Thursday, May 30, 2013

Arılar, Arılar her yerde...




Nedense bloğa pek yansıtmamışım ama bahar aylarından beri bir arı dönemi yaşıyorum.. Her ne kadar sevgili de , annem de bunlara sinek dese de ben arılarımı çok seviyorum..Evde luzumlu luzumsuz bir dolu yere bunlardan dekopaj yapıyorum ama işte size keyfiyle sunabileceklerimden bir demet arı.. Bu arada bütün kış içerlerde fotoğraf çeke çeke, Datça'nın yaz güneşinde ne yapacağımı unutmuşum...Fotoğrafları çekmek için akşam saatlerini beklesem de nedense gereğinden fazla aydınlık oldu...Ama merak etmeyin önümüzdeki hafta hızlandırılmış bir fotoğraf kursuna başlıyorum  ve sanırım, yakında güneşli havalarda daha iyi fotoğraf çekmeyi beceririm..

Zakkumlar galvaniz üzeri dekopaj bir kapta, dışarıda kullanılacağı için üzerine sır vernik uygulandı....Yazları yıllarca acımasız güneşe maruz kalıp solan yastıkların güllerine ise ütü transferi ile arılar kondu..Artık atmayı düşündüğüm bu yastıklara arılar can kattılar.. Bu arada ütü transferi ile ilgili olarak  bu t-shirt'ü hazırladıktan sonra benden daha detaylı bir post istediğiniz biliyorum.. Bu yastıkları aslında t-shirt'den de önce yaptığım için yapım aşamalarını fotoğraflamak aklıma gelmemişti ama  en kısa zamanda hoş bir çanta ile ütü trasferini fotoğraflayacağım..Söz :))


Somehow it didnt reflect on the blog much but lately I am going thru a bee period.. Although hubby and mom think them as flies I love my bees and keep putting them all over the house.. Here is a lovely sample of them.. I realized that  after taking so many photos inside during winter months ,I  forgot how to take decent photos in the bright sun shine of Datça but I think I will do better in the future as I am starting a photography class next week..

Oleanders are in a galvanized cup which I painted to white and decoupaged the bees. The pillows which were heavily faded under the harsh sun of Mediterranean started a new life with their bees on..I made iron transfer on them..





6 comments:

  1. They look lovely!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  2. blogunuzu henüz keşfettim ve içinde gezinirken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Yaptıklarınıza ba-yıl-dım!
    Yapılacaklar listeniz tamamlandıkça burda olup hepsini görmek için sabırsızlanıyorum. Ütü ile yapılan transferler ile ilgili detaylı yazınızı da dörtgözle beklemeye başladım bile:) takipteyim.

    ReplyDelete
  3. ütü transferini merakla beklemekteyim, yaptıklarınız harika olmuşlar, ellerinize sağlık:)

    ReplyDelete
  4. Ben de arıya benzettim bunları.Çok hoş gözüküyorlar :)

    ReplyDelete
  5. Fotoğraflar yine çok güzel. Hatta ben böylesini daha çok seviyorum. Stüdyo fotoğrafları da hoş ama açık hava gibisi var mı?
    Yastıklara konan arılar ise harika,country tarzına arı da yakışırmış ama ben bilmezmişim. Ellerine sağlık!
    Mutlu hafta sonları!

    ReplyDelete
  6. Çok hoş ve dinlendirici bir görünüş.... Tam bahar ve country tarzı olmuş.

    ReplyDelete