Saturday, March 9, 2013

Yağmurlu bir günde...




Ben bahar geldi artık diye açılıp, saçılıp, çiçeği böceği dışarılara taşımaya başladım ama hava benimle hiç aynı fikirde değil..Dün bütün gün yağmur, rüzgar ve kapkara hava bizi eve kapattı...Bugünde durum çok iyi gözükmüyor..Dün bütün gün koltuklara yayılıp, sürekli bir şeyler yiyip içip, televizyon ve film seyrettik..İstanbul'a her gittiğimizde, bir arkadaşımızdan taşınabilir disk'e tonla film yüklüyoruz ve onlar bizi kötü havalarda bayağı bir idare ediyor...

I am already in the spring mood...I started to carry some of my flowers out side but unfortunately weather gods are not thinking in line with me...Yesterday we had an awful weather, it was  rain and wind all day long..So we had to spend the day inside by mostly watching TV and films . Whenever we go to İstanbul, we up load tons of films to our external hard disc from the archive of a friend...They are life savers on bad days....


Bahçeye dizdiğim çuha çiçeklerini bile fırtınadan korumak için içeri aldım..

I again brought some of my flowers inside to save them from the storm..


Bu arada toplamayı bilene becerene, yağmurlardan sonra harika mantarlar var buralarda... Bizim sitenin bahçıvanları neredeyse her gün mantar toplamaya gidiyorlar..Ben çok severim ama Sevgili yiyeceğiz, öleceğiz diye tırstığı için bizim eve pek girmez, ama benim çok sevdiğimi bildiği için Mustafa bu harika kuzu göbeği mantarlarından bana da toplamış..Akşam yemeğine hemen bir mantarlı risotto yaptım...Kültür mantarları ile yapılanların tadı, nerde , bu nerde..... harika olmuştu..Bu arada dün akşamdan sonra öleceğiz diye korkan sevgili de en kısa zamanda mantar toplamaya çıkmaya karar verdi..

If you know how to identify, there are lovely mushrooms around in this season ..Gardeners of our building complex going out everyday to collect these mushroooms. Hubby is really scared to eat them but as they know that I love mushrooms, yesterday one of the gardeners brought these to me... I cooked risotto with them for dinner..Taste was so different and delicious compare to the risotto cooked with regular market bought ones.. And as a result hubby decided to start picking mushrooms....

Herkese ister içerde ister dışarda keyifli bir hafta sonu diliyorum..

Inside or outside, I wish all a relaxing weeked....

LİNK PARTY NOTICE:
I joined to this fab party with this post, 

http://thecharmofhome.blogspot.com/2013/04/home-sweet-home-115.html

10 comments:

  1. Çuha çiçeklerine bayıldım, evinizin sıcacık görüntüsü de çok hoş.Hep istediğim ama bir türlü başaramadığım bir dekor.

    ReplyDelete
  2. :) Ben de istiyorum ben de istiyorum...Sahilden bir ev de ben istiyorum.. :) Her şey yine çok hoş.Kendimi evinize gelmiş gibi hissediyorum.Acbaba şu tv sehpasının hikayesi nedir?Merak ettim.Ayrıca tavanlar çok yüksek ve farklı farklı kirişler var.Evin mimarisinde değişiklik yapmış mıydınız?Biraz anlatırsanız çok memnun olurum.Canlı dekorasyon dergisi gibi olacak ama lütfennn :)

    ReplyDelete
  3. Ne tesadüf bende şimdi mahalledeki çiçekçiye çuha çiçeçği bakmaya gidiyordum:)))

    ReplyDelete
  4. çuhalar salona çok yakışmış...zaten çiçeksiz salon olmaz değil mi ?

    ReplyDelete
  5. Aynı şeyler bizim de başımıza geldi. Balkonu çiçekler, sarkaçlar vs ile süsledik. Sonra yağmur, rüzgar...

    Ben de dün iki saksı çuha çiçeği aldım; Sarı ve kırmızı, çok hoş görünüyorlar. Aaa, o mantarlar harikadır. Acaba bizim buralarda da var mıdır? Bakmak ve iyi tanıyan birilerine sormak lazım. Sevgiler, selamlar..

    ReplyDelete
  6. Bu gün İzmir de aynı havaya teslim. Sabahtanberi yağmur ,rüzgar göz açtırmadı. Ben de koşa koşa pazara gittim geldim yoksa bütün hafta ne yiyeceğiz.

    Görüntüler o kadar güzel ki . Dingin, sade ve tertemiz! Beyaz koltuklar çok hoş görünüyor ,çuhalara diyecek söz yok zaten.

    Size de mutlu hafta sonları!

    ReplyDelete
  7. Enjoy the mushrooms! :) They must be delicious, as they are fresh! Hehehe I see you use Grana Padano... :) It comes from not far from where I am! A taste of home in Turkey! :)

    ReplyDelete
  8. Morchells in your last photo are very good. I also love wild mushrooms, and we pick up only the sorts we know, when we walk in the woods around our cabin...

    I love all this post, because it is full of colors on your fresh white background:)

    ReplyDelete
  9. Çok şanslısınız,hem kendi ellerinizle topluyorsunuz hem de pazara gelecek diye beklemiyorsunuz ve bu hafta kuzu göbeği (morel) mantarı pazarda kilosu 80 liraya satılıyordu.Çok zor bulunuyor herhalde.Benim bloğumda da kuzu göbeği ile yaptığım tariflerim var,siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum.Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  10. You have a beautiful home. Thank you for joining Home Sweet Home.
    Sherry

    ReplyDelete