Thursday, May 9, 2013

Kahvaltı - Mediterranean Breakfast


Sahildeki Ev'de yemek durumları hem çok kolay, hem çok zordur...Bayan SahildekiEv bir parça mutfak özürlüdür ama günde mutlaka üç öğün yemek ister..Bay SahildekiEv, kahvaltıyı bol şekerli çay ile geçirir, öğle yemeği yemez, akşam ne istersin dersem%90 kıymalı makarna ister..Sebze ,bakliyat falan hiç arası yoktur..İki gün yemek yapmasam yemek nerde demez...Tüylü çocuklardan büyük olanı ancak açlıktan ölüyorsa mamasını yer, ama tercihi sokakta bulduğu her tür organik şeyi yemektir..Kedi olanı sokaktan geldiği halde tam mama bağımlısıdır.Önüne en lezzetli tavuğu, eti, balığı koysanız burun çevirir, ama geçenlerde yanlışlıkla ona diet mama almışım şu sıralar ciddi mutsuz.....

Evin dört ayaklılarını bir tarafa bırakırsak, 40 yılda bir özel bir şeyler yaptığımda, Bay SahildekiEv kahvaltıda bana katılır..Bugün ise lezzetli bir Akdeniz kahvaltısı hazırladım.. Olmazsa olmazı taze kekik...Fotoğraflar hiç iyi çıkmadı. Yemek fotoğrafı çekmenin kendi içinde bir sürü numarası olduğunu biliyorum, mesela kimi malzemeler rengi iyi çıksın diye tam pişmeden fotoğraflanır vs, ama bu tam zamanlı bir çekim oldu..Pişti, soğumadan bir iki fotoğraf çekildi ve afiyetle yendi..


Neyse siz şimdi fotoğrafları mazur göründe taze kekik bulursanız bunu mutlaka bir deneyin..Önce kolestrol falan düşünmeden şöyle bol yağlı bir beyaz peyniri ister tavada, ister de mikrodalgada biraz yumuşatın ısıtın..Sonra yumurtayı sıcak suda İngilizce de poached yada galiba bizde çılbır deniyor, öyle pişirdikten sonra, sıcak peynirin üzerine konduruverin..Üzerine taze kekik, kırmızı biber ve tabiki daha da bir kalorili olsun diye zeytinyağ..Hatta burada tarifini verdiğim aromalı zeytinyağlardan koyarsanız daha da bir parmaklarınızı yiyebilirsiniz..Sonrada soğumadan kızarmış ekmek ve yanında çay ile bandıra bandıra durumları...
Dediğim gibi bayağı bir mutfak özürlüyümdür, dolayısıyla benden çok tarif falan beklemeyin ama arada bir böyle sürpriz yapabilirim..


Today I made a delicious Mediterranean breakfast and now I am sharing some of the photos (although the quality is very poor) as well as the receipe..Fresh thyme is the must have ingredient...
First heat a chunk of cheese ( mines is Turkish white cheese/ cottage cheese) either on the pan or microwave, then put a poached egg, fresh thyme, red pepper and some olive oil. You could also use the aromatic olive oil for additional taste which I gave the receipe here.. It's easy and delicious and  as we say in Turkey, be careful not to eat your fingers..




14 comments:

  1. Ellerine sağlık Ayşegül!

    Yemek yapmayı severim ama yeme eylemini daha çok severim. Yemek için de yapmak gerekir zaten diye yaparım ama doğrusu Akdeniz mutfağı favorimdir. Kekik,z.yağı ,beyaz peynir dedin mi Muğlalı köklerim bir şahlanır ki sorma!

    Yemek konusu bizim evde bira zdeğişik. Yemek kültürü ile ilgilenen -hatta bir iki kitapta yazıları olan-benim gurme Dr. yemek konusunda arıza çıkarmaz ama iyiden lezzetliden pek bi anlar. Eh ne yapalım idare edip gidiyoruz biz de ...

    Haydi sana/ size afiyet olsun!

    ReplyDelete
  2. bence fotoğraflar hiç de kötü değil harika görünüyor! leziz ve sağlıklı...

    ReplyDelete
  3. Off nefis görünüyor bu fotoğraflar! Şu poaching işi gözümü korkutsa da deneyeceğim, hiç yapmadığım için çekiniyorum biraz. Ama böylesi nefis görünüyor gerçekten.
    Ben de hem yapma hem yeme kısmını çok seviyorum :) Benim için terapi gibi..
    Bu arada yeşilliklerin fotoğraflara kattığı havaya bayılıyorum :)
    Çok hoşlar..

    ReplyDelete
  4. Looks (and sure tastes) delicious!!!

    ReplyDelete
  5. Tam açlığımın tavan yaptığı, işten çıkmama 15 dakika kala böyle bir post ile karşılaşmam benim benim açımdan pek hayırlı olmadı... Ben şimdi bunu gider akşam yemeği olaraktan sunarım kardeşin önünei bandıra bandıra durumununda emin ol hakkını veririz:))
    Nefis gözüküyor..

    ReplyDelete
  6. Bence gayet hoş görünüyor fotoğraflar, gayet de iştah açıcı :) Riskli bulduğum bir lezzet ama denemeye değer...

    ReplyDelete
  7. nefis görünüyor,
    kuru kekikle nasıl olur caba:)

    ReplyDelete
  8. ellerinize sağlık, pek leziz görünüyor:)

    ReplyDelete
  9. Ay en sevdiğim öğün kahvaltı! Akşam yemeğinde bile kahvaltı yapsam gıkım çıkmaz :)
    Nasıl güzel geldi şu an gözüme bu Akdeniz kahvaltısı anlatamam! Elinize sağlık vallahi benim için de yiyin bir dahakine :)

    ReplyDelete
  10. şu bandıra bandıra olayında ekmeği abartmasam her daim kahvaltı ve çay kabulumdur ki çalışınca pek sık uyguluyoruz biz.allahtan eşimle aynı kafadayız da öyle iki üç çeşit yemek takıntısız geçiştiriyoruz öğünleri.bunu demenek lazım pazar keyfine.tabi zeytinyağı ve olmazsa olmaz kekikle birlikte.sevgiler ve şimdiden güzel haftasonları.(hergünü tatil havasında geçen sahildeki ev için tuhaf bir dilek oldu:)kucak dolusu mutluluk datçaya...

    ReplyDelete
  11. Afiyet olsun Ayşegül!
    Taze kekiğe bayılırım, sıkça da tüketirim..
    Hatta geçenlerde kızkardeşim taze kekik ve taze soğanla yapılan bir mantar tarifi verdi, nefis oldu..Biz kurusunu da herşeye kullanırız -bilhassa domates üzerine zeytinyağı ve kekik vazgeçilmezimizdir- ama tazesi bir başka..
    Ben önceden sadece yemesini severdim, şimdi şimdi yapmasından da çok keyif alıyorum..
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah taze kekik gibisi varmı, neye eklesen bambaşka bir lezzet veriyor değil mi??

      Delete