Tuesday, July 16, 2013

Ayşegül Seyahatte...



Şimdiki çocuklar ne kadar okuyor bilmiyorum ama benim yaşımdakiler için Ayşegül kitapları çok önemlidir, biz onlarla büyüdük..Hele benim adaşım olduğu için benim için yeri bambaşkaydı..Daha ilkokula gitmeden, okumayı öğrenmeden Ayşegül ve köpeği Fındık'ın bütün maceralarını ezberlemiştim...O zamanlar yani 60'lar sonu Türkiyesinde trene binmek seyahat etmekti..İşte Ayşegül'ün trenle yaptığı bir seyahat vardı ki neredeyse bugünde 45 yıl sonra o kitabın resimleri sayfa sayfa aklımda..

Sonra büyüdüm ve aynen o Ayşegül gibi bende seyahat etmeye başladım...Uçakla, trenle, gemiyle, otobüsle,arabayla ne bulursam dünyanın dört tarafında param ve zamanım el verdiğince dolandım durdum...

The Martine books written for children were my favorites when I was a small kid..They were published in Turkey with the name of Aysegul...I memorized all the adventues of Aysegul and her small dog even before I learned to read..As we have the same name, they were so special for me..Especially in one book she was travelling with train and after almost 45 years later I almost remember every picture in that book..

Later I grow up and started to travel the world just like the Aysegul in the book...

Foto:Valentina Fontenella


Sonra bir gün baktım birileri blog diye bir şey yazıyor...Çok hoşuma gitti ve bende oturdum hemen seyahatlerimi yazmaya başladım..Bloğumun adını mavilimon koydum ve sanırım Türkiye'deki ilk seyahat bloglarından biri oldu..İşte şimdi mavilimon, benim çok sevdiğim, her seyahat öncesi mutlaka danıştığım pek çok seyahat blogu ile beraber bir yarışmada..

Bu sıralar boş bir zamanınızda www.seyahatbloglari.com adresini ziyaret edip, sizi oturduğunuz yerden dünyanın dört köşesinde dolaştıracak gezginlere bir göz atarsanız hiç pişman olmazsınız...Bu arada seyahatinizden memnun kalırsanız mavilimon'a yada beğendiğiniz bir başka bloğa oy vermeyi ihmal etmezsiniz değil mi??  Ve kim bilir belkide bir Apple İpad mini kazanırsınız...Hadi bakalım şimdiden yolunuz açık olsun, iyi seyahatler...

One day I found about blogs and love them..I immediately created one for myself and started to write my travels that I made to all the different corners of the world. Now my travel blog mavilimon is competing with many of my favorite travel blogs at www.seyahatbloglari.com  

Well, all the travel blogs are in Turkish but I appreciate a lot if you take the extra step and vote for mavilimon and you might be the proud winner pf an Apple İpad mini..


11 comments:

  1. Merhabalar;
    Daha birkaç gün evvel arkadaşlarımızla Ayşegül çocuk kitapları ile ilgili uzun uzun konuştuk. Benim de bir sürü Ayşegülüm vardı ve çok severek okurdum. Eşim hiç duymamıştı bile tabi erkek çocukları için pek de önemi olmadığından duymadı muhtemelen. Ben de epeyce anlattım. Kitaplarımı saklamıştım. Türkiye'ye tatile gidince ilk işi kitaplarımı bulmak olacak. Tatillerde tren yolculuğu yapmak gibisi yoktur. Çocukluğumdan beri çok severim. Keşke hayatım Ayşegül'ün hayatı gibi dolu dolu olsa ve bolca seyahat edebilsem deyip duruyorum ne zaman aklıma Ayşegüllerim gelse:)
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne kadar iyi etmişsin Ayşegül kitaplarını saklamakla Tuğba, benimkiler kim bilir nerede...Biliyormusun aslında senin hayatında biraz Ayşegül Cezayir'de :))

      Delete
    2. Çocukluğuma dair keşke daha çok şey saklayabilseydim. Ama oyuncaklarım büyük bir kısmı, evcilik takımlarım, karnelerim, okul ve hatıra defterlerim, çocukluk giysilerim bile duruyor. Anneme benzemişim o da eskiye çok kıymet verir. Ne zaman Türkiye'ye izne gitsek özellikle de yazları hepsini bir bir kontrol ederim çıkartır bakar, oynar, okur, gülerim. Bu gidiş de işte o gidişlerden biri olacak, malum yaz; eskileri kontrol zamanı. Umarım ayşegüller bıraktığım yerde duruyorlardır. Ahhaahaa çok beğendim Ayşegül Cezayir'de sözünüzü harika benzetme olmuş. Gerçekten de öyle ama:):)Böyle bir seri yapmalı belki de blog da :) Sevgiler ve selamlar

      Delete
  2. Seyahat blogları için verdiğin link çalışmıyor sevgili Ayşegül.
    Oylama için gitmek istedim. Google da çıkan linklerden de ulaşılmadı. Belki de blogda bir sorun var.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabahtan çalışıyordu Nalan, şimdi bende ulaşamadım, her halde onlarda bir sorun var..İlgin için çok teşekkürler..

      Delete
  3. Ayşegül abla,ben de Ayşegül serisini çok okudum.Sınıf kitaplığımızda bir sürü vardı.Hatta 7 yaşında kabakulak olmuştum,annem beni yatağa yatırdı ve tabiki çenemi yemeni ile bağlayıp,başımın üstünde fiyonk yaptı.Evde sıkılınca gidip bana bir kitap almıştı.Adı;Ayşegül Kabakulak Oldu. :) Kitabın kapağını hiç unutmam,Ayşegül yatakta yatıyor onunda başı aynen benimki gibi bağlı ,kucağında ise oyuncak bebeği var onunki de aynı. :) Keşke saklasaymışım ama hiç biri yok şuan.
    Bu arada üçüncü bir bloğun olduğunu bilmiyordum,ingilizce olan takibimdeydi,ben sayfaya girdim oy da kullandım bir sorun çıkmadı bende.Şimdiden başarılar. :)

    ReplyDelete
  4. Ayşegül kitaplarının resimlerine bayılıyorum ben de, kızımın var Ayşegül serisinden kitapları, okuma yazmayı öğrenmeden önce ben okurdum ona ama daha çok kendime :)
    Mavilimon adında bir bloğunuz daha olduğunu bilmiyordum hiç, verdiğiniz linkten puan verdim, bol şans :)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  5. şansın bol olsun. bir oy da benden:))
    sevgiler

    ReplyDelete
  6. başlığı okur okumaz aklıma geldi kitaplar..devam edince gördümki zaten onlardan bahsediyormuş:) çok güzel bir post olmuş,mavi limonu da gezdim,oyumuda verdim:) bol şans..çalışmaktan bir yere gidebikdiğim yok ama sayende güzel geziler yaşadım...sevgiler

    ReplyDelete
  7. Ayşegül kolleksiyonum hala duruyor.:) bir ara büyüdüm! diyerek dağıtmıştım elimdekilerin bir kısmını, sonra çok pişman oldum tabi.:( yaşım 50 bu arada.
    Pek seyahat etmeyen biri olarak oy verdim fakat, sürede bitmiş olmasına rağmen yine de sistem oyuma itiraz etmedi. :)
    Bende Lipton dan ipad kazanmıştım daha önce yaşasıın.:))
    Blogdaki fotolar içimi açtı bu arada. bunu muhakkak belirtmem gerek.
    sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaşımız neredeyse aynı ama siz ne güzel saklamışsınız Ayşegül'leri...Bu arada süresi geçmiş olsa da destek oyunuz için çok çok teşekkürler :))

      Delete