Friday, May 3, 2013

Aromatic Olive Oil../ Aromalı Zeytinyağ


Datça'ya yaz geldi ama bugün birden yaz ayları için aromalı zeytinyağ hazırlamadığımı fark ettim..Aslında her mevsim için aromalı zeytinyağ hazırlıyorum ama insanın fazla ağır yemek istemediği sıcak yaz aylarında salataları, yemekleri lezzetlendirmek için daha çok arıyorum..
Bugün hazırladıklarım aroma açısından biraz hafif, ve şişeleri şık çünkü kahvaltı masalarında ya da mezelerin yanında sofraya çıkacaklar..Onun için şişeleri internetten bulup bastığım zeytinyağ etiketleri ile süsledim. Özellikle üzerine çeşitli baharatlar ektiğim peynirlerin üzerine dökünce muhteşem oluyorlar..


Summer is already here but today I realized that I did not prepare aromatic olive oil for my summer kitchen..I always prepare some kind of olive oil for every season but I especially love them  in summer months where everybody prefer light dishes and salads.
Today's batch will be lightly infused as I plan to use them in breakfast tables and especially with cheese mezzes..I also decorate the bottles with some olive oil labels I found at the internet.. 



Bugün hazırladıklarımda bahçeden taze taze koparılmış biberiyeler, limon ağacından yeni çıkmış yapraklar ve renkli biberler kullandım..Ayrıca kurutulmuş küçük kırmızı acı biberler, taze kekik ve sarımsak zaman zaman kullandığım diğer malzemeler.. Ancak şimdi bu şişeler, karanlık bir dolaba konup yaklaşık bir ay kadar bekleyecekler ki, içine koyduğum tüm malzemenin tadı kokusu yavaş yavaş zeytinyağına karışsın...

In today's batch  I used freshly picked rosemary, couple new leaves from the lemon tree and peppers..In the past I also add red chili pepper,fresh thyme, garlic etc..It actually totally depends on your taste, how much and what you use....Now I will put these bottles to a dark place and they will wait about a month for the infusion of the delicious tastes and smells...





Link Parties

29 comments:

  1. süpersin..Daha önce taze kekiklisini ve biberiyelisini yapmıştım ama böyle şık resimli ve minik biberlisini denememiştim..Hemen işe koyulmalı...

    ReplyDelete
  2. aaaaaa şok şok şokk ......ilk kez duyuyorum aromalı yağı,maşşallah ne zeki insansın yahu:)
    şişelerin resimlerinede bittim resmen,süper akıl etmişsin.ben ne varsa boyuyorum sonra dekupaj yapıyorum ama bu tür şeylerde şeffaf olması en güzeli.resimlerde cuk oturmuş muhteşem olmuş...ellerine düşüncene sağlık:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende bir ara elime ne geçerse boyuyordum sonra baktım işler çığırından çıkmaya başladı, şimdilik biraz durdum :))

      Delete
  3. Ayşegül ablacigim sen ne becerikli bir hanimsin.İlk kez duyuyorum böyle bir güzelliği.Hayır benim anlamadığım bunca şeyi yapacak enerjiyi nereden buluyorsun.Masaallah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Rabia, asıl sen yaptıklarını yapacak enerjiyi nerden buluyorsun. Hem çalışıyorsun,hem çocuk, hem eş,ev, birde yığınla güzel şey üretiyorsun.. Ben çalıştığım dönemde bekardım, anca yemeğimi yiyip yatacak zaman bulurdum..Ama şimdi öyle mi, akşam yemeğini ayarlayıp, evi biraz toparladıktan sonra, önümde avare avare geçireceğim koca bir gün oluyor..:))

      Delete
  4. Çok sık duruyorlar ellerinize sağlık.iyi günlerde ve keyifli sofralarda tuketin.bu arada benim de en sevdiğim görüntü peynir üzerindekidir.seyrederek doyarim adeta.sevgiler...

    ReplyDelete
  5. Çok sık duruyorlar ellerinize sağlık.iyi günlerde ve keyifli sofralarda tuketin.bu arada benim de en sevdiğim görüntü peynir üzerindekidir.seyrederek doyarim adeta.sevgiler...

    ReplyDelete
  6. What a great idea. I love the labels x

    ReplyDelete
  7. İyi fikir. Etiket fikri ise fevkalade.

    ReplyDelete
  8. Bayılırım bu aromatik yağlara. Ama etiket olayını bu şekilde yapmamıştım. Yazıyı okuduğumdan beri nette arıyorum bu tarz etiket ama bulamıyorum:(
    Ellerinize sağlık. Sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulamazsanız ben benimkileri size gönderebilirim...

      Delete
  9. Blogunuza bi kaç gün önce rastladım.O kadar beğendim ki hergün yeni post var mı diye bakar oldum.Tek hayalim sizin gibi bir hayata sahip olmak.:) Çalışmalarımız son hız devam ediyor.
    Etiketler,yağların içine kattığınız bitkiler, fotoğraflar o kadar yaratıcı ki sizden daha sık post bekliyorum.
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzel yorumun için çok teşekkürler Serap...Umarım en kısa zamanda sizde hayalinizdeki hayata sahip olursunuz..Sevgilerimi gönderiyorum..

      Delete
  10. blog gezintisi sırasında karşılaştığım ve hayran kaldığım bir blog sahibisiniz datça hayranı bir aile olarak kızımın okulu sebebiyle sadece bir ay tatil yapabiliyoruz harika bir yer ...bloğunuzu zevkle izleyeceğim sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çocuk olunca maalesef öyle oluyor ama yine de bir ay fena değil..Umarım yakında yolunuz yine Datça'ya düşer..

      Delete
  11. lezzeti süper olur eminim elinize sağlık.

    ReplyDelete
  12. Ben de sarmısaklı ve kekiklisini yapıyorum.. Biberiyeli de deneyeceğim. Etiket fikri ise muhteşem!

    ReplyDelete
  13. Bir zeytinyağı hayranı olarak bayıldım, ellerine sağlık:))

    ReplyDelete
  14. Ananemden kalan tarife göre sarımsak, limon ve baharatlı yaparız biz de..bilhassa kahvaltılarda ekmek banardık, şimdi artık pekçok restoranda da bu tip sunumlar yapıyorlar..
    Yalnız etiket fikrini çok beğendim, çok şık şişeler olmuş, ellerinize sağlık!:)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  15. I love the bottles and infusing olive oil with spices and herbs makes life sweet!

    Thanks so much for linking up at the Wildly Original party.

    <3 Christina @ I Gotta Create!

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. Bana e-mail'ini yazarsan, hemencecik gönderirim :))

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. bende isterim:) esradincer@windowslive.com

      Delete
    4. Yolladım , eğer ulaşmazsa haber ver tekrar denerim..

      Delete
    5. hemencecik yollamışsın:) çok teşekkür ederim güzel yerde yaşayan güzel insan...

      Delete
  17. Merhabaa
    Sabah tesadüfen tanıştım blogunuzla ve hemenn sevdiğim arkadaşlarıma yolladım linki
    Çokk mutlu ettiniz güzel blogunuzla beni,2 rica
    Şişeleri hangi internet sitesinden aldınız ve emailimi ben de yollasam resimleri gönderirmisiniz.
    Çokkk öpüyorum sizi, Datça'ya yolum düşerse mutlaka evinizi görmek isterim.
    demetsenel@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Demet, zeytinyağ etiketleri birazdan mail box'ında olur ama şişeler için biraz çalışman lazım:)) Geçen yıl başka şişelerde hazırlamıştım bu kadar şık olmamıştı sonra markası Hare olan bu likör şişelerini gördüm,Migros'da bulabilirsin ve hemen eşe dosta likör alın, için, ikram edin, boş şişelerini de bana verin propagandası yaptıktan sonra 4-5 tane şişem oldu..Durum budur :)) Sevgilerim gönderiyorum..

      Delete