Thursday, March 28, 2013

Acemi transfercinin maceraları...

Öncelikle bizim küçük kuzumuz Hera'nın kaybolup bulunması ile yazdığım yazıya gönderdiğiniz yorumlar için çok teşekkürler..Hep söylerim bu tüylü çocuklar olmasa hayat kesin daha rahat olurdu ama asla bu kadar keyifli olmazdı...

Şimdi gelelim bugünün konusu acemi transfercinin maceralarına...Mutfak için boyadığım ve transfer yaptığım bu tel dolabı Ruth'un atölyesinde çalıştım..Haftada yarım gün gitmeyle, orasıydı, burasıydı derken tamamlamam neredeyse bir ayı buldu..Dolabın boyanması bittikten sonra, bunlar benim ilk transferlerim olduğu için uygulamaları Ruth'la beraber yaptık... Bir hafta yapıştırdık, ertesi hafta soyduk biraz rotüş yaptık, stencil ile süsledik ve ben hevesle son verniğini attım...

First of all thanks a lot for all your kind messages to my previous post about our dog Hera. She got lost in the morning and fortunately we found her locked in a depot later in the evening. As I always said, life could be much more easier without our fury babies but never as pleasent and fun as it is now.. 

Now let's start  today's topic: Adventures of an amateur transfer(ist)...I worked on this cupboard at the atelier of my teacher Ruth..By working half a day each week, I completed it in about a month..After I finished the painting Ruth helped me with its transfers as they are my very first ones..We applied the transfer medium one week and peeled it next week. Then after some stenciling, I applied the last coat of varnish..

Bu arada bunu ve diğer pek çok resmi bulduğum Graphics Fairy sitesini ziyaret etmeyi unutmayın..

I got this image from Graphics Fairy where could also find tons of other lovely images..



Her şey bitince çekmeceyi yerine yerleştirdim ve ŞOK ŞOK ŞOK...Çekmecenin üzerindeki transferi ters yapmışım..Önceki etaplarda fark etsem bir şekilde yeniden boyar bir şeyler yapıp düzeltmeye çalışırdım ama artık verniği atılmış şey ne kadar düzeltilebilir ki...Ne yapalım böyle kocaman bir nazar boncuğu olsun dedim ve mutfaktaki yerine yerleştirdim..Bir süre sonra da gözüm alışacak her halde diye kendimi avutuyorum...

After everything is completed I put the drawer to its place and BİG SHOCK...I realize that I made the transfer on the drawer upside down...If I had realized it before, I would try to do something, but after the varnish the options are very limited...I am hoping to get used to it as I keep using it..



Bu arada bazen yorumlarda bana sorulan sorulara çok geç cevap veriyorum, lütfen kusuruma balmayın, işte bu da öyle bir cevap olacak ama hiç olmazsa konu ile ilgili...Transferlerde kullandığım tutkalın markası Plaid - Picture This..Şu ana kadar kullandığım ilk ve tek marka olduğu için ne kadar iyidir, ne kadar kötüdür bilemeyeceğim ama başka önerileriniz varsa mutlaka duymak isterim..

Sometimes I am answering the questions rather late..But this answer is at least related with the topic. I am using Plaid- Picture This transfer medium...I really have no idea if it is good or bad as these are my first transfers and my first transfer medium...But I would love to hear other alternatives...






13 comments:

  1. Çok beğendim.
    Çekmecenin ön panelini yerinden söküp, ters çevirip tekrar monte edin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benimde ilk aklıma gelen o oldu ama malum bu dolaplar mdf ve çekmecenin kenar kısımları sıkı sıkı yapıştırılmış, kırmadan sökmek takmak mümkün olmayacaktı....:((

      Delete
  2. Elinize ve emeğinize sağlık. Benim de ecza dolabımdaki çekmece bu şekilde olmuştu. One stroke tekniği ters olarak yapıldı ve öylede kaldı. Şimdilerde 3 boyutlu resim yapma olayı var kısmetse yaza bende bir tablo yapmak istiyorum.
    sevgiler

    ReplyDelete
  3. Herkes düz yapıyo zaten, bence çok farklı olmuş, alışılanı kırmak gerekir bazen, ellerinize sağlık:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yorumuna bayıldım Bahar :)) Haklısın zaman zaman alışılanı kırmak lazım..Benimki istemeden oldu ama oldu işte :))

      Delete
  4. Harika olmuş. Böyle daha hoş görünüyor. İlgi çekiyor:) Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  5. Your home is such a beauty to behold... and don't worry about the picture being upside down... it adds some character and originality! :)

    I am so very happy about Hera, I know how terrible it feels to have our babies missing! My mom once had one of her kitties (a wonderful kitty girl who lived 18 years and whom I'm still missing a lot, she was one of my furrry "sisters") missing for 10 days... I cried day and night, then she miraculously came back, she must have been locked in somewhere (my mom lives in a village where some houses are inhabited only in the weekends, so we thought she got locked into a garage or something -she was extremely curious- and when the people came back she was able to escape). That was one Easter when she came back, and that was the most beautiful Easter present in my whole life!

    ReplyDelete
  6. ben kasten ters yapıştırdığını düşünmüştüm:)
    ayrı bir hava katmış

    ReplyDelete
  7. Çok güzel olmuş! Hiç acemice durmuyor. Ters olması da ayrı bir hava katmış :)

    ReplyDelete
  8. Ah bir de adinizi bilebilsem hitap cumlem cok daha iyi olacak.:) onceki yayininizi okudum hera ya cok gecmis olsun ve size de.Ben de bir gun eve geldigimde henuz bir aydir bizimle olan kaplumbagamizi yerinde bulamayinca cok paniklemistim.koltugun altinda bulunca ise nasil bir ohh dedim anlatamam.Sizin o anlarda cektiginiz sikinti kim bilir ne kadar yipratici olmustur.
    Ahsap boyama konusunda az buck teceubelerim var bu tel dolap harika olmus.Cok da kullanisli.Ellerinize saglik sahillerin guzel hanimi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay aynı sorunu bende hissediyorum zaman zaman. Hatta geçenlerde blog'da bir yere adımı eklesem diye düşündüm..İlk fırsatta yapacağım Bu arada benim adım Ayşegül...:))

      Delete
  9. Sorry, I didn't read about Hera. How good you have her back! I know what this means...

    The cupboard came out very nice. You will get used with the reverse design. I love these photos, especially those with the hydrangea.

    ReplyDelete
  10. Aysegül Hanımcıgım zımpara verniği söker...önce ince zımpara gecip düzelebilir.
    Ben onun ters oldugunu bilirsem rahat edemem düzeltmem gerekir:)),
    Obsesif değilim ama yaptıgımı dogru yapmak -kuralcı bir yanım var ne yazık ki...

    Nasıl kalırsa kalsın tümüyle güzel gözüküyor ...çok romantik...

    ReplyDelete