşabın doğa ile olan armonisi ile şekillenen dokusu gerçekten beni aşık etmeye yetti.
    Hayranlığımı daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama çoookkk beğendim! :))

    ReplyDelete