Wednesday, July 31, 2013

Çok Kolay Yazlık DIY..


Her yerde bu yarısına kadar boyanmış sepetlerden o kadar çok gördüm ki, sepeti olup da boyamayanı bloglar dünyasından atıyorlarmış diye duydum :)) 

Sahildeki Ev'in resmi yaz ayakkabısı parmak arası terlik ise, resmi çantası da hasır çantadır..Hele hasır çantalar çok uzun yıllardır çok sevildiği için her yerden bol bol toplanmıştır..Hele hele Bayan Sahildeki Ev'in 10 yıl kadar önce elinde koca koca pazar sepetleri ile Vietnam uçağından, Atatürk Havalimanına bir inişi vardır ki, unutulmak istenen anıların başında yerini alır..

I keep seeing these dipped baskets every where..It looks like if you have a basket and do not dip it to white paint they will throw you out of the blog world :))

Well if the official foot wear of our house is flip flops during summer months, then baskets are the official bags..As I love them for so long I keep buying them  a lot thru the years..I even have a funny memory of landing to İstanbul airport with two huge market baskets, after a trip to Vietnam..





Her neyse işte şip şak yapılabilecek bir sepet değişimi..Biraz bant ve bu sıcak yaz aylarında tembel hobici hanımların her daim elinin altında bulunması gerekli sprey boya ve bol bol fıs fıs... Eğer bu bana çok kolay ve sade gelir ben biraz daha uğraşmak istiyorum derseniz, benim gittiğim atölyede bir hanım, tüm sepetini beyaza boyadıktan sonra üzerine de renk renk çiçeklerle peçete dekopajı yaptı..Çok hoş oldu ama ben çok çiçek böcek işinde olmadığım için şimdilik böyle bırakıyorum ama ilerde ne yaparım bilinmez... 

So here is how you can upcycle your basket with a piece of tape and a white spray paint..And if you think this is so easy and simple, a lady who is attending our craft atelier applied all kinds of colorful flowers to her white painted basket with napkin decoupage..I dont have the photo but the end result was so good..But as I love everything white and simple, I think I will leave my basket as it is right now..But who knows what will happen in the future...



Bu da 5 dakika önceki eski hali..

And this is how it looks like 5 minutes ago..


13 comments:

  1. Çok güzel olmuş. Sade olan her zaman için en güzelidir...

    ReplyDelete
  2. Benim de favorim yazın hasirlar.bu fikir ile sıkıldıkça boya dur bunları.tam benlik diyeceğim ama işten evden çocuktan firsat bulamamak deli ediyor beni.sizinkiler ile avunuyoruz.sevgiler daima tatilde olan sahildeki bayan:)

    ReplyDelete
  3. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık, ben esasen hayli eski üyelerinizdenim fazla yorum yazmasam da sanırım 20. üye olmam gerek:)) Paylaşımlarınız son derece soft ve sade iç açıyor her zaman olduğu gibi.. bu hasır çantada bir o kadar sade ve şık olmuş, ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  4. hasır çantaları çok severim.Bu şekilde bir değişim de çok hoş olmuş.ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  5. Ayşegül selam,
    Çok güzel olmuş, bayıldım!
    Uçaktan sepetlerle inişini anlatmana sevindim, zira eşime artık "belgelerle" konuşup "bir ben değilmişim, bak bir sürü kadın var böyle, lütfen artık surat asma!" diyebileceğim:)))
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    ReplyDelete
  6. Çantaya sözüm yok,sade ve hoş...Ama ben şapkaları da çooook beğendim:))

    ReplyDelete
  7. Hasır sepet çok boyadım ama çantaya sıra gelmedi henüz. Kaldıki sizin kadar iyisini asla boyayabileceğimi düşünmüyorum ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
    Biraz önce blogunuza geldim ve çok klas, zarif boyanmış bir hasır çanta. Kesinlikle çiçek böcek olmadığı çok iyi olmuş. Çok beğendim sadece çantayı değil bütün olarak her şeyi.
    Ellerinize sağlık...

    ReplyDelete
  8. Hasır sepetlere olan tutkum annemin çocukken beni " ne bu kızım yoksa biz seni çingenelerden mi aldık?" dediği günlere kadar gider. Çocukken oturduğumuz yerin yakınında Romenler el örgüsü sepet yapar satarlardı ve benim hasır koltuktan tut da çeşit çeşit hasır ıvır zıvırım vardı. O nedenle senin elinde kocaman sepetle uçaktan inmen bana komik değil çok doğru bir hareket olarak gelirdi -tabii görmüş olsaydım -

    Sepet öyle de güzel böyle de. İyi günlerde kullan!

    ReplyDelete
  9. pek guzel olmus, tabii sizin guzel fotograflarinizla daha da bir guzel gorunuyor insana o ayri :)
    hemen simdi evdeki tum hasir cantalara saldirip boyayasim geldi :))

    ReplyDelete
  10. ahahaha anlatımınıza bayıldımmm
    çok trend bir görüntü sağlamış bi şipşak diy çalışmanıızzz

    ReplyDelete
  11. Merhaba,
    Uzun zamandır çok severek okuduğum yazılarınızı takip edemiyordum. Rahatsızlıklar, istirahat derken normal rutine döner dönmez geldim sayfanıza. Ne de güzel anlatmış ve yapmışsınız elinize sağlık!
    İyi bayramlar şimdiden,
    Sinem

    ReplyDelete
  12. ne kadar güzel olmuş. Harika fikir, Gri sprey boyamda var vallahi:) hemen başlasam iyi olacak hasır sepetimi boyamaya.

    ReplyDelete