Monday, May 20, 2013

İştah açan tabak..



Maşallah iştahımın açılmasına hiç gerek yok ama iştah açan bir tabağım var..Uzun zamandır ahşap boyamanın yanında bir de seramik boyamak istiyordum. Aslında boyanın emişi açısından, ahşap boyamaktan daha kolaymış..İş tabak olunca, öyle çiçek böcek kondurmaktansa, en sevdiğim yemeği üzerine peçete dekopajı yaptım. Nefis bir balık, yanında muhtelif deniz kabukluları, salata ve bir kadeh de buz gibi beyaz şarap..  Zaten bir gün bu menü, bir günde makarna ile tüm hayatımı mutlu mesut geçirebilirim..



I could totaly live with fish and pasta till the end of my life..They are definitely my favorite meals..So when I wanted to try to learn how to paint ceramic pieces, I opted for this plate and decoupaged it with napkin with one of my favorite menu..Fish, other sea products, salad and an ice cold glass of white wine.. As ceramiz absorbs paint much easily, it is really easy and fun to paint ceramic pieces..




Bu arada iştah açan bir kitap da, bloglar dünyasından pek çoğunuzun tanıyabileceği Tijen İnaltong'dan geldi.
İlkokul sıralarından beri arkadaşım olan sevgili Tijen'in farklı bir mutfağı, keyifli bir anlatımı,sürekli araştıran meraklı bir yapısı ve her şeyden öte bahçesinde yetiştirdiği ya da pazardan aldığı, domates, patates, kabak bilumum sebzeye meyveye  inanılmaz bir sevgisi vardır..Hazırladığı bu kitabında nefis tarifler içerdiğine eminim..Ben hemen sipariş edilecek kitaplar listesine aldım..


8 comments:

  1. Ayşegülcüğüm,

    İltifat edecek kelimeler kalmadı. HERA BASKILI t SHORT VE DE BU TABAK... BEN DE İSTERİM... ♥

    ReplyDelete
  2. Wow! Çok hoş bir tabak olmuş. Hep merak etmişimdir transfer olayını ama cesaret etmedim hiç. Çok güzel gerçekten.

    ReplyDelete
  3. hahahhaha vallahi benim iştahımında maşşallahı var..hiç birşeyin etkisi olmuyor çünkü hep açık:) bu tabakda etkili olmadı yani ama gözüme acayip hitap etti:)ellerine sağlık:)

    ReplyDelete
  4. Elinize sağlık tabak çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. Tijen İnaltong kitap tanımı için de teşekkürler....

    ReplyDelete
  5. Ellerine sağlık Ayşegül ablacığım.Çok farklı bir desen olmuş.Arkadaşınızın kitabı da hayırlı uğurlu olsun.

    ReplyDelete
  6. Simdi yemekten kalktim yine de tabak agzimi sulandirdi! Nefis görünüyor :)

    ReplyDelete
  7. çok şık olmuş tarzınız hakikaten çok hoş

    ReplyDelete
  8. harika bir tabak olmuş.seçtiğiniz peçete de tam uymuş tabağa.hel o kenarlardaki mavilik süper.ellerinize sağlık sahildeki bayan:)

    ReplyDelete