Saturday, November 16, 2013

Ruhum mutfakta kek yapma hallerinde.../ Feel like baking..



Aslında bu yazının başlığına fotoğraflara  bakarak, Sahildeki Ev'in mutfağından falan diye bir başlık koymam lazımdı ama, biraz tarifleri fazlaca kurcaladığımdan mıdır nedir  bu pasta börek işlerinde hiç iyi değilimdir...Bugünde dünkü yorgunluğumun üzerine, evde kalayım şöyle çay demleyip taze taze kekler yapıp yiyeyim diye bir Cumartesi programı yapınca, hemen bir tarif aradım..Bahçedeki limonlar tam kıvamnda, şöyle güzel bir limonlu kek yapayım diye internette başvurunca Cafe Fernando'nun bu frambuazlı, limonlu muffin tarifine denk geldim..Evde frambuaz yok ama ne gam, yerine böğürtlen vardı, esmer şeker yoktu, yerine beyaz şeker kullandım ve ölçülerlede hafif hafif oynamadan hiç duramam..Sonuç bu küçük kalıptakiler biraz az şekerlide olsa fena olmadı ama büyük kalıplara koyduklarımın içleri pişmemişti.. Böyle kekleriniz pişmediğinde onları yenebilir hale getirmek için yaptığınız bir şeyler var mı, öğrenmek isterim.. Ben sonra biraz mikrodalgaya koydum ama işe yaramadı..



Her neyse 4-5 tanesi sağlam çıkmıştı, bende onlarla yetindim..Dün annemin dikiş grubu ile İzmir'e gittik..Sabah saat 5'de yola çıktık, eve döndüğümde saat gece yarısı 2'yi gösteriyordu..Önce Kemeraltı'na gittik..Annemler kumaş almaya başlayınca, bende havaya girdim sanki çok dikiş bilirmişim gibi renk renk kumaşlar almaya başladım..Ne yapacaksam hepsi dizi dizi beni bekliyor şimdi....Ayrıca incik boncuk, kurdele, ip vs doldurup geldim..Neredeyse hiç bir şey bulamadığım Datça'dan böyle bir yere gidince şeker havuzuna düşmüş çocuklar gibi oluyorum.Alıyorum da alıyorum...Daha sonra Ikea'ya uğrandı..Ancak gece dönüşe geçince Ula civarlarında otobüs bozuldu..Önce yapmaya uğraştılar, sonra olmayınca başka otobüs bekledik, gelen ikinci otobüsün ise ısıtma sistemi çalışmıyordu..Beklerken ve yolculuğun geri kalanında neredeyse 5 saate yakın tek kelime ile dondum...Bugünde hafiften grip durumlarını atlatmaya çalışıyorum...Bugün Sahildeki Ev'in facebook sayfasında da yazdığım gibi dün bir doz büyükşehir dozu alıp geldik..Artık bu bana bayağı bir süre yeter..

Hepinize keyifli bir haftasonu diliyorum..



Yesterday I went to İzmir with the sewing group of my mom..It is very difficult to find different fabrics and craft and sewing materials in our small town..So I felt like a small kid in the candy pool, when I went to all the fabric and craft stores.. I bought tons of stuff even some fabric as if I know how to sew..But I am determined to learn this winter..Then we stopped at IKEA for more shopping before returning to Datca..

We left Datca at 5 am in the morning and  came back at 2 am in the next day..On our return way our bus broke down and we waited for about 3 hours for them to repair but as it did not work out a new bus came to pick us..Weather was so cold and I freezed all night long and today I am feeling a bit ill.

So I decided to stay home on this beautiful Saturday and bake some muffins...I found a lovely receipe from the internet but as I cant stop but keep changing and playing with the receipes, the outcome was not a total success..It was a receipe of raspberry and lemon muffin but I used blackberry  and much less sugar.. So the small ones on the phots came out OK but the larger ones were uncooked..I would love to know if you have a tip for uncooked cakes and muffins..I microwaved them a bit but they were still undone..

Wish you all a lovely weekend..



13 comments:

  1. İçini bilmem ama dış güzelliği beni mest etti.Kek ayrı güzel kalıbı ayrı güzel.Güller desen o mavi kabında bir renk cümbüşü gibi.İnsanın içi açılıyor senin fotoğraflara bakınca Ayşegül Abla.Yine harikasın.Sevgiyle kal .Keyifli hafta sonları.

    ReplyDelete
  2. hımmm... bende bunlardan yapıyım bu akşam evde malzeme varsa :)
    keyifli mutlu musmutlu hafta sonları :)

    ReplyDelete
  3. Hem leziz hem de çok şirin görünüyorlar!

    ReplyDelete
  4. Sunumun güzelliği yeter,içleri pişmesin varsın ne gam?
    Kemeraltı ha ?
    Ben de dikiş grubu deyince patchwork için kumaş aldınız sanıp size bir yer tarif edecektim :)
    Sevgiler mutlu hafta sonları!

    ReplyDelete
  5. Kekte aynı sorunu yaşayıp Cenk'e de muhtemelen işinize yarayacak bir kaç ufak bilgiyi şu postumda dile getirmiştim. :)

    ReplyDelete
  6. http://bitliturist.blogspot.com/2013/04/instagram-dikis-ve-muffin.html

    ReplyDelete
  7. Ellerine sağlık Ayşegül, harika gözüküyorlar!
    Ben muffin yapmayı çok denemedim ama Selim Efe sayesinde iyi pratik yaptım, harika kalıp kek pişirebiliyorum:) Dilersen bir gün tarifi verebilirim.
    İzmir'i çok özledim, kısmetse Aralık'ın son haftası ben de İzmir'deyim, bu yılbaşını ailemin yanında geçirmek istiyorum..ve tabii ki Ikea, Kemeraltı, Kızlarağası Han, Hisarönü, Alsancak her gidişimde uğradığım yerler..
    Geçmiş olsun, bol bol limonlu bitki çayı tüketmeni tavsiye ederim..
    İyi haftasonları..

    ReplyDelete
  8. Bayıldım fotoğraflara, yeme de yanında yat misali olmuş:) bu arada benimde ilk muffin yaptığımda başıma geliyordu bu içi pişmeme olayı. Farklı boyutlarda kalıplar kullanınca ve kürdan testi yapmayınca çok dikkatli olmalısın diye yazdım kafaya! Ama yinede pişmemişse mecbur kenarları kemirip yiyoruz biz:) maksat zayi olmasın:)))

    ReplyDelete
  9. Keklerin ortası pişmediyse ben ısıyı düşürüp daha uzun süre pişiriyorum. Hamurun kıvamı ne kadar yumuşak olursa o kadar daha uzun sürede pişirmek gerekiyor. Bu arada bende bayıldım resimlere. Muffin kalıpları öyle güzel ki ben hayatta kıyamazdım kullanmaya :) Sevgiler.

    ReplyDelete
  10. Ahhh ahh ne güzel bir gün olmuş öyle mis kokulu kekler eşliğinde. Otobüs yolculuğu biraz maceralı olmuş ama olsun, kemeraltında da kendini kaybetmeyen bir tek insan yoktur bana kalırsa. Ben Cezayir'e gelirken bile alıyorum bir dolu şey,üstelik dikiş makinem olmamasına rağmen ben de de bir sürü kumaş var ne yapsam bilmem:)Muffin'ler çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık maviyle müthiş uyumlular. Ben kekler pişmezse bir süre daha pişiriyorum, mikrodalga olayını çözemedim henüz o yüzden bu şekilde yapıyorum. Belki ben biraz da yumuşak seviyor olabilirim:) çok sevgiler selamlar

    ReplyDelete
  11. I put the muffins back in the oven when they are not ready yet.AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  12. görüntü harika çok lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık,kek pişirirken batırdığım kürdan temiz çıkana dek fırında pişirmeye devam ediyorum.
    sevgiler

    ReplyDelete