Thursday, November 7, 2013

Datça'da Yağmur..

'' Küçük balkonu kaybettik..'' dedi komutan..Hemen karşıda Yunan cephesi gümbürtüler altında yanıp yanıp sönüyordu. '' Eyvah'' dedi hızla korku ile yataktan fırlayan kadın..'' Acaba aşağıyada sızdılar mı?''

Siz dün gece yarısı saat 3 civarları ne yapıyordunuz bilmem ama bizde aynen yukarıdaki konuşmalar geçiyordu :)) Dün gece yarısından bu yazıyı yazdığım bugün öğle saatlerine kadar Datça'ya son yılların her halde en yoğun yağmuru düştü..Neredeyse saatlerce süren gök gürültüsü kimseyi uyutmazken, bu gibi işlerle hiç ilgisi olmayan Hera hemen yanımızda resmen horlayarak uyuyordu..Daha önceki köpeğim, en ufak gök gürültüsünde paranoyakça korktuğu için Hera'nın bu hali beni hala şaşırtmaya devam ediyor..

Aslında şikayet ettiğime bakmayın..Evet üst kattaki küçük balkonu komutanın söylediği gibi kaybettik, yani tüm hazırlığımıza ve kapalı olmasına rağmen yağmur aldı ve sabah saatlerinde alt kat balkonuna su sızmaya başladığı için pijamalarla falan koşturup, eşyaları çektik ama herşeye karşın ben Datça'da yağmuru çok seviyorum...Bir kere yağdı mı adam gibi yağar, ahmak ıslatan cinsi değil, tropiklerden gelen cinsi..Biraz hafifledimi yağmurluk ve çizme giyip sahilde dolaşıp sürekli mavinin tonlarında dolaşan denizi ve gökyüzünü seyretmenin tadına doyum olmaz..Bir saat önce yollardan oluk oluk su akarken, yağmur kesildi mi ortada neredeyse hiç bir şey kalmaz..Hatta çoğu kez arkasından pırıl pırıl bir de güneş çıkar...İstanbul'da yağmur can sıkıntısıdır ama burada heyecandır, keyiftir...


Starting from 3 am last night Datca probably received the highest amount rain of the couple past years..It rained cats and dogs all night long with thunders and lightnings that didnt give us a peaceful sleep..It wasnt a very pleasant night as rain filtered to our closed balcony and verandah...We moved furnitues around in the middle of the night..

No matter how unpleasant our night was, I still love the rain in Datca..Most of the time it rains just like in tropics and after a while usually sun starts to shine and its always a great joy to walk at the beach when the rain stops just to see all the different colors of blue..




Bu arada yağmurluk giymeye başladığımızdan bahsettim değil mi?? Yalnızca doğruyu söylemek gerekirse aşağıdaki fotoğraflar geçen yıldan..Bu fotoğrafları çektikten yaklaşık 5 dakika sonra falan Hera'nın yağmurluğunu bahçenin bir köşesinde, kapşonu kopmuş bir vaziyette bir ağacın altında bulmuştuk.. Bu yılda ben daha dolaptan çıkartır çıkartmaz kaçtığı için, yağmurluklu resimlerimiz biraz eski efendim...

As you can imagine, the raincoat season also started. However, these pics are from past year..When I took these pics, I remember finding Hera's raincoat in 2 pieces far in the garden just 5 minutes later..This year she was more than ready. As soon as she saw her raincoat in my hand, she dissappeared immediately. So, so far no photo from this year.



27 comments:

  1. MERHABALR

    BLOGUNUZU YENİ KEŞFETTİM İYİKİDE ETMİŞİM.. YA SIZI INANIN COK KISKANDIM SÜPER EVİNİZ VAR HER DETAYINI HER KÖŞESİ BUKADARMI GÜZEL OLUR. HAYALİM BÖYLE BIR EVDE VE BÖYLE BİYERDE YAŞAMAK.. YASIM DAHA 28 AMA.. GELECEKTİ HAYATIM KESINLIKLE SİZİNKİSİ GİBİ OLMALI.. YANI DİYCEK FAZLA BIRSEY YOK TEK KELİMEYLE BLOGUNUZUN HER KÖŞESİ SÜPER..

    SEVGİLER
    SEDA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzel yorumun için çok teşekkürler Seda..Umarım gelecekte her şey hayal ettiğin gibi olur ama şimdi o kadar güzel bir yaştasın ki keyfini çıkartmayı sakın ihmal etme..Sevgiler..

      Delete
  2. Darısı başımıza diyorum :)) Öyle güzel anlatmışsın ki,bir ömür yaşlanmaz insan .. Sevgiler.

    ReplyDelete
  3. Serin ve arı yağmur suları, içindeki tüm endişeyle birlikte ruhlarınızı da yıkamıştır şimdi..Ben yağmura, suya çok anlam yüklerim, seller götürdüğünde genellikle veya temiz sular bastığında evde bir yerleri, bilirim ki tüm şüpheler, tedirginlikler, sıkıntıları yıkar, alır, götürür..Yine böyle olmuş besbelli..Geçmiş olsun, hem o küçük müdahale-tetkik için, hem de yağmurun sızıntısı için. Pırıl pırıl,i aydınlık bir kış geliyor işte bak, görüyor musun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne kadar güzel anlatmışsın, kelimelerin çok mutlu etti beni..İnşallah öyledir..

      Delete
  4. Yağmur egede birazvahşi :) istanbuk un yağmurlarından sonra öyleen azından.

    ReplyDelete
  5. Bizim yağmurlarımız da aynıdır. Yağdı mı tam yağmalı ama..

    ReplyDelete
  6. Ayşegül hanımcım sizi her okuduğumda ' sık dişini serpil 4 yılın kaldı' .. ya da 'sık dişini serpil 3 yıl 8 ayın kaldı ' gibi cümleler kuruyorum :)) Emeklilik sabırsızca beklediğim bir durum.. Tabi hayatın akışının tadını kaçırmadan..Sevgiler gönderiyorum İzmir'den , keyfiniz daim olsun. Bu arada Hera'ya bayılıyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. İnşallah emekliliğin hayal ettiğin gibi olur Sevgili Serpil..Kimi insan çok sıkılıyor ama seni mutlu eden hobilere sahipsen zaman yetmiyor..

      Delete
  7. Biz neredeyse hiç uyumadan sabahı ettik :(
    Keşkül korkmadı bu kez ama benim sokaktaki canlar için endişe etmekten yine başıma ağrılar girdi :((
    Keşkül'ün yağmurluğu küçülmüş içine sığmadı (yoksa onun kilo aldığı falan koca bir yalan) Hera'ya yollayalım ,kardeş kardeş giysinler :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kıyamam Keşkül'e tabiki yalandır onun kilo aldığı :)) Laf aramızda Hera'nın birde kaban gibi bir şeyi var, denedik bu sene göbeği sığmadı :))

      Delete
  8. I would be very scared as I am afraid of thunder and lightning!But did I spy a blue piece of sea glass in that photo?AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blue is extremely rare around here Ariadne..I only found 2-3 in all these years I have lived at the beach. I think what you see is a piece of plastic..

      Delete
  9. Datça cennet gibi bir köşe. Yamurunua da sıcağına da razı olabilirim siz çok şanslısınız yine gitmek istiyorum.

    ReplyDelete
  10. hera yağmurlukla daha bi yakışıklı........

    ReplyDelete
  11. saros kıyısında evimiz var,henüz eksikleri çok olsa da bizim için cennet.ben emekliyim ancak eşim için beklemedeyiz,umarım Allah bize de nasip eder sizin gibi güzellikler yaşamayı.
    bir kere böyle bir yağmura biz de orada rastladık,amann ne korktum,şaşırdım.:)bi de rüzgar vardı,evim uçup gidecek sandım.eşim ise son derece keyif alıyordu durumdan.
    ardından bi gökkuşağı aman Allah'ım ben artık o an itibarı ile istanbul'u unutmaya karar verdim.
    umarım sizin gibi güzel zamanlar geçirmeyi başarabiliriz,tabi ileriki zamanlarda ancak.
    çok sevgiler

    ReplyDelete
  12. Ayşegül geçmiş olsun:)
    Aynı bizim buranın yağmurlarını tarif etmişsin:) Bugün biraz çiseleyince biz de yağmurlar ve soğuk için tedbirler almaya başladık..
    Bu havanın tadını çıkarmak ta çok keyifli, çok güzel..
    Sevgiler

    ReplyDelete
  13. "Azz kaldı, benim için de az kaldı" demek isterdim ama bilmiyorum ne zaman.
    Bir gün gelecek ben de böyle yağmurda koşturacağım inşallah.
    Sağlıkla,huzurla keyifli günler dilerim :)

    ReplyDelete
  14. Özür dilerim ama söylemek zorundayım. Hera'yı ısırmak istiyorum :)

    ReplyDelete
  15. Great atmospheric photos!!!! I love that special light on stormy days. Reminds me of Rhodes in the witer time...
    Hera seems not to like wearing a raincoat, LOL! ;D But come on, Hera... you look SOOOOO pretty!!! :D

    ReplyDelete
  16. Hayatınızdan böyle keyifli anları bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

    ReplyDelete
  17. o kadar güzel anlatmışsınki hemen datçaya gelesim geldi :)
    zaten oldum olası sahilleri sevmişimdir belki de terkos(durusu) da büyüdüğüm içindir.

    ReplyDelete