Thursday, April 4, 2013

Yatak Odasında Bahar...

Bir türlü ne yapacağımı bilememekten dolayı evin en ihmal edilmiş kısımlarından biri olsa da, dışarıda pırıl pırıl bir güneş varken yatak odasına da baharı getirmeden olmazdı...Kışın serdiğim halıları henüz kaldırmadım ama İsfahan'dan aldığım yazlık bir yatak örtüsü ve tabiki çiçekler baharı hemen içeri taşıyıverdi..

One of the most neglected rooms in our house is the bedroom as I have no clear idea what to do there. But of course  that is not an obstacle to bring a little bit of spring  in..I still didnt remove the carpets,I used in winter months but  a summery bedspread I bought from Esfahan and some flowers are enough to bring some sunshine in..







Geceler ve gündüzler boyu bıkmadan usanmadan bana el sallayan başkan Mao'da bu işe sevinmiş gibi...Sizde seyahatlerden bazen böyle komik şeylerle dönüyormusunuz??  Bu saati 10 yıl kadar önce Çin'de olmazsa olmaz kıran kırana bir pazarlık sonucu Şanghay'dan almıştım, hala çok severim...

It looks like Chairman Mao who keeps waving his hand days and nights long also looks happy...Do you also return with some stupid souveniers from your travels? I remember buying this clock 10 years ago from Shanghai after a very long bargaining session which is the norm of shopping in China but I still love it..


9 comments:

  1. Günaydın Ayşegül ablacigim... :) yatak odanin dekorasyonu bitmemesine rağmen aynı ,dergilerdeki yazlik evlerin yatak odalarına benziyor.çok sade.dekorasyon için farklı bir şeyler deneyeceğim demiştiniz.merakla bekliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah Sevgili Rabia'cım iş bana kalsa şimdiye kadar yapmış, kullanmış, hatta sıkılıp orasında burasında değişiklikler yapmış, belkide rengini bile değiştirmiş olurdum ama sevgili eşimin gidip marangoz'da biraz kesip biçip, bir kaçda çivi çakması lazım...Sanırım durumu anladın :))

      Delete
  2. Ne kadar hoş durmuş çiçekler. Şişeleri çerçeveye asma fikri çok güzel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duvarları boş görmeye dayanamıyorum Deiz, illaki bir şeyler asmam lazım :))

      Delete
  3. Çiçekleri çerçeveye asma fikri gerçekten çok hoş olmuş, fikre bayıldım. Hemen kafamda acaba ben de nereye uygulayabilirim sorusu belirdi. Ama en büyük problem hemen öyle güzel çiçeklere ulaşamamak. Anlayacağınız bahar bize hala uğramadı :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslında çiçek bulamıyorsanız, duvara asılacak olduktan sonra yeşil dallar bile olur, daha evvel kuru çiçekler asmıştım ben..

      Delete
    2. tablodaki begonvile vede mimozaya bayildim:))ne hos bir dusunce
      size daha evvelde yorum yazmistim...tekrar size rastlamak ...
      sevgilerimi yolluyorum bahcemdennn

      Delete
  4. The sweetest sight is Hera sleeping on her bed! :) The flowers are lovely too!

    ReplyDelete
  5. Saate laf atan olmamış :)) Mao olmasa, şimdiki Çin Çin olamazdı ;)

    ReplyDelete